Extrudér - protlačovač na Fimo

Fimo a jiné "polymery", keramika, samotvrdnoucí hmoty, Art-Clay a jiné

Extrudér - protlačovač na Fimo

Příspěvekod Kukačka » čtv 28. led 2010 19:27:31

Ahoj, zaujal mě na stránkách M. Brýdové tento protlačovač na Fimo a jiné hmoty http://www.brydova.cz/techniky/7-techni ... uder-klimt
Máte s ním, prosím, někdo zkušenost? Vypadá to docela zajímavě, ale přeci jen sedm stovek je za hračku dost :-)
Kukačka

Re: Extrudér - protlačovač na Fimo

Příspěvekod redbat » pát 29. led 2010 10:15:43

dasa zohnat aj lacnejsie (sice nie presne tento zeleny druh :) ) na ebay... jedna babenka mi ho objednala tak teraz cakam na balicek :)
redbat

Příspěvekod Nenya » pát 29. led 2010 10:51:26

tento tyden mi prisel v balicku od Nemravky (fler). Pokud najdu cas tak ho dneska vyzkousim a podelim se o zkusenosti.. zatim jsem ho testovala jen na jednobarevnem fimu a vytlacovani probiha v pohode..
Nenya

Příspěvekod jilinka » pát 29. led 2010 11:06:31

používám ho a jsem nadšena, nejen na klimtí vzor
jilinka

Příspěvekod Kukačka » pát 29. led 2010 12:08:26

To jsem ráda za pozitivní reakce, já už jsem si sice s Fimem dlouho nehrála, ale s tímhle bych asi znovu začala.
Kukačka

Příspěvekod Beriija » pát 29. led 2010 22:20:50

(ne)chápu to dobře, že z příčně kladeného vzoru udělá podélný? nejde mi to na rozum :D
Beriija

Příspěvekod machichi » ned 31. led 2010 22:38:40

úplně náhodou jsem narazila na toto:
http://vytvarne-potreby.vltava2000.cz/s ... tole-.html

sama o koupi zatím neuvažuji, ale cena se zdá zajímavá
machichi
Stálý člen fóra

Příspěvekod jilinka » ned 31. led 2010 23:20:54

doporučuju ten šroubovací, i když je dražší.
U toho z odkazu to sám člověk rukou asi neprotlačí, mívají pak k tomu ještě takovou tu pistoli jako k silikonovým tmelům, aby ten píst šel posouvat... Hmota nacpaná dovnitř je totiž docela tuhá... Ale jestli to vyzkoušíte, jak to jde, dejte vědět
jilinka

Příspěvekod regi.m » pon 01. úno 2010 10:41:00

Včera to bylo v Loskutákovi, ta p.Brýdová to tam ukazovala. Vypadá to skvěle, jen asi, pokud to člověk nebude dělat ve větším množství, tak nevím, jestli to má cenu.
regi.m

Příspěvekod machichi » pon 01. úno 2010 11:55:59

jilinka píše:doporučuju ten šroubovací, i když je dražší.
U toho z odkazu to sám člověk rukou asi neprotlačí, mívají pak k tomu ještě takovou tu pistoli jako k silikonovým tmelům, aby ten píst šel posouvat... Hmota nacpaná dovnitř je totiž docela tuhá... Ale jestli to vyzkoušíte, jak to jde, dejte vědět

aha...nijak jsem to zatím nezkoumala...díky za info
machichi
Stálý člen fóra

Příspěvekod zehaz » pon 01. úno 2010 15:39:53

Bohužel mám tento nešroubovací, a musím souhlasit, že to jde těžce, i když se hmota hodně prohněte. Pomoc je ale docela snadná. Na špejli namotám chuchvalec vaty, tu namočím do oleje, a stěny uvnitř celé promastím. Potom už to jde docela dobře. I když si myslím, že ten šroubovací je asi lepší. Když já jsem ho kupovala, ještě na trhu tento typ nebyl.
zehaz

Příspěvekod tehua » pát 21. kvě 2010 13:31:00

urcite zainvestuj radsej do tohto sroubovacieho. na vytlacaci treba volsky zaprah, ide to naozaj velmi tazko a vela sa donho ani nezmesti - takze maly vysledok za vela namahy. ale pozor, tento Makin´s ma velmi nahusto a velmi jemne zavity, mozu sa zlomit. ja sa fimom zivim, takze som ho pouzivala naozaj velmi casto, az sa mi zlomil zavit. dalsi som si kupila taky isty od Nemravky v fleru a v pohode, davam uz vacsi pozor
tehua

