Stránka 1 z 1
priprava fima

Napsal:
sob 01. srp 2009 14:43:49
od Cathala
Zdravim, mam dotaz, rada bych se naucila techniku fimu, libi se mi, ale na private nemame troubu....je moznost jak to obejit?
Re: priprava fima

Napsal:
sob 01. srp 2009 16:03:38
od Iacek
Fimo se dá vařit...ale zkušenosti s tím nemám...
Re: priprava fima

Napsal:
sob 01. srp 2009 17:06:33
od zehaz
Podle mých zkušeností v tom velký rozdíl není. V troubě barvy spíš tmavnou, při vaření ne, nebo ještě malinko zesvětlí. Ale opravdu je to jen malinko. Spíš je u pečení důležité opravdu hlídat teplotu,aby se to nespálilo, při vaření to nehrozí. Přes to ale, že vaření vypadá jednodušší, raději peču....

Re: priprava fima

Napsal:
sob 01. srp 2009 17:50:55
od giginka
dá se také péct v remosce, ale musíš si hlídat teplotu nejlépe vnitřním teploměrem...
Re: priprava fima

Napsal:
sob 01. srp 2009 17:51:34
od kajmii
Já jsem vařila barevné a bílé. Barevné podle mě vybledlo a bílé tak jako ošklivě zežloutlo. Všechno to mělo takovej povlak, možná vodní kámen....Jednodušší to skutečně je, ale trouba je trouba
Re: priprava fima

Napsal:
čtv 01. lis 2012 8:46:35
od kika
Ahojte,chcem zacat pracovať s Fimom.Fimo sa po vybalení spracováva ako cesto,to znamená, že sa nejak pomacká?,Nemyslim tym valkanie na cez nudlovac. A z Fimo hmoty se nesmú trhať kusky,ale krájať? Trebárs na ovečku malú.Diky za rady.
Re: priprava fima

Napsal:
čtv 01. lis 2012 15:44:51
od machichi
Promačkávat v ruce můžeš, ale jednak je to dřina a za druhé se tím do hmoty můžou dostat vzduchový bubliny.....strojek na nudle je prostě lepší. Hmota se zpracuje opakovaným projížděním ve strojku. Pro začátečníka je asi nesmysl hned kupovat strojek, tak to dělej jako s modelínou.
Jo, a nevím proč by se nesměla hmota trhat. Nožem se krájí plátky do strojku, ale jinak je to dle mého jedno.
Re: priprava fima

Napsal:
čtv 01. lis 2012 15:52:41
od jilinka
myslím, že s tím trháním jde taky spíš o to, aby se to pak zpracovalo chytře tak, aby tam nebyly bubliny, jinak nevím, proč by se nedalo... na modelování je to naopak lepší odtrhávat si vhodnou velikost kousku, řekla bych... kdo by to krájel?