7. kolo Freeform Challenge

... aneb jak to dopadá, když dáte dvaceti šičkám stejný materiál a necháte je řádit

7. kolo Freeform Challenge

Příspěvekod gianelle » úte 21. čer 2016 12:44:30

Obrázek

Už jste si někdy říkali, jak by asi vypadalo, kdybyste dali třiceti korálkářkám naprosto stejnou směs korálků a nechali je tvořit? A co takhle to zkusit? Freeform Challenge je populární "soutěž" pořádaná komunitou z diskuzního fóra Beadforum.cz a spočívá v tom, že účastníci tvoří svůj "freeformový" šperk z předem připravené směsi korálků.

Jak to funguje? Každý účastník si zakoupí směs korálků - ta bude pro všechny účastníky stejná - a z této směsi pak vytvoří svůj soutěžní výrobek. Pro tvorbu svého soutěžního výrobku použijte techniku freeform - tedy techniku spočívající ve volném střídání barev a tvarů korálků i použítých stehů, případně můžete zkombinovat freeform s jinou korálkovací technikou - prostě jde o to, abyste předvedli své pojetí techniky freeform a freeformových šperků. Podíl techniky freeform ve šperku není stanoven, ovšem počítejte s tím, že diváci - hlasující se těší zejména na pořádný freečkový nářez a při rozdávání bodů jej patřičně ocení ;)

Forma soutěžních výrobků není nijak omezena (může to být šperk, sada šperků a nebo třeba výšivka na oblečení nebo bytová dekorace), každý soutěžící se může účastnit s jedním výrobkem či sadou výrobků.

Směs do aktuálního kola bude mít živou a výraznou letní červenotyrkysovou barevnost, mírně uzemněnou staromosaznými a hnědoirisovými tóny a trochou etno stylu.

Materiál
Každý soutěžící si může zakoupit jedno či více balení soutěžní směsi korálků, kterou pak použije pro výrobu soutěžního výrobku.
Pokud Vám nebude zakoupená směs stačit, můžete ji doplnit dalšími korálky, kabošony, rivolkami či jinými komponenty ze svých vlastních zásob. Zcela bez omezení je možné přidávat korálky stejných či podobných barev, jako jsou již ve směsi použity. Pokud chcete, můžete do směsi přidat i malé množství korálků v jiných barvách, ale jen za podmínky, že původní barevnost směsi bude ve výrobku stále znatelná.

Je zcela nepřípustné do soutěže přihlašovat výrobky vyrobené dříve a fotky cizích prací.

Přihlašování

Přihlašování do aktuálního kola soutěže již bylo ukončeno. Pokud jste se nestihli přihlásit, ale stále zájem o směsku, prosím vyčkejte - v průběhu července zjistím, kolik jich vlastně zbyde a pak je zde nabídnu k prodeji.

Výdejní místa pro osobní odběr objednaných směsek jsou zde:

v Brně se směsky dají vyzvednout v korálkárně Zrzavá Kočka na adrese Hybešova 61, Brno http://www.zrzavakocka.cz
v Praze se směsky dají vyzvednout v obchůdku BJ Shop na adrese Vodičkova 34, Praha 1 (pasáž Lucerna) http://www.bjshop.cz
v Šumperku se směsky dají vyzvednout v korálkové sekci obchodu Rozmanitosti, Generála Svobody 2, Šumperk http://www.rozmanitosti.eu

Dále se směsky ještě dají vyzvedávat:
Na kurzu 16.7. v Ostravě


Kolik máme času?
Jakmile budete mít směsku v ruce, můžete začít tvořit.
Přijímání soutěžních příspěvků bude ukončeno dne 15.10. 2016 a tentokrát to je skutečně definitivní termín. Žádné další prodlužování se konat nebude.

Až budete mít hotovo ...

1) Nafotit - výrobky foťte pokud možno tak, aby vás nebylo možno "odhalit" například podle pozadí či dekorací, které na focení obvykle používáte. Fotku neopatřujte podpisem ani logem.
2) Vybrat - ke každému soutěžnímu výrobku bude zveřejněna minimálně jedna a maximálně tři fotografie. Ze svých fotek vyberte takové, aby to tam výrobku co nejvíce slušelo, zkuste aspoň jednu celkovou fotku a případně ještě aspoň jