caladium píše:Já jsem vařila zapečená kuřecí prsa s brokolicí, zalité smetanou a posypané nivou. Není to moc dietní, ale čert vem linii, hlevně když se dobře najím.
eriana píše:Holky, díky za tohle téma, to je dar z nebes! Já mám furt problém vymyslet, co vařit.
A můj favorit poslední doby - hogofogo kuřecí nugety podle Nigelly Lawson: kuřecí prsa nakrájíte na nugety (tak dvakrát do pusy), díte do mísy, zalijete podmáslím, promícháte a necháte do druhého dne. Pak vyndáte, necháte trochu okapat (cedník) a obalíte v rozdrcených slaných sušenkách (třeba Tucky, nebo polské kanapky, když jsou ochucené, získá to nový rozměr), ty sušenky normálně rozválíte válečkem v sáčku, nebo rozdrtíte v ruce. Pak ty obalené nugety naskládáte na pečicí papír, není už třeba žádné dochucování, dosolování nebo olej, a pečete, až sušenkový obal zespoda zhnědne (bacha, celkem rychle). Jíte s brkaší, ta je nejlepší, nebo s čímkoliv dle chuti, Mňamka!
smilegirl píše:eriana píše:Holky, díky za tohle téma, to je dar z nebes! Já mám furt problém vymyslet, co vařit.
A můj favorit poslední doby - hogofogo kuřecí nugety podle Nigelly Lawson: kuřecí prsa nakrájíte na nugety (tak dvakrát do pusy), díte do mísy, zalijete podmáslím, promícháte a necháte do druhého dne. Pak vyndáte, necháte trochu okapat (cedník) a obalíte v rozdrcených slaných sušenkách (třeba Tucky, nebo polské kanapky, když jsou ochucené, získá to nový rozměr), ty sušenky normálně rozválíte válečkem v sáčku, nebo rozdrtíte v ruce. Pak ty obalené nugety naskládáte na pečicí papír, není už třeba žádné dochucování, dosolování nebo olej, a pečete, až sušenkový obal zespoda zhnědne (bacha, celkem rychle). Jíte s brkaší, ta je nejlepší, nebo s čímkoliv dle chuti, Mňamka!
to vypadá dobře! jen čemu říkáš "brkaše"?
eriana píše:smilegirl píše:eriana píše:Holky, díky za tohle téma, to je dar z nebes! Já mám furt problém vymyslet, co vařit.
A můj favorit poslední doby - hogofogo kuřecí nugety podle Nigelly Lawson: kuřecí prsa nakrájíte na nugety (tak dvakrát do pusy), díte do mísy, zalijete podmáslím, promícháte a necháte do druhého dne. Pak vyndáte, necháte trochu okapat (cedník) a obalíte v rozdrcených slaných sušenkách (třeba Tucky, nebo polské kanapky, když jsou ochucené, získá to nový rozměr), ty sušenky normálně rozválíte válečkem v sáčku, nebo rozdrtíte v ruce. Pak ty obalené nugety naskládáte na pečicí papír, není už třeba žádné dochucování, dosolování nebo olej, a pečete, až sušenkový obal zespoda zhnědne (bacha, celkem rychle). Jíte s brkaší, ta je nejlepší, nebo s čímkoliv dle chuti, Mňamka!
to vypadá dobře! jen čemu říkáš "brkaše"?
bramborová kaše, zkratka, nechce se mi to nikdy vypisovat
smilegirl píše:
Jinak mým nejoblíbenějším a nejnatrénovanějším jídlem jsou těstoviny (falešně) po boloňsku. Špagety + omáčka z cibule, buřtů, protlaku, česneku, tymiánu, bazalky a oregána. Fakt výborný!
romča píše:smilegirl píše:
Jinak mým nejoblíbenějším a nejnatrénovanějším jídlem jsou těstoviny (falešně) po boloňsku. Špagety + omáčka z cibule, buřtů, protlaku, česneku, tymiánu, bazalky a oregána. Fakt výborný!
Jo, tak tohle jídlo znám důvěrně a to pocházím z Karviné a myslela jsem naivně, že je to náš rodinný recept a kdoví odkud ho tedy matka přitáhla Akorát tam nedáváme tymián a bazalku, to se moc nepoužívalo v tom pravěku, ve kterém jsem vyrůstala. A já tam dávám liberečáky - my ze severu víme o čem je řeč, pro ty ostatní - libové párky, neboť synek nesnáší ty špeky v buřtech. A miluju to fest!
TRZ04 píše:Vhledem k mé lenosti jít nakoupit, jsem o víkendu objevila, jak dobrej je víc jak týden starej chleba. Zkuste to: Nakrájet ho na plátky, potřít kouskem taveňáku nebo másla, položit plátek cihly, zapéct tak na minutku, dvě v mikrovlnce a položit plátek rajčete. Fakt měl ten chleba víc jak týden za sebou a když se takhle zapeče, tak je jak novej
gianelle píše:Včera jsem pekla slaninovou bábovku - zní to hodně divně, ale je to luxusní žrádlo
Normálně se slanina nebo jiná uzenina nakrájí na kostičky a nechá opéct na pánvi, přisype se k tomu cibule nakrájená najemno a koření dle chuti a spolu s sekanými vlašskými ořechy a na kostičky nakrájeným sýrem se to vmíchá do kynutého těsta
Dneska byly zapečené nudle, zítra asi nudlová polívka s masovýma knedlíčkama a potom krabí tyčinky s omáčkou (recept u mě na webu)
Wippa píše:TRZ04 píše:Vhledem k mé lenosti jít nakoupit, jsem o víkendu objevila, jak dobrej je víc jak týden starej chleba. Zkuste to: Nakrájet ho na plátky, potřít kouskem taveňáku nebo másla, položit plátek cihly, zapéct tak na minutku, dvě v mikrovlnce a položit plátek rajčete. Fakt měl ten chleba víc jak týden za sebou a když se takhle zapeče, tak je jak novej
Hm,nie zly napad,ja sice nechcem strasit,ale po dvoch dnoch vznika u peciva vsetkeho druhu pliesen,ta je v tej dobe okom sice neviditelna ,ale predsa...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků