Zakončení

Obecná diskuze ohledně bižuterních kovodilů a návlekového materiálu. Jaké máte zkušenosti, jak ukončit který druh návlekového materiálu.

Zakončení

Příspěvekod NikolK2 » sob 23. dub 2011 22:31:54

Chtěla bych se zeptat, když dodělám výrobek a nakonci ho zauzlíkuji, jak pojistit uzlík aby se nerozvázal. Někde jsem četla zakápnou sekundovým lepidlem. Máte někdo ještě jiný návrh? Děkuji

(Omlouvám se Gi, pokud jsem dotaz dala do špatné sekce, ale opravdu jsem nevěděla kam zařadit)
NikolK2

Re: Zakončení

Příspěvekod prometka » ned 24. dub 2011 5:20:43

Já kromě sekunďáku ještě občas používám bezbarvý lak na nehty, ale jak jsem zjistila ten tolik nedrží, takže ten používám spíš v průběhu práce abych se ujistila, že se mi skutečně nic nerozváže. Lak je narozdíl od sekunďáku míň vidět.
prometka

Příspěvekod haany » ned 24. dub 2011 10:54:21

Da sa pouzit aj zatlacaci rokajl a sup do kaloty :idea:
haany
Borkyně měsíce |

Úroveň: Postupne sa rozhliadajúci začiatočník.

Příspěvekod gianelle » sob 14. kvě 2011 17:43:11

jde o to co zakončuješ, jaký materiál a v jakém výrobku.
U šití většinou zakončuju tak, že několikrát zapošiju, prošiju kousek dál, zapošiju znova ... několikrát zopakuju, pak ustřihnu a zatavím.
Náramky na stávku (ještě ve svých "dřevních dobách" - bože, to byla paráda, vždycky jsem si utkala náramek, napevno přivázala na ruku a nosila několik let ... ten poslední na sobě měl logo Škoda Motorsport ... chybí mi, asi si takový ušiju ;) ) jsem dělala na syntetické obuvnické niti, několik suků, zapalovač, následně lak na nehty, trvanlivost minimálně dva roky v těch nejtěžších podmínkách *rofl1*
Jestli myslíš suk na vlasci v kalotě, tak bych provlekla do kaloty, důkladně zavázala, zbývající konec niti bych provlekla zpátky do návleku, je-li to možné (abych nestřihala hned u suku) a pak zakápla lepidlem nebo lakem na nehty.
Možná by se hodilo i takové to lepidlo bead-fix nebo jak se to jmenuje, kdysi to prodávala Rooya, jestli dobře pamatuju
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II

Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Příspěvekod anchesenamon26 » čtv 26. kvě 2011 7:10:52

Já používám lepidlo na textil - UHU textile. Po zaschnutí nejde lepidlo vidět, je průsvitné a opravdu drží. Dá se sehnat například v OBI.
anchesenamon26

Příspěvekod lucyliekol » stř 15. čer 2011 7:36:22

holky mohla bych se zeptat poradil by mě někdo z vás jak ukončit kumihimo?děkuji :)
lucyliekol

Úroveň: úplný začátečník

Příspěvekod Anisalah » stř 15. čer 2011 11:10:43

lucyliekol píše:holky mohla bych se zeptat poradil by mě někdo z vás jak ukončit kumihimo?děkuji :)

no já nepletu kumihimo ze saténových stužek (složité vzory jsou pak příliš tlusté) a pletu z bavlnek. Ukončuju tak, že buď je to cílené jako náramek na ruku, tak třeba jen zauzlíkuju a zavazuje se to zbytkem bavlnek (jako u náramků přátelství pletených z bavlnek), nebo udělám uzlík pak navléknu bižuterní jehlu s očkem (myslím tu jak se používá na ketlování ;) ) udělám uzlík a ten zakápnu lakem, lepidlem, nebo mým oblíbeným a všedržícím 3D lakem a navlíknu kaplík, zastřihnu konec jehly udělám očko a navlíknu zapínání a hotovo *jump*
Anisalah

Zpět na Komponenty a návlekový materiál