Jakým směrem korálkujete?

Volný pokec na libovolné téma

Jakým směrem korálkujete?

Příspěvekod Bouřka » pon 19. črc 2010 22:28:21

Malá anketka na odlehčení ;) . Nemůžu spát, tak si tu vymýšlím blbiny, no. Zrovna tu zápasím s návodem, protože je v opačném směru než postupuju a musím si to pořád v hlavě přetáčet. Tak mě tak napadlo, když děláte něco "dokola", postupujete po směru nebo proti směru hodinových ručiček? Máte vůbec oblíbený směr? Já dělám peyote a herringbone spíš po směru, brick spíš proti směru, kuličku taky.
Bouřka

Re: Jakým směrem korálkujete?

Příspěvekod Winterie » pon 19. črc 2010 22:31:51

ani ti nevim, ale když dělám herinka za čtyř, jedu levý dva pravý dva. práci točim proti směru hodin, a jehlu po směru. I když u mě nemůžeš brát nic vážně, mám doma převrácený hodiny co jdou pozpátku *rofl1* *rofl1* *rofl1*
Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl.
A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.
Jan Werich
Winterie

Úroveň: ta co nic neumí ale do všeho kecá

Příspěvekod Sigel » úte 20. črc 2010 8:12:39

Já po směru, ale ještě si to pootočim, abych šila vždycky nahoru, takže řádka, kterou šiju, je ve svislý poloze. *rofl1*
Pokud se budete na mínusy ve svém životě dívat přes vztyčený prostředníček, budou vypadat jako plusy.
Můj blog: http://sungardenkoralky.blogspot.com/
Pinterest: http://www.pinterest.com/sungardenmk/my-bead-creations/
Sigel
Borkyně měsíce ||||

Úroveň: Věčný student

Příspěvekod jilinka » úte 20. črc 2010 17:19:12

herinka jedu po směru hodinových ručiček, peyote raději v protisměru, ale když obšívám šutr, tak pak druhou stranu zas po směru... tak to je celkem asi hokej... Navíc,když chci přetočit směr otáčení, musím i herinka obráceně... ale tam mi to vadí... a jde to pomaleji
jilinka

Příspěvekod mariquita » úte 20. črc 2010 18:15:26

po směru:-D
Only dead fish go with the current!
mariquita
Stálý člen fóra

Příspěvekod Majka » úte 20. črc 2010 18:51:27

Většinou po směru ručiček, podle potřeby i obráceně.
Beads! Flowers! Freedom! Happiness!
http://www.maybijoux.cz
Majka
Borkyně měsíce ||||

Příspěvekod Likra » úte 20. črc 2010 19:41:12

Je mi to jedno. Nejhorší vždy bylo, když jsem udělala jednu část, začala druhou a nemohla si uvědomit, jak jsem dělala první, protože ta druhá část se točila někam jinam... Když jsem měla našito jen pár věcí a neměla v tom ještě cvik, dost mne to vytáčelo...
I v poslední době jsem si všimla, že šiju pokaždé jiným směrem, snad dle mého rozpoložení, nevím..., takže na začátku musím vždy uvažovat, jak to mám šít, když chci točení určitým směrem *rofl1*
Někdy měním točení i během práce (například u bricku - otáčím s tím celý výrobek), zvláště když mne ruce neposlouchají - aby se mi šilo pohodlněji.
Likra
Borkyně měsíce |

Úroveň: nenechám ruce v klidu

Příspěvekod gianelle » úte 20. črc 2010 19:58:49

jak co, jak kdy, moc nad tím nepřemýšlím ...kabošon a peyotové roury mám radši v protisměru, brick po směru, herinka obvykle taky ...
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II

Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Příspěvekod renda » úte 20. črc 2010 20:05:48

Já šiju herinek doleva (po směru) a spiral rope doprava (protisměr), takže taky hokej, teď jsem ale šila spiral rope k šutru doprava a od středového šutru doleva, což je pro praváka svinský šití, protože se jde za korálky a na výsledku by se stejně houby poznalo, takže výrobek se jmenuje Ve znamení panny ne proto, že je růžovej, ale proto, že jsem zbytečně puntičkář hnusnej zářijovej :lol:
renda
Stálý člen fóra

Úroveň: pomalu se učím a vítám rady i kritiky

Příspěvekod Winterie » stř 21. črc 2010 21:07:46

renda píše:Já šiju herinek doleva (po směru) a spiral rope doprava (protisměr), takže taky hokej, teď jsem ale šila spiral rope k šutru doprava a od středového šutru doleva, což je pro praváka svinský šití, protože se jde za korálky a na výsledku by se stejně houby poznalo, takže výrobek se jmenuje Ve znamení panny ne proto, že je růžovej, ale proto, že jsem zbytečně puntičkář hnusnej zářijovej :lol:

háááááá to naprosto chápu *rofl1*
Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl.
A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.
Jan Werich
Winterie

Úroveň: ta co nic neumí ale do všeho kecá

Příspěvekod Dragita » stř 04. srp 2010 10:01:54

tak já šiju pokaždé jiným směrem, teďka momentálně herinka v protisměru *rofl1* *rofl1*
Dragita
Stálý člen fóra

Úroveň: v některých věcech bych řekkla pokročilá a určitých technikách ještě začátečník:)

Příspěvekod Stepule » úte 08. lis 2011 0:03:51

Copak šít sem a tam.... to je čajíček!
Zkusily jste někdy obrátit háčkovanou dutinku?
Já zkoušela překreslit schema navlékání a také háčkovat naopak. Zatím dost neúspěšně!
Ale nevzdávám to!!! :D
Stepule
Borkyně měsíce ||

Příspěvekod ridaska » úte 08. lis 2011 0:14:17

Zkus to v programu db bead. třeba se to podaří.
ridaska

Příspěvekod preteq » stř 30. lis 2011 22:57:00

Překreslit navlékání, to by bylo asi složité i pro spoustu sdutentů strojařů. Aspoň já se v tom naprosto ztrácím.
Originální přívěsky z nejrůznějších kamenů, které se hodí ke každé příležitosti.
preteq

Příspěvekod Likra » stř 30. lis 2011 23:18:41

... pro mne zase není problém překreslit navlíkání, ale uháčkovat to - což jsem tu už kdysi psala. Opět to zkouším a stále mi to nejde. Uháčkuju dvakrát dokola a pak se v tom ztrácím *rofl1* Nevím, jestli je to rokajlem nebo háčkem, ale co vím určitě, je to mýma rukama...
Jednou se mi podařilo uháčkovat těch řad více, ale když jsem se na to podívala, bylo to neforemné, kostrbaté, navíc tam byl kdesi při začátku přetočený korálek - no hrůza...
Takže zase šiju - jednu vzorovanou spirálu doprava jsem před chvílí dokončila a začínám druhou směrem doleva (nebo to je naopak? nevím, tohle prostě neřeším). Chtěla bych ji mít už konečně háčkovanou, ale když to nejde, tak aspoň šiju...
Likra
Borkyně měsíce |

Úroveň: nenechám ruce v klidu

Příspěvekod jilinka » čtv 01. pro 2011 0:07:39

Stepule píše:Copak šít sem a tam.... to je čajíček!
Zkusily jste někdy obrátit háčkovanou dutinku?
Já zkoušela překreslit schema navlékání a také háčkovat naopak. Zatím dost neúspěšně!
Ale nevzdávám to!!! :D

to je ovšem výzva! :mrgreen:
jilinka

Zpět na Pokec