Ztmavené barvy po pečení.

Fimo a jiné "polymery", keramika, samotvrdnoucí hmoty, Art-Clay a jiné

Ztmavené barvy po pečení.

Příspěvekod ivamka » pon 28. úno 2011 13:52:13

Dělala jsem poprvé fimo pár kuliček a takové placičky. Kuličky ztmavly jen trochu, ale placičky jsem připekla dost. Tak nevím, jestli to v té troubě mám jen sušit. V návodu jsem četla 30minut na 130 stupn§ celsia, ale měla jsem troubu dost nafest puštěnou.
ivamka

Re: Ztmavené barvy po pečení.

Příspěvekod Jytka » úte 01. bře 2011 11:58:23

Já peču tak 15-20 min. na 110 C a průběžně kontroluji.
Jytka
Borkyně měsíce |

Příspěvekod pavhave » úte 01. bře 2011 18:18:17

Záleží na velikosti výrobku. Pokud pečeš pouze malé kuličky (průměr kolem 1 cm), mělo by stačit 20-25 minut na 110 stupňů. To je alespoň má zkušenost. Peču v elektrické troubě.
pavhave

Příspěvekod Gedzitka.. » úte 01. bře 2011 21:50:26

Opravdu záleží na velikosti věcí, které pečeš, já peču v elektrické na 100°C(klidně i míň) a asi tak 15-30min, když peču malé kuldy, tak těch 15, když větší a i s průhlednym fimem tak spíš 30min. Jinak jsem si udělala harmoniku z papíru (něco jako tohle +odkaz) Obrázek
a peču korálky v tý harmonice, zdá se mi, že se tak nepřipálí snad nikdy. U fima se mi snad nikdy nestalo, že by mi ztmavly barvy(když ho nepřipálím), u cernitu se mi zdá, že po pečení je ta barva tmavší (např tmavší modrá)...
Gedzitka..

Příspěvekod gianelle » pon 07. bře 2011 23:39:21

Ivamko, ivamko, už zase mimo správnou sekci ... nerada to dělám, ale tady máš povinnou četbu:
viewtopic.php?f=8&t=9 a viewtopic.php?f=8&t=211

Fimo mi barvu nemění, a to ho peču dost "nešetrně", že neupravuju dobu pečení podle velikosti, prostě to tam hodím na půl hodiny na 130 a zbytek je mi fuk, ale cernit mení barvu celkem solidně
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II

Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Příspěvekod Meslinn » pon 11. črc 2011 18:07:35

Hm, taky jsem uvažovala, že bych si třeba k Vánocům nechala koupit fimo sadu, ale když naše trouba plynová má dva stupně - hodně a málo.
Lidé zapomenou, co jste řekli. Lidé zapomenou, co jste udělali. Ale nikdy nezapomenou, jak se vedle vás cítili.

Pokud existuje alespoň jeden anděl, pak je to anděl hudby.
Meslinn

Příspěvekod Likra » pon 11. črc 2011 18:31:03

Odhodlala jsem se po dlouhé době a s kamarádkou sedla k fimu (já teda poprvé). Zkoušela jsem něco z fima a něco z cernitu. Z fima barvy držely, cernit trochu ztmavl, pekly jsme na pečícím papíře, takže to jinak bylo v poho.
Ale co mi vadilo - už při "hňácání" s cernitem se mi někdy (skoro vždy) barvy začaly jakoby slívat v nějakou prapodivnou, a to jsem s nimi dělala jen tak oka mih, ne že bych to koulela nebo mačkala spolu nějak dlouho. *rofl1*
Likra
Borkyně měsíce |

Úroveň: nenechám ruce v klidu

Příspěvekod Jytka » pon 11. črc 2011 20:09:29

Likra píše:Odhodlala jsem se po dlouhé době a s kamarádkou sedla k fimu (já teda poprvé). Zkoušela jsem něco z fima a něco z cernitu. Z fima barvy držely, cernit trochu ztmavl, pekly jsme na pečícím papíře, takže to jinak bylo v poho.
Ale co mi vadilo - už při "hňácání" s cernitem se mi někdy (skoro vždy) barvy začaly jakoby slívat v nějakou prapodivnou, a to jsem s nimi dělala jen tak oka mih, ne že bych to koulela nebo mačkala spolu nějak dlouho. *rofl1*

Jj,to občas cernit dělá. Používám ho minimálně, ale např. černá tolik nezapatlá další barvy jako fimo.
Jytka
Borkyně měsíce |

Zpět na Fimo a jiné modelování