velká šitá kulička na Stoklasa.cz

Prostorové geometrické útvary, korálkové korálky, šité a obšívané kuličky, jiné prostorové objekty.

velká šitá kulička na Stoklasa.cz

Příspěvekod Daasa » pon 28. led 2013 17:52:36

Potřebuju pomoc zkušených korálkářek: Snažím se ušít velkou šitou kuličku na http://koralky.stoklasa.cz/navody-sita-velka-kulicka od Ellen K. Myslíte si, že se podle toho návodu dá ta kulička ušít?
Už v bodě 2 stojí: máme na vlasci ŠEST korálků, což je maximální a STÁLE SE OPAKUJÍCÍ počet. Co se opakuje 6x? Střed každé 'kytičky' tvoří PĚT rokajů a okolo nich je PĚT kytiček.
V pohodě dojdu až k bodu 10. Ale u bodu 12 si už nejsem jistá u poslední věty: Opakujeme ještě jednou. Když POPRVÉ udělám bod 12 a ještě jednou, jsou opravdu 4 rokajly vedle sebe. Ale při DRUHÉM šití bodu 12 mám hned 4 rokajly vedle sebe,takže už nemůžu opakovat a pokračuji dál bodem 13. a 14. Kroky 12 - 14 bych měla asi udělat dohromady 5x. Jenže to mi z toho vyjde taková třičtvtě-kulička se 4x TŘEMI rokajly, autorka ale píše, že má vzniknout už skoro celá kulička se 3x ČTYŘMI rokajly. A navíc mi přebydou 3 ohňovky!
Já někde buď dělám chybu, že ten návod špatně chápu, nebo je chyba v návodu. Bohužel ty fotky taky nejsou ideální, nic jsem z nich nevykoukala.
Jestli se tím chcete někdo zabývat, budu moc ráda, kuličku jsem dělala už 4x, ale nikdy jsem nedošla ke kýženému výsledku.

P.S. Návod na stejnou kuličku je na http://bead-tutorial.livejournal.com/30346.html Tam se zase zaseknu u bodu 16 a nejsem schopná tu zelenou řadu udělat.

Móóc děkuju všem!
Daasa
 
Příspěvky: 8
Registrován: pát 04. lis 2011 18:11:05
Úroveň: skorozačátečník

Re: velká šitá kulička na Stoklasa.cz

Příspěvekod hribejana » pon 28. led 2013 20:08:28

Já se tuhle kuličku podle tohodle návodu naučila:-) Tak snad budu umet poradit.
Bod dve znamena, ze by se ti nikdy nemelo stat, ze bys v "krouzku", ktery zrovna delas, nikdy nemela mit vic nez 6 koralku (tzn. 3 rokajly a 3 ohnovky v tomhle pripade)
Od bodu 10, kdy si udelas tzv dno kulicky, delas v podstate prostredek kulicky a nasledne opacne "dno". Od toho mista jsem se uz nejspis neridila navodem, ale tak trochu citem. Proste pojedes porad bod 12 tak dlouho (nekdy jednou, nekdy 2x a nekdy ani jednou) podle toho, abys mohla udelat tu "kyticku" z peti rokajlu(bod 13). A pak se ti ke konci prave muze stat(a myslim, ze me se to stava vzdycky, nevim, dlouho jsem ji nedelala), ze v tom kroku, kdy mas dat pouze rokajl na obe strany vlasce, a prekrizit ohnovkou(tusim bod 14), tak uz musis pouzit ohnovku, ktera je jiz zakomponovana v kulicce a nikoli tam ohnovku pridavat. Takze vlastne jen doplnis rokalj abys mela kyticku z peti.
Tak nevim, snad jsem pomohla, kdyby nee, klidne se jeste doptej. Mohla bych si udelat nausnice:-) a vyfotit ti to. Pokud mas moznost, klidne ukaz fotku, jak vypada tva kulicka abych trochu vic tusila, jak vypada tva 4x3 rokajlova kulda.
hribejana
 
Příspěvky: 47
Registrován: stř 02. led 2013 21:43:15
Úroveň: zkousim co se da:-) vetsinou uspesne, "siti" se venuju cca od listopadu 2012

Re: velká šitá kulička na Stoklasa.cz

Příspěvekod mlulu » pon 28. led 2013 20:48:26

Tak tak ako píše hribejana, tiež sa viac orientujem podľa seba než návodu v druhej polovici - takže by som asi poradila toľko, že si stále všímaj čo máš v okolí ľaveho a pravého vlasca a doplňuj - možno ešte pomôže kreslený návod http://3dbeading.com/patterns/18/1/ aspoň dúfam ;)
mlulu
 
Příspěvky: 152
Registrován: pon 21. kvě 2012 14:29:57
Bydliště: Slovakia, Sečovce
Úroveň: stále sa učím a skúšam niečo nové :o)

pro mlulu a hribejanu

Příspěvekod Daasa » sob 09. úno 2013 20:47:39

Moc vám oběma děkuju za pomoc. Nakonec jsem tu kuličku ušila hned napoprvé podle tohoto návodu: http://www.baby-cafe.cz/modules.php?nam ... sid=110287
A když už ji jednou mám hotovou, zvládnu určitě i návod na Stoklasa.cz :-)
Daasa
 
Příspěvky: 8
Registrován: pát 04. lis 2011 18:11:05
Úroveň: skorozačátečník


Zpět na Prostorové objekty, obšívané kuličky, korálkové korálky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron