Diskuze k aktuálnímu "Tématu měsíce"

Měsíční "soutěže" o nejlepší výrobek na dané téma
Dodržujte prosím Pravidla fóra a následující pokyny:
Soutěž v tvorbě šperků na dané téma. Své soutěžní výrobky můžete vkládat do třetího týdne daného měsíce, poslední týden v měsíci se hlasuje a hodnotí. Vítěz získává privilegium vyhlásit téma na další kolo soutěže.

Čtěte prosím pravidla soutěže: viewtopic.php?f=57&t=775

test

a
2
22%
b
2
22%
c
3
33%
d
2
22%

Celkem hlasů : 9

Re: Diskuze k aktuálnímu "Tématu měsíce"

Příspěvekod mnaaauu » pát 05. říj 2012 16:40:43

Jilinka má pravdu...... levely, počítání čárek, dve temata a všechno kolem dokola je moc složitý.. MYslím, že bychom se do toho pak strašně zamotaly :-/ orpavdu bych to udelala jednoduše.... vítež - 3-4 měsíce bez možnosti zapojit se do souteže se soutežním šperkem.... s mimosoutežním ano ....
diana.k.h
mnaaauu
Borkyně měsíce ||

Úroveň: už trochu více pokročilá :-)

Příspěvekod medvedice » pát 05. říj 2012 17:17:06

si to tady tak postupně pročítám a víte co mi to připomíná? Hon na čarodějnice :mrgreen: vona furt vyhrává,má moc čárek v tom budou jistě nějaký čáry a kouzla! to by se mělo zakázat - na hranici s ní, at nemuže soutěžit!
obdivuju Nelu,že dokáže tohle forum řídit s takovým nadhledem, ohleduplností, taktem...když už potřebujete nějaké větší omezení vítězů než jen, že nemohou ve svém tématu soutěžit, tak se mi nejvíc líbí varianta,kterou navrhuje Gi:
gianelle píše:pokud by se něco takového mělo dělat, byla bych proto, aby se vztahovalo na všechny vítěze - třeba "kdo vyhraje, tři měsíce nesoutěží" - ať už má čárek kolik chce. Poslední tři vítězové budou mít "dovolenou", ale na druhou stranu to nebude tak dlouhá doba, aby je to zcela odradilo od soutěžení a zjistit jestli účastník náhodou v minulých třech měsících něco nevyhrál bude celkem snadné (podle toho, kdy zadával poslední soutěžní téma).

tam mi přijde,že vlci se nažerou a koza zůstane celá ;)
holky,taky jsem začínala, taky se účastnila soutěží a taky nevyhrávala, ale o to víc mě to motivovalo se zlepšovat, chtěla jsem něco vyhrát, tak jsem se snažila na sobě makat, nějak mě nikdy ani nenapadlo kopat do holek,které vyhrávaly.. já chápu,že vyhrát chcete (kdo ne?) :mrgreen: ... tvoření na téma mě baví a motivuje vyšvihnout něco speciálního, už jen proto,že je tu spousta hodně schopných lidí, kteří tvoří úžasné věci *thup*
v anketě jsem dala "ne" - vnímám soutěže spíš motivačně, že maj motivovat k lepším výkonům a obávám se,že pokud se škrtnou očárkovaní,tak co bude ostatní děvčata motivovat zlepšit se, aby vyhrály? třeba ted uplně živě vidím,že muže vyhrát mnaaauu s úžasným tukaním okem, to je bomba! (co jsem to oko viděla,tak jsem přehodnotila svuj kousek,co mám do tématu rozešitý a vymýšlím,jak to vylepšit) teda pokud ovšem se někdo nenamotivuje ještě k větší bombě ;)
medvedice
Borkyně měsíce ||||| ||

Úroveň: medvěd huňáč, mechem potažený a rosou slabě navlhlý

Příspěvekod jilinka » pát 05. říj 2012 17:32:38

no, já spíš pozoruju, že je poslední dobou čímdál míň soutěžních příspěvků a navíc čímdál později vložené, myslím si, že se někteří fakt už cítí, že je to beznadějné soutěžit. Vnímala bych proto jako osvěžení jednoduché omezení - bez ohledu na počet čárek, protože v těch složitějších navrhovaných variantách jsem se poněkud začala ztrácet.
jilinka

Příspěvekod mnaaauu » pát 05. říj 2012 17:43:42

Jenomže tím, že at už se tady každý snaží jak chce stejně vyhraje jen težko ho to moc nemotivuje....párkrát to človeka motivuje snažit se víc a víc, ale pak už to vzdává :D to je jako soutežit s Picassem o hezčí obraz...... taky nikdo nenamaluje to co on.......... zkusí to párkrát a pak si řekne: jo jo je prostě borec na toho nikdo nemá........ Ušila jsem ješte neco na listopad a tím se snažením já osobně asi končím...................... spíš se budu snažit někde jinde...... Kde jsou alespon nějaké pravidla .......
diana.k.h
mnaaauu
Borkyně měsíce ||

Příspěvekod gianelle » pát 05. říj 2012 17:49:28

OK.
já tedy navrhuju následující - v případě že se ve výše uvedeném hlasování do konce měsíce vyjádří většina hlasujících tak, že si přejí další omezení vítězů, tak to omezení od ledna zavedeme, ale v té "paušální" podobě - t.j. každý vítěz si po dobu tří měsíců od svého posledního vítězství musí vzít povinnou "dovolenou", kdy sice může tvořit na téma, ale nemůže znovu vyhrát.

Žádné levely (protože to sice zní hezky, ale byly by z toho zmatky jako sviňa), žádné omezování závislé na počtu čárek (protože nechci, aby to opatření mířilo proti nějaké konkrétní osobě a nechci aby to byl "trest" pro ty úspěšné). To navrhované opatření mi ale přijde jako nejspravedlivější, bude omezovat všechny stejně a pokud to vytvoří podmínky, které budou více lidí motivovat k účasti v soutěžích, tak to bude jedině dobře.

mnaaauu: "kde jsou alespoň nějaká pravidla"
Možná s místními pravidly nesouhlasíš, možná jsou nastavena na tvůj vkus příliš volně (je to soutěž, ale podle mně tu jde hlavně o zábavu, není to mistrovství světa), ale pravidla tady jsou a jsou nastavena tak, jak jsme se tady na nich při "startu" těchto soutěží domluvili.
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II

Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Příspěvekod mnaaauu » pát 05. říj 2012 18:12:37

Gi- no měla jsem spíš napsat - nejaká rozumná pravidla.................... KDyž se neco začne řešit, tak mě mrzí že si medvedice myslí že je to jak hon na čarodějnice.... Mě třeba osobně nejde o čárku pod fotkou a titulem borkyně měsíce. pro mě byl i mega uspěch tech hodně hlasů v hippies thematu.... a tím klidně skončím..... S dobrým pocitem a spokojeností........... Takže jestli mě to mělo motivovat, tak nějak nemotivuje no :-D Je jasné že se budou ti co maji čárek víc citit dotčení..... Ale nemuseli by..... A není nás tu málo, tech co se snaží a tvoří......... a bezvysledku..... a to opravdu nemotivuje..... myslím že větší motivace je vyhrát a nabudit se k lepším a lepším vykonum.. protože když to šlo jendou pujde to třeba zase a zase...... Ale když se neděje nic tak to človeka přejde radost se snažit.... Když jsem tehdá vyhrala v jedné souteži na stoklase, nakoplo mě to ke zkoušení v další a dalších souteží...... začala jsem soutežit i tady..... To je podle mě motivace... A t otady jde defacto o prd ;-) ASi nejlepší bude nechat to tak jak to je.................. časem to stejně vetšinu omrzí a soutežit si bude mezi sebou jen ta extraliga korálkařek ;-) Ale bude to přirozený proces odpadu a nikdo si nebude myslet že je to šikana proti němu, nebo závist nebo hon ................
diana.k.h
mnaaauu
Borkyně měsíce ||

Příspěvekod gianelle » pát 05. říj 2012 18:24:26

OK ;)
jo, je to hodně o motivaci a to je problém. Jen někteří lidi mají to štěstí, že je tvrdý konkurenční boj dokáže motivovat k vyšším výkonům, hodně lidí se ale v případě neúsěpěchu stáhne a je to strašná škoda, ale i o tom je soutěžení.

Ale stejně bych byla ze všeho nejradši, kdyby se povedlo nějak rozumně motivovat ty méně úspěšné, aniž by bylo potřeba kvůli tomu "trestat" těch pár úspěšných.
gianelle

Příspěvekod Sigel » pát 05. říj 2012 18:51:19

Ještě jeden důvod pro Ne: jestli si připadám jako lůzr, když nemůžu medvědici (madam, to není hon na Tebe, beru Tě jako příklad, protože je tu jen jedna tak výrazně fenomenální šestiborkyně ;) )porazit svým výtvorem v soutěži, tak si budu připadat jako lůzr, i když získám víc hlasů jen díky tomu, že jí to někdo zatrhl, to bych fakt neměla dobrej pocit. A když mi nejde o čárku pod avatarem, tak mi přece nevadí, že jí získal někdo jiný ne? Chápu, že neocenění kvalitního výrobku může demotivovat, ale důkazem ocenění jsou přece i kladné komentáře, nejen vítězství v soutěži.
Mnaaauu, sice píšeš, že Ti o titul a čárky nejde, ale ze zbytku Tvých komentářů spíš tak nějak vyplývá, že jde... Otázka zní: potřebuješ to? Nemůžeš být na základě kvality svých prací (která je vysoká, smekám) spokojená a motivovaná už tak? Jestli chceš jít někam, kde budou "rozumná pravidla", doporučuju Ti soutěže, kde vítěze nevolí dav lidí, ale odborná porota, která bude posuzovat spoustu kriterií. Tady lidi prostě volí, co se jim líbí. BTW už takhle si tu několik lidí na ty pravidla stěžovalo, takže dokonale nejde vyhovět nikomu.

Upřímně, tohle handrkování o čárky mi připadá trapný.
Pokud se budete na mínusy ve svém životě dívat přes vztyčený prostředníček, budou vypadat jako plusy.
Můj blog: http://sungardenkoralky.blogspot.com/
Pinterest: http://www.pinterest.com/sungardenmk/my-bead-creations/
Sigel
Borkyně měsíce ||||

Úroveň: Věčný student

Příspěvekod mnaaauu » pát 05. říj 2012 18:59:52

Sigel, mě třeba jde o to užít si vyhlašování tematu, vymyslet neco a být součástí tě souteže............ Prostě se nějak zapojit.... a ne jen já, ale myslím žen ás je víc........
diana.k.h
mnaaauu
Borkyně měsíce ||

Příspěvekod mnaaauu » pát 05. říj 2012 19:12:48

myslím, že to je to jediné fajn na tom vyhrát tema mesice...... o tu čárku mi opravdu nejde ;-) ale v první řadě mě jde spíš o nějaký rozumný pravidla, neco co bude spravedlivé pro všechny tady .............. tot vše.. tečka......... a taky me příjde už tohle trapný.... každý máme svuj názor....... ;-) a ted tu po sobe budem div ne plivat žeta je dobrá tak je no a? a ty chceš vyhrát a div ne přes mrtvoly a tohle je zase tak a tohle ne........................ děs.................
diana.k.h
mnaaauu
Borkyně měsíce ||

Příspěvekod gianelle » pát 05. říj 2012 19:16:05

Dámy ... klid. Snad jsme rozumní lidi a zvládnem se tu domluvit bez napadání. Jinak to tu zamykám.

