Stránka 1 z 1

Vaříme pro chlapa

PříspěvekNapsal: úte 23. lis 2010 2:27:50
od Terezka
mám takový menší problémek - sama moc nemusím jídla typu řízek, knedlo - zelo, různé hutné omáčky a tak (jednou za čas mi to nevadí ale každý týden - :( ) radši si dám rybu nebo těstovinky...
jenomže doma s tim moc nepochodim...přítel je typickej řízkožrout - a mě to vážně leze na nerva - navíc už jsem ve fázi kdy mě ani příprava jídla nebaví :-)
nemáte nějaké typy, co teda uvařit - aby to bylo:
rychlé
jednoduché
nejlépe s masem
a na plotnu (zatím nemám troubu - z prostorových možností - prostě se klasický sporák do bytu nevejde :-D )

Re: Vaříme pro chlapa

PříspěvekNapsal: úte 23. lis 2010 11:01:15
od Monna
a co třeba buřt guláš? nebo kuřecí čínu, to je rychlé...k tomu chleba, nebo topinku..

Re: Vaříme pro chlapa

PříspěvekNapsal: úte 23. lis 2010 12:07:03
od Sigel
Báječná varianta místo trouby je zainvestovat do remosky. Já jí mám a strašně si libuju, můj přítel masožrout taky. Do remosky prostě naházíš, co se Ti zlíbí a ono se to tam udělá skoro samo, existujou i remoskový kuchařky. Dá se v tom uvařit i polívka, prostě super. Takže můžeš dělat masitý jídla a nemáš s tím skoro žádný patlání.

Re: Vaříme pro chlapa

PříspěvekNapsal: úte 23. lis 2010 12:19:08
od raficka
jo,přesně,není nad remosku ! Já když jsme se před 3 roky sem přestěhovali a dělala se voda,plyn,ele...a bydleli jsme v tom a sporák jsem vůbec neměla,tak jsem v ní vařila pro řemeslníky a i pekla sladký,používali jsme ji i na chalupě i rodičů,moc dobrý vynález..muž a i syn jsou taky takoví,nejlíp klasika..vždy jsem se jim zavděčila,když jsem už nevěděla co,nějakej plátek masa,jako přírodní s cibulí a k tomu různá příloha,rýže apod

Re: Vaříme pro chlapa

PříspěvekNapsal: úte 23. lis 2010 12:58:24
od TRZ04
Taky si chválím remosku. Teda vlastně se to jmenuje pečící pánev (peče to zespodu na rozdíl od remosky) a přítel se čertí, když tomu říkám remoska ;) S oblibou v tom dělám poměrně známé kovářské kotlety: brambory oloupat, nakrájet na plátky. Vyskládat do remosky, proložit cibiulí na kolečka, opepřit, osolit. Na to naklepané maso (osolit, opepřit, potřít hořčicí), na to ještě vrstvu brambor a cibule a zalít šlehačkou. Pečeme do zezlátnutí horní vstvy a měkkosti masa. Ještě v tom dělám játra v omáčce, kuřecí rarášky atd.

Re: Vaříme pro chlapa

PříspěvekNapsal: čtv 25. lis 2010 10:39:39
od Beriija
TRZ04 píše:Taky si chválím remosku. Teda vlastně se to jmenuje pečící pánev (peče to zespodu na rozdíl od remosky) a přítel se čertí, když tomu říkám remoska ;) S oblibou v tom dělám poměrně známé kovářské kotlety: brambory oloupat, nakrájet na plátky. Vyskládat do remosky, proložit cibiulí na kolečka, opepřit, osolit. Na to naklepané maso (osolit, opepřit, potřít hořčicí), na to ještě vrstvu brambor a cibule a zalít šlehačkou. Pečeme do zezlátnutí horní vstvy a měkkosti masa. Ještě v tom dělám játra v omáčce, kuřecí rarášky atd.


bodejť by se nečertil, když je to něco úplně jiného. remoska peče svrchu a už jsem se kvůli tomu xkrát vztekala.
vyšší koláč prostě nedává, nahoře spálí, dva cm pod povrchem tekuto. ale maso všechno úplně v pohodě, klidně celé kuře, zapékané těstoviny, masa, brambory, všechno. Jen s tím sladkým si příliš neporadí. Musí to být nízké. a listové těsto vůbec. to se nafoukne a fuj.

tak mě napadá, vy, co máte remosku, jak to u vás vypadá při pečení těsta (koláč, bábovkové těsto, prostě jakékoliv vyšší dvou cm), upeče se to normálně, nebo mám špatnou remosku, že to propeče jen vršek???

Re: Vaříme pro chlapa

PříspěvekNapsal: čtv 25. lis 2010 12:08:02
od Miss Tattooo
Beriija píše:
TRZ04 píše:Taky si chválím remosku. Teda vlastně se to jmenuje pečící pánev (peče to zespodu na rozdíl od remosky) a přítel se čertí, když tomu říkám remoska ;) S oblibou v tom dělám poměrně známé kovářské kotlety: brambory oloupat, nakrájet na plátky. Vyskládat do remosky, proložit cibiulí na kolečka, opepřit, osolit. Na to naklepané maso (osolit, opepřit, potřít hořčicí), na to ještě vrstvu brambor a cibule a zalít šlehačkou. Pečeme do zezlátnutí horní vstvy a měkkosti masa. Ještě v tom dělám játra v omáčce, kuřecí rarášky atd.


bodejť by se nečertil, když je to něco úplně jiného. remoska peče svrchu a už jsem se kvůli tomu xkrát vztekala.
vyšší koláč prostě nedává, nahoře spálí, dva cm pod povrchem tekuto. ale maso všechno úplně v pohodě, klidně celé kuře, zapékané těstoviny, masa, brambory, všechno. Jen s tím sladkým si příliš neporadí. Musí to být nízké. a listové těsto vůbec. to se nafoukne a fuj.

tak mě napadá, vy, co máte remosku, jak to u vás vypadá při pečení těsta (koláč, bábovkové těsto, prostě jakékoliv vyšší dvou cm), upeče se to normálně, nebo mám špatnou remosku, že to propeče jen vršek???


Já Ti nevím, v mojí se buchta nebo perník upéct dá, ale těsto tak do 5 - 6 cm, víc jsem ani nezkoušela.

Re: Vaříme pro chlapa

PříspěvekNapsal: čtv 25. lis 2010 17:57:54
od TRZ04
Já teda pekla v remosce jen jednou na chatě u tety a taky to buchtu upeklo normálně.
Já vím, že je mezi remoskou a pečící pánví rozdíl, ale kdo by se zdržoval s tak dlouhým názvem, když o tom mluví? *rofl1*

Re: Vaříme pro chlapa

PříspěvekNapsal: čtv 25. lis 2010 21:55:45
od Sigel
Moje maminka dělala jednou v remosce (fakt v remosce, ne v pečící pánvi) buchtičky a upekly se dobře, akorát vyjely nahoru, takže byly asi 15 cm vysoký, ale jinak dobrý.

Re: Vaříme pro chlapa

PříspěvekNapsal: pát 26. lis 2010 8:13:00
od Petulienka
Ahoj Terezko,

s chlapem jedlíkem taky tak trošku bojuju ikdyž to není až zas takovy masozrout, ale občas už jsem zoufalá co uvařit, aby to bylo přesně jak říkáš ty rychle, jednoduché a ještě i nejlépe dobré :))

Jedno z jednoduchých jídel co dělám, je že osmahnu v normálním hrnci cibulku, hodím na to nějaké na kousky nakrajené maso trochu osmahnu, zaliju vodou pridam do toho nějakou nakrájenou papriku a rajčata (anebo i nějakou jinou zeleninu co mám po ruce) a ponecham svemu osudu, nez to všechno změkne, když mám dobrou náladu na to přecedím když ne tak mu trocha zeleniny neuškodí, stejně se skoro rozpadne, zahustím to, něčím ochutím (u nás vede chilli omáčka) a je to. Těstoviny si zvládne uvařit sám, knedlík případně taky umí koupit.

Když to chce pro změnu bez omáčky, naházím maso na pánev, k tomu mu přisypu nějakou zeleninku (klidně i nějakou zmrazenou směs) nebo na změnu oříšky, nějaká semínka, apod. Když mám dobrou náladu udělám k tomu pečené brambory v troubě, když ne tak chleba je taky jedlý.

Ani takové kuře na paprice není moc složité a zvladne se taky bez trouby...

Když mám více času udělám halušky s hromadou uzeného a se zelím, nebo knedlíky plněné uzeným se zelím.

Až budeš mít troubu tak naprosta jednoduchá záležitost je kuře na tisíc způsobu (na pivu, na zelí, nebo jen čistě kuře) nebo různá pečená masa.

Je pravda, že ten můj je sice jedlík, ale není zas až tak náročný. A říká se že když je hlad tak se s ní všechno :)

Re: Vaříme pro chlapa

PříspěvekNapsal: pát 26. lis 2010 22:45:07
od Beriija
nojo, a co pak s chlapem, co, jak již bylo řečeno, žádá "řádnou večeři" ale navíc - nesmí tam být ani kousek upravené zeleniny. čerstvou ještě požere, ale vařenou, pečenou, v omáčce nedejbože, mi fakt nesní. Grrrr :D

Re: Vaříme pro chlapa

PříspěvekNapsal: pon 29. lis 2010 1:04:59
od Terezka
:-D nejhorší je, když tvrdí " jsem alergickej na..."
- česnek (to ještě pochopim)
- cukr (??)
- zeleninu (??!!!??)
- lepek (tak tady to už zavání - protože by musel být asi tak stokrát mrtvej :-D )
(upozorňuju že se futruje naprosto vším :-D )
ale jinak typy vyzkoušim :-) než zakoupim troubu (mám v plánu "mikrovlnku" co umí píct ) - to pak budou kotletky a výš zmiňované kuře tisíckrát jinak :-D

Re: Vaříme pro chlapa

PříspěvekNapsal: pon 29. lis 2010 10:05:30
od Ťupka
Děvčata, v Remosce upečete vpodstatě všechno. Jen musíte mít na paměti, že peče shora! Takže u bábovky, buchet... musíte péci až do okamžiku, když je vršek spíš tmavší, aby byl spodek upečený. Případně můžete buchtu ke konci přikrýt alobalem. Pekla jsem bábovky a buchty byly lepší než v troubě - měla jsem plynovou. Kuře jsem půlila, aby se nepřipékal vršek- je na Remosku poměrně vysoké. Tak pečení zdar! *thup*

Re: Vaříme pro chlapa

PříspěvekNapsal: pon 29. lis 2010 12:23:21
od Beriija
Ťupka píše:Děvčata, v Remosce upečete vpodstatě všechno. Jen musíte mít na paměti, že peče shora! Takže u bábovky, buchet... musíte péci až do okamžiku, když je vršek spíš tmavší, aby byl spodek upečený. Případně můžete buchtu ke konci přikrýt alobalem. Pekla jsem bábovky a buchty byly lepší než v troubě - měla jsem plynovou. Kuře jsem půlila, aby se nepřipékal vršek- je na Remosku poměrně vysoké. Tak pečení zdar! *thup*

tak mám asi prapodivnou remosku :D kuře vcelku upeče naprosto v pohodě, není spálené, krása, když jsem jakési maso posypala sýrem a přikryla jednou vrstvou alobalu, ani se ten sýr po více jak půlhodině neroztekl, byl normálně netknutý.... hmmm :D