Příspěvekod liska-ryska » pát 21. kvě 2010 14:03:51

Já mám extrudér odstud http://www.koralek-obchod.cz/eshop/cs/f ... r-doplnky/ a naprostá spokojenost *thup* . I cena celkem šla *jump* .
liska-ryska

Příspěvekod pavhave » úte 25. kvě 2010 20:37:30

Chci se zeptat, jestli se vůbec dá využít to množství koncovek k extrudéru. Nějak si nedokážu představit, jak vypadá výsledek při použití třeba té koncovky se čtyřmi malými otvory (jeden uprostřed a tři kolem dokola). Díky za jakékoli info. Váhám, zda si ho mám extrudér pořídit :?
pavhave

Příspěvekod olivia » ned 14. lis 2010 1:50:18

zehaz píše:

Bohužel mám tento nešroubovací, a musím souhlasit, že to jde těžce, i když se hmota hodně prohněte. Pomoc je ale docela snadná. Na špejli namotám chuchvalec vaty, tu namočím do oleje, a stěny uvnitř celé promastím. Potom už to jde docela dobře. I když si myslím, že ten šroubovací je asi lepší. Když já jsem ho kupovala, ještě na trhu tento typ nebyl.

K tomu premasteniu, to fimo neostane mastne??
olivia

Příspěvekod great.girl » stř 11. kvě 2011 20:45:57

Taky mi přijde extruder celkem drahý, takže se chystám ho zkusit vyrobit ;)
http://www.youtube.com/watch?v=Zf_m9H3WjYk
great.girl

Příspěvekod Ledni-medvidek » čtv 12. kvě 2011 12:50:17

great.girl píše:Taky mi přijde extruder celkem drahý, takže se chystám ho zkusit vyrobit ;)
http://www.youtube.com/watch?v=Zf_m9H3WjYk

no nevím, když to vidím, tak si na něj radeji ušetřím :-)
Ledni-medvidek

Příspěvekod jilinka » čtv 12. kvě 2011 19:32:08

už jsem vyhodila peníze za jiné blbosti, zatímco investici do extrudéru považuju za dobrou... Pravda, něco se mi vrátilo, protože jsem udělala návod a dostala za to nějakej Cernit, ale i kdyby ne, tak ten výsledek, co z toho leze, stojí za těch několik stovek
jilinka

Příspěvekod Ledni-medvidek » sob 14. kvě 2011 7:42:18

jilinka píše:už jsem vyhodila peníze za jiné blbosti, zatímco investici do extrudéru považuju za dobrou... Pravda, něco se mi vrátilo, protože jsem udělala návod a dostala za to nějakej Cernit, ale i kdyby ne, tak ten výsledek, co z toho leze, stojí za těch několik stovek

souhlasím, i já jsem spokojená s výsledky od jill :-)
Ledni-medvidek

Příspěvekod great.girl » čtv 19. kvě 2011 13:44:27

Ten odkaz byl jen inspirace. Stejného výsledku jako s extruderem jsem dosáhla i pomocí upravené injekční stříkačky. Jen to chce fimo pořádně vypracovat, protože jinak to jde ztěžka. Se zeleným extrudérem jsem dělala na kurzu a příjde mi, že rozhodně kvalitou neodpovídá té ceně... To už bych raději šla do nerezového, ale tam je cena zase jinde :cry: Brácha slíbil, že se mi pokusí vyrobit extrudér v práci (dělá s kovy), tak jsem zvědavá, jak se mu to podaří...
great.girl

Příspěvekod jilinka » čtv 19. kvě 2011 17:22:09

no, je to otázka, kolik času zabere výroba takového, který by fakt stál za to... obávám se, že já ani nikdo z mého okolí by mi za pětistovku nic takového nevyrobil
jilinka

Příspěvekod great.girl » čtv 19. kvě 2011 19:02:33

Obrázek
Obrázek
great.girl

Příspěvekod jilinka » pát 20. kvě 2011 23:56:31

no, vypadá to zajímavě, když je to fimo soft, tak to může fungovat... kato nebo pardo bych rukou asi neutáhla :)
jilinka

Příspěvekod Danysska » pát 03. čer 2011 19:22:18

Taky jsem neodolala a pořídila si extrudér, ale jsem docela zmatená z tolika nástavců. Mám jich tam dvacet a zatím jsem jich vyzkoušela asi pět. Nevíte náhodou o nějaké stránce, kde by byly fotky toho co vyleze z každého nástavce a jak toho popřípadě využít? :) Hledala jsem na internetu, ale pořád mi vyskakovaly odkazy jen s tím čtvercovým (ala Klimt).
Danysska

Zpět na Fimo a jiné modelování