Pokud tu ta pravidla někomu přijdou nefér, tak ať navrhne, jak je upravit tak, aby byla spravedlivější.
Ale to, co jednomu přijde spravedlivé jinému tak připadat nemusí.
gianelle

Příspěvekod Sigel » pát 05. říj 2012 19:16:33

mnaaauu píše:Sigel, mě třeba jde o to užít si vyhlašování tematu, vymyslet neco a být součástí tě souteže............ Prostě se nějak zapojit.... a ne jen já, ale myslím žen ás je víc........

Koukala jsem na jedno francouzské fórum, už si fakt nepamatuju, které to bylo, měli jednak tyhle měsíční témata, jednak někdy prostě nezávislé téma jen tak. Co tak pro ty, kteří mají nápady na výzvy, ale nedostanou se k té pitomé čárce, aby mohli vyhlásit téma, zavést nějakou takovou možnost? Jednorázové soutěže, nezakládat z toho "seriály", kde by se nahromadila hrstka vítězících a hromada nespokojených, prostě jednorázovka? Každý, kdo sem vložil nějaký počet korálkových výrobků (nebo založil určitý počet témat se svými výrobky, aby to někdo nezískal za např. 10 stejných párů náušnic v jednom tématu, ale za 10 kousků, na kterých je vidět vztah ke korálkování), by mohl vyhlásit své téma dejme tomu 2x za rok?
Pokud se budete na mínusy ve svém životě dívat přes vztyčený prostředníček, budou vypadat jako plusy.
Sigel
Borkyně měsíce ||||

Příspěvekod gianelle » pát 05. říj 2012 19:18:26

Sigel píše:
mnaaauu píše:Sigel, mě třeba jde o to užít si vyhlašování tematu, vymyslet neco a být součástí tě souteže............ Prostě se nějak zapojit.... a ne jen já, ale myslím žen ás je víc........

Koukala jsem na jedno francouzské fórum, už si fakt nepamatuju, které to bylo, měli jednak tyhle měsíční témata, jednak někdy prostě nezávislé téma jen tak. Co tak pro ty, kteří mají nápady na výzvy, ale nedostanou se k té pitomé čárce, aby mohli vyhlásit téma, zavést nějakou takovou možnost? Jednorázové soutěže, nezakládat z toho "seriály", kde by se nahromadila hrstka vítězících a hromada nespokojených, prostě jednorázovka? Každý, kdo sem vložil nějaký počet korálkových výrobků (nebo založil určitý počet témat se svými výrobky, aby to někdo nezískal za např. 10 stejných párů náušnic v jednom tématu, ale za 10 kousků, na kterých je vidět vztah ke korálkování), by mohl vyhlásit své téma dejme tomu 2x za rok?

Dobrý nápad, to zkusíme nějak rozvést *thup*
gianelle

Příspěvekod Teri » pát 05. říj 2012 19:23:10

tak to vypadá, že jsem zrovna o jeden hlas překlonila váhy na "ne"... Vlastně moc nevím, o co tady jde - chápu, že někdo asi touží po čárce, ale nevím proč. Vždyť přece o nic nejde - kdybych měla spočítat, kolikrát jsem byla druhá nebo třetí, tak to bude dost, ale čárku prostě nemám a ani nechci, protože vím, že vždycky tam byl někdo lepší. A o tomhle přece tahle soutěž-nesoutěž je - o tom, vytvořit něco hezkého na dané téma a zkusit v tom být nejlepší. Pokud by se těm nejlepším zakázalo soutěžit, tak prostě nebudu nejlepší, i kdybych nakrásně dostala čárku...
Teri
Stálý člen fóra

Úroveň: relativně pokročilá v šití, kritiku si ráda přečtu :-)

Příspěvekod haany » pát 05. říj 2012 19:23:34

Ano, ano, Sigel, to znie rozumne! *jump* *jump* *jump*

Ja v hlave uz asi dva mesiace nosim napad na jednu temu... a sutazit asi neprestanem, aj ked teraz uz nemam motivaciu asi na nic, nielen na koralkove sutaze (akesi blbe obdobie :cry: )...

Mna ale stve nieco hadam este viac, ako to, ze tu temu asi nedam tak skoro... ked nemam komentar (hoci aj nie velmi priaznivy) k mojej tvorbe v samostatnych temach... to ma depta ovela viac :cry: Viem, ze sa to tu uz pred casom riesilo v inej teme, ale ked vidim, ze ziadny ohlas nie je, demotivuje to este viac... vsak aka som bola vytesena z mojho prveho "freecka", a len par komentarov, neviem, ci vobec aspon tri... :cry: Ale o to nejde, kaslite na mna, mam depku ako hrom, netreba si to vsimat...
haany
Borkyně měsíce |

Úroveň: Postupne sa rozhliadajúci začiatočník.

Příspěvekod Likra » pát 05. říj 2012 19:30:45

Sice se do soutěže nijak moc nezapojuji, spíše jen hlasováním, ale také jsem dala "ne". Nelíbí se mi reakce lidí na ty, co něco dokáží, všeobecně - nejen zde ve výrobě šperků. Je to takový nějaký prapodivný národní zvyk, hodně dlouho a snad ve všech oblastech života rozšířený. Vždyť si tady volíme vždy vítěze, tak proč ho potom plácat přes prsty, proč takové reakce? Šiješ bezva, dám ti čárku, ale ne abys z toho měla nějakou výhodu - není to na hlavu postavené?
Pokud se mi něco opravdu líbí, dám bod a jsem ráda, že ten výrobek jede dál, autorce patří mé velké uznání... Motivací je snad snaha o co nejkvalitnější šití, dobrý nápad a perfektní zpracování, atd., atd..
Nemohu si zde odpustit otázku: umíme si navzájem přát? Ale opravdu, navzájem a bez skrupulí a postraních myšlenek?
Likra
Borkyně měsíce |

Úroveň: nenechám ruce v klidu

Příspěvekod TRZ04 » pát 05. říj 2012 19:33:22

Zpočátku jsem byla pro neomezování. Ale tak nějak jsem zapřemýšlela a je fakt, že pokud hlasuju v některém soutěžním tématu, tak se ve mě odehrává boj. Nakonec to proběhne asi tak... ty borkyně, které dodávají naprosto krásná a vyladěná dílka (což od nich podvědomě očekávám a odbivuji je za to), tak většinou vyřadím ze svého výběru na výhru. Snažím se obodovat spíše někoho, kdo třeba ještě nevyhrál a udělal taky něco pěkného. Nicméně je to obyčejnější, ne tolik zdobené a složité, ale přesto krásné a v něčem nové a splňuje to moji představu tématu. Pokud jsou hlasy dva, rozdělím si sama pro sebe ty výrobky do těch zmiňovaných levelů a dám bod té i té. Takže v konečné verzi jsem pro nějaké malé omezení ve formě dočasného stop stavu pro výherkyni.
Fakt je, že i pro mě jsou tyhle soutěže spíše demotivující.
TRZ04
Stálý člen fóra

Příspěvekod Hroška » pát 05. říj 2012 19:53:23

Jak to tu ctu zacina to byt celkem boj... za sebe davam ne
(pravda moc nesoutezim, a posl. dobou ani moc netvorim, protoze koralky mam sto kilaku od sebe a nejsem saxana, tak doufam ze to nebude nekdo brat jako, ze pindam do neceho, co se me netyka..)
a ted proc ne.. na olympiade taky nikdo nevyhodi bolta, protoze je nejrychlejsi.. kazdej sleduje jestli phelps ziska dalsi zlatou medaili a nikdo ho nevykopne, protoze uz jich ma sedmnact tak proc by mel dostat jeste tu osmnactou.. protoze dre a je dobrej..
vzdycky kdyz vidim nejaky super vyrobek, tak si rikam - jo tohle bych chtela jednou umet.. ukladam a doufam ze se k tomu opravdu dostanu, a z tehlech soutezi opravdu super vyrobky jsou a chapu ze pro nekoho muze byt demotivujici videt ze porad vyhrava ten samy, ale zas na druhou stranu se naopak muze o to vic snazit ho prekonat.. a navic.. ma-li nekdo hezky vyrobek, tak nejaky ten hlas vzdy dostane a to znamena ze se nekomu jeho (dobre tady to bude spis jeji) vyrobek libil nejvic a to je preci super
co je horsi je ze vysledny vyrobek je dost zalozen na typu pouziteho materialu(a myslim ze uz to nekdo zminil) a tady si, co si budem povidat, halt nemuzem byt rovne (ale on si taky v zacatku ne kazdy muze dovolit stejne dobreho trenera, prostredi atd. a podivejte se na sablikovou)
takze ja bych neomezovala ale libi se mi navrh "neserialovych soutezi" ..
jak to pisu tak ctu komentare o zrovna pribyvaji a musim souhlasit s Likrou.. taky mam nekdy pocit ze si tenhle narod fakt navzajem nepreje nic dobreho :(
ale zpatky k matematice.. pokud tu nejde o tu carku ale o vymysleni tematu, tak krome tech neserialoych soutezi by treba mohly borkyne co uz se navymyslely az hruza vybrat treba nekoho jineho (napr. kdo tez soutezil, mel hodne bodu - treba 2. nebo 3./borkyni co vyhrala se nejvic libi a jeste nikdy nevymyslel) a nechat to vymysleni tematu na nem (ok ni).. ale to je samozrejme nevhodne davat jako pravidlo.. to by mohla byt dobra vule..
Hroška
Stálý člen fóra

Příspěvekod gianelle » pát 05. říj 2012 19:56:29

Hroška píše:ale zpatky k matematice.. pokud tu nejde o tu carku ale o vymysleni tematu, tak krome tech neserialoych soutezi by treba mohly borkyne co uz se navymyslely az hruza vybrat treba nekoho jineho (napr. kdo tez soutezil, mel hodne bodu - treba 2. nebo 3./borkyni co vyhrala se nejvic libi a jeste nikdy nevymyslel) a nechat to vymysleni tematu na nem (ok ni).. ale to je samozrejme nevhodne davat jako pravidlo.. to by mohla byt dobra vule..

Pokud budou takovéto soutěže pokračovat i nadále, s dovolením bych tento návrh použila ;)
gianelle

Příspěvekod Hroška » pát 05. říj 2012 20:00:49

gianelle píše:
Hroška píše:ale zpatky k matematice.. pokud tu nejde o tu carku ale o vymysleni tematu, tak krome tech neserialoych soutezi by treba mohly borkyne co uz se navymyslely az hruza vybrat treba nekoho jineho (napr. kdo tez soutezil, mel hodne bodu - treba 2. nebo 3./borkyni co vyhrala se nejvic libi a jeste nikdy nevymyslel) a nechat to vymysleni tematu na nem (ok ni).. ale to je samozrejme nevhodne davat jako pravidlo.. to by mohla byt dobra vule..

Pokud budou takovéto soutěže pokračovat i nadále, s dovolením bych tento návrh použila ;)

dovoleni samozrejme udeleno, jinak bych to sem vubec nepsala ;)
akorat mi ted napadlo, ze za chvili bude trochu problem ohlidat, kdo jeste tema nezadaval.. doted to je ten, kdo nema carku..
pozdeji by se muselo opravdu kontrolovat kdo jeste nezadaval.. ale dalo by se to vyresit elementarni lidskou slusnosti, ze pokud by se zrovna vyherkyne do nekoho takoveho strefila, tak proste oslovena odpovi "dekuji, uz jsem zadavala" .. akorat nevim jestli to nebude trochu zdrzovat :(
nebo nejaky jednoduchy seznam lidi, co uz zadavaly, kde se bude dobre hledat ;) to uz by takovy problem snad byt nemel ;)
Hroška
Stálý člen fóra

Příspěvekod gianelle » pát 05. říj 2012 20:03:08

on by nebyl problém takovou "čestnou zadavatelku" taky značit, podobně jako výherce - třeba jenom čárkou - bez "titulu", hvězdičkou nebo něčím takovým
gianelle

Příspěvekod Hroška » pát 05. říj 2012 20:04:13

gianelle píše:on by nebyl problém takovou "čestnou zadavatelku" taky značit, podobně jako výherce - třeba jenom čárkou bez titulu, hvězdičkou nebo něčím takovým

nebo tak, ale aby tam tech oznaceni za chvili nebylo nak moc.. nicmene cestna zadavatelka se muze zrusit, pokud se stane vitezkou ;)
Hroška
Stálý člen fóra

Příspěvekod gianelle » pát 05. říj 2012 20:06:09

Hroška píše:
gianelle píše:on by nebyl problém takovou "čestnou zadavatelku" taky značit, podobně jako výherce - třeba jenom čárkou bez titulu, hvězdičkou nebo něčím takovým

nebo tak, ale aby tam tech oznaceni za chvili nebylo nak moc.. nicmene cestna zadavatelka se muze zrusit, pokud se stane vitezkou ;)

každý může mít udělenu jenom jednu "hodnost", takže pokud by čestná zadavatelka zvítězila, byla by z ní už "pouze" borkyně měsíce ;)
gianelle

Příspěvekod Hroška » pát 05. říj 2012 20:13:27

gianelle píše:každý může mít udělenu jenom jednu "hodnost", takže pokud by čestná zadavatelka zvítězila, byla by z ní už "pouze" borkyně měsíce ;)

jj tak nejak jsem to myslela ;) "pouze" ;)
Hroška
Stálý člen fóra

Příspěvekod mnaaauu » pát 05. říj 2012 22:07:41

Srovnávat soutěž co je každý měsíc s olympiádou co je jednou za 4 roky? :o :mrgreen: jo jasný Gott taky vyhrává každej rok slavíka......... ne to je o ničem :D Prosím nechte to tak jak to je :mrgreen: Každý máme svým zpusobem pravdu......... Když jsem koukala na stará temata tak účast byla fakt hojná :shock: a ted? Kolik je tu registrovaných a přispívajících korálkářek? stovky určite... tak proč se nezučastnujou taky teto souteže? I jen tak pro nic za nic.....??? Postupem ta soutež upadne uplně....... věřte tomu... a jen že človek chce nejak to oživit a trošku zpřístupnit i tem méne zručným a začínajícím......a tím je navnadit na další lepší tvorbu . TAk se z toho strne diskuze jak hrom :roll: NAjednou mi co chceme změnu jsme nepřející, nesoutežní, nemotivovaní namyšlený hovada co prahnou po nejaký čárce........ No to teda mě osobně fakt stálo za to :D TAkže bych to radši nechala jak to je.... protože poslouchat pak když budou nová pravidla hlášky typ : noooo ta a ta ted nesouteží tak jsi vyhrála konečně co? a ještě by to ti kterí s tím nesouhlasili mohli začít bojkotovat tím, že by v dalším tematu nesoutežili ........ Jee já už to vidím :D To nám všem asi tady za to vubec nesotjí, že? Protože každý máme svuj názor a za ním si budem stat..... Takže spíš jinak... Každý si z toho neco vezmeme a třeba to zmeníme tím, že ( a já tedy určite) budeme přemýšlet více v hlasování a rozhodně podpořím radeji někoho kdo začíná a vystihne tema na jedničku a sebere odvahu soutežit mezi takovou konkurencí ;-) a to se cenní ;-)
diana.k.h
mnaaauu
Borkyně měsíce ||

Příspěvekod Bouřka » pát 05. říj 2012 22:47:22

Myslím, že volání po určitém omezení neznamená, že by to někdo xnásobným borkyním nepřál nebo je chtěl trestat za úspěšnost. Padlo tu přirovnání k olympiádě, takže bych se přidržela sportovní tématiky, byť jí rozumím, jak koza petrželi. Na olympiádě soutěží špička, ale krom olympiády se hrají taky okresní přebory. Soutěž dle hlasů sleduje přes stovku lidí, ale aktivně se účastní jen několik málo (povětšinou těch samých). Taky pozoruju tu tendenci klesajících příspěvků. Na někoho fakt může působit demotivačně jít proti extralize. Nemusí to mít co do činění s touhou po vítězství, ale prostě se třeba vedle velkých šiček cítí jen tak nějak neadekvátně. A to i když celá soutěž je pojímána jen inspiračně a nejde o srovnávání výkonů. Přiklonila jsem se k omezení ne proto, že bych to holkám nepřála (považuju je za tahouny a koření soutěže), ale protože by to třeba mohlo přitáhnout víc lidí. Říkejte si co chcete, ale je to soutěž a ten adrenalin umí tak pěkně šimrat ;)
Podotýkám, že sama už dlouho aktivně nekorálkuju (byť mě poslední dobou tááák svrbí prsty), takže mně nejde o nic.
Bouřka

Příspěvekod mnaaauu » pát 05. říj 2012 23:08:26

a když by se to vzalo ze sportovního soudku.... je přeci olympiáda a paralympiada ........ ve fotbale - okresní přebor-krajský přebor- 2. liga - 1. liga - evropská liga - Liga mistrů ............ Bolt taky nepoběží s Frantou co nemá nohu o zlatou a Vojtův fotbalový team z Babětic nebude hrát zápas v lize mistrů proti Realu Madrid........... *rofl1* okresní proti okresním mistri proti mistrům ..... a Vojta se svým teamem taky není naštvenej na Real MAdrid že vyhraje ... :D joooooo když bude Vojtík s chlapama čutat jako o život možná se za nekolik desítek let prokopou až do zápasu s realem.... ale aby se tam dostali musí vyhravat a vyhravat a vyhravat....výhrama se dostavají výš a výš... do 2. ligy.. do první ligy .... Neporazí Real když budou jen prohravat ale sice se snažit a motivovat se.... to je nikam neposune a nedostane........... ach nechala jsem se fotbalove unést :mrgreen:
diana.k.h
mnaaauu
Borkyně měsíce ||

Příspěvekod Sigel » sob 06. říj 2012 0:34:15

Tak jsem měla pocit, že už je to v klidu, ale zdá se, že není... Tenhle přístup zas demotivuje mě. Snažila jsem se tu přispívat nějakými konstruktivními návrhy pro různé alternativy řešení, ale mám pocit, že to bylo docela k prdu...
Sigel
Borkyně měsíce ||||

Příspěvekod gianelle » sob 06. říj 2012 0:40:16

Sigel, nebylo to k prdu ;) aspoň pokud můžu mluvit za sebe ;)

Nějak jsem si to všechno zesumírovala a vyšlo mi to takto: - nechám doběhnout anketu do konce měsíce. Pokud bude nadpoloviční většina pro nějakou formu omezení, zavedla bych od ledna pro všechny vítěze povinnou tříměsíční pauzu, pokud bude nadpoloviční většina proti, ponecháme to tak jak to je
"Mimořádné téma" a "čestnou zadavatelku" v dohledné době uvedeme do praxe, navrhovatelkám moc děkuji. Mohlo by to být zajímavé a neuškodí to nikomu, další nápady tohoto typu jsou vřele vítány.

A všechny "vášně" nechme hezky vychladnout a pokud má ještě někdo co říct, prosím jen slušné, konstruktivní návrhy bez emocí a nenechme se vyprovokovat k nepřiměřeným reakcím.

Nechci to tu ani zamykat, ani banovat nebo dělat ještě horší věci ...
gianelle

Příspěvekod Sigel » sob 06. říj 2012 1:48:51

Ještě mě napadlo tohle: pokud se odhlasuje omezení, mohl by být každý lichý měsíc patřit borkyním a každý sudý zatím-ještě-ne-borkyním, platila by tedy stejná pravidla pro všechny, nikdo by nebyl omezen víc než někdo jiný a vyhlašovaly bychom si témata navzájem. Příští rok by se třeba měsíce prohodily, aby nikdo neminul vánoce atp.
Gi, dík *wave*
Sigel
Borkyně měsíce ||||

PředchozíDalší

Zpět na Téma měsíce