Největší české diskuzní fórum o korálkování. Pozor - registrace nových uživatelů byly dočasně zakázány a fórum je pouze pro čtení. Děkuji za pochopení.
Vidím to tak že jestli zítra bude přát počasí, tak vytáhneme gril a ugrilujem kuře. No a jinak momentálně valím po strašných kvantech domácí zmrzlinu - chlapi se z ní můžou zbláznit. Je potřeba mléko nebo smetana, bílý jogurt, rozmixované ovoce a další "aditiva" (nejradši sladím medem), ještě to jednou vezmu mixérem a jde se mrazit. Zatím jsem zkoušela kombinaci nektarinka-banán a kamčatská borůvka - třešňový likér a jedna je lepší než druhá
Jo grilování s přáteli mě zítra také čeká Jo když jsi u té zmrzky, doma si děláme dřeň. Čerstvé jahody se rozmixují, pokud jsou hodně kyselé tak osladit, přelít do malých plastových doz a nechat den zamrazit. Vynikající
My dneska taky večer grilujeme. A protože mám dneska narozeniny, tak oběd vaří moji kluci. Pěkně si užívám ten volný čas. Škoda, že narozky nejsou víckrát za rok.
K těm zmrzkám - já zkoušela minulé léto sorbet z melounu, ten byl taky vynikající. A nedávno jsem vyráběla zmrzlinu ze salka, prý měla chutnat podobně, jako ruská zmrzlina, já bych ji ale samotnou nejedla (chutnala na můj vkus moc "mléčně" a já samotný mlíko nesnáším), ovšem s jahodovým přelivem byla výborná. A v plánu je kakaová "pikaová" varianta.
Koukám všichni jedou přes léto na studenou stravu podle toho, jak je tu mrtvo. Právě jsem uvařila hrnec kuřecího vývaru a teď si tu medím, protože jsem konečně kápla na něco, co uklidnilo můj těhotensky rozbouřený žaludek, alespoň teda pro dnešek .
Tak víkend byl ve znamení posledního velkého vaření na nějakou dobu. Čeká nás týden stěhování a pak bydlení ve značně spartanských podmínkách bez pořádné kuchyně. A nějakou dobu i bez improvizace na kuchyň. Ale budeme konečně ve vlastním. Takže sobota - dušené jelení maso v něčem, co bylo mezi gulášem a omáčkou, ale strávníkům to chutnalo. Dnes zbytek ze soboty a francouzké brambory. Zítra ještě upeču kuře, čímž se nejspíš rozloučím se stávající kuchyní, na kterou roky nadávám, ale za chvíli se mi po ní asi ještě bude stýskat.
Dnes jsem dělala steak z lososa (filety z lososa, sůl, citronový pepř, opéct na pánvi, k tomu brambory a zeleninový salát) - trochu to sice leze do peněz, ale je to hotové hned a chutná to úžasně ...
Já jsem přišla na to, že na koleji se člověk naučí krásně vařit A jaké delikatesy! Dneska jsem například měla houbovou omáčku s těstovinami. Stačí hrnec, voda, pytlík a 15 minut času a je to (už se moooc těším na tu husu co bude péct babička v sobotu... )
Koukám oživení . U nás minulý víkend samozřejmě husa - pekla maminka, pozvali jsme se k našim po víc jak půl roce. A dýňové rizeto z hokaido, kuchtila ségra. Já přispěla luxusním předkrmem - minutkou: jeleními medailonky neb jsem obdržela zvěřinu. Zaplaťpánbu zase můžu jíst po čtvrt roce o suché housce. Jdu uvařit kotek zelňačky, zítra budu přes den pryč. V neděli budou nejspíš pstroužci s biobramborama. Už se těším.
Zítra se u nás koná skorozabíjačka 44kilového daňka. Bude práce jako na kostele, než se stáhne,vykostí,naporcuje do mrazáku...Ale! Z odřezků budou klobásky. A Setapouch potvrdí - manžel dělá opravdu dobré.
Mě naši dnes pozvali do restaurace, neb měli výročí. V restauraci se konaly husí hody, takže jsme si pošmákli neskutečně. Doma měl mužíček zatím uvařenou polívku z vepřovýho jazyka, což je jeho specialita a potěšení. Po polívce mužíček dorazil můj zbytek husy z restaurace. Zítra udělám kuřecí řízky zapečené s tatarkou a sýrem a brambory. Těším se už teď
Tenhle víkend vyvařuju, přijeli pomocníci, tak ať se za odvedenou práci dobře nabaští. Takže dnes španělské ptáčky s rýží. Ještě mi 4 ks zbyly, poputují do mrazáku společně se znojemskou, kterou jsem zvládla zároveň uvařit. Začínám se připravovat na šestinedělí . Na plotně mám ještě jáhly na jahelník s meruňkami. Zítra bude rychlovka. Bramborová kaše s uzeným/brokolicí. A nejspíš ještě nějaká zeleninojahelná polívka.
Dnes jsme se s přítelem poprvé pustili do bramborových knedlíků plněných uzeným a k tomu špenát naštěstí se vyvedly a všichni si pošmákli, oblizovali se až za ušima Ale už chápu mamku proč se jí to nikdy nechce vařit... tolik práce to dá a naše rodinka jich spořádá kila, uff pokud se do toho příště pustím, tak v menším množství