Upload fotek na osobní FTP

Vše o tvorbě webu, designu, hostingu, blogovacích systémech a "instantních" stránkách

Upload fotek na osobní FTP

Příspěvekod Azuzula » úte 14. úno 2012 17:22:13

Taky vás štvou free hostingy na fotky protože je časem mažou? Mě teda ano. A proto jsem si vytvořila (čti "zbastlila") jednoduchý systém na upload fotek na svůj osobní FTP server kde obrázky (i dokumenty) vydrží dokud je majitel sám nesmaže.
Pokud máte email na seznamu, tak je to ještě snažší. Stačí stáhnout a rozbalit archiv na vaše FTP. Toto FTP je zdarma a má kapacitu 100MB nebo 2000 souborů.
Chvilku vám zabere nastavení a potom už jde snadno provozovat.
Je to taková primitivní a rychlá varianta ostatních hostingů. Tak kdyby měl někdo zájem vyzkoušet tenhle projekt, tak je zdarma ke stažení na následující adrese.

Kód: Vybrat vše
www.azuzula.sweb.cz/kod/index.php

Tři kroky k nastavení:
1. -V textovém editoru si otrevřeme index.php a na prvních dvou řádcích přepíšeme adresu webu a e-mail. Uložíme a zavřeme. (pozor ať si nesmažete uvozovky)

2. -Po nahrání na web zadáme adresu: www.adresawebu.cz příp. www.adresawebu.cz/upload_fotek/index.php pokud je ve složce.
-Jsou tam 3 tlačítka. První 2 jsou snad jasná podle popisku. Klikneme na třetí tlačítko "admin" a tam do textového pole zapíšeme heslo. Standartně je nastaveno na "adminheslo" (Doporučuji změnit v php kódu souboru [b]loginadmin.php[/b] hned na třetím řádku: "define('ADMIN_PASS', '[u][b]adminheslo[/b][/u]');" (Pozor na apostrofy, musí tam zůstat). Bohužel jsem nepřišla na to, jak to heslo zakódovat. Ale vzhledem k tomu, že php soubor není dostupný přímo z internetu a kdyby nějaký hacker chtěl smazat vaše fotky tak to klidně udělá i bez toho hesla.
-Vytvoříme nového uživatele "Create new user", vyplníme potřebná pole. Poslední políčko "Active" nastavíme na "Active" z "Not Active" a uložíme.

3. -Nyní zapíšeme uživatele do systému tak, že pod "Create new user" je textové pole a do něj zapíšeme ještě jednou přihlašovací jméno a potvrdíme. (Samozřejmně že i tohle musí jít vyřešit elegantně a automaticky, jenže to neumím.)
Pozor, rozlišuje velká a malá písmena.


Tak, doufám, že mě neukamenujete hned po vydání první provozuschopné betaverze :D

PS:Pokud tady je někdo zkušenější v php (nebo někoho takovýho znáte) a byl by ochoten ten kód opravit a poslat mi ho, byla bych moc ráda.
Azuzula
 
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 19. led 2012 10:12:04
Úroveň: začátečnice

Zpět na Vše o webu

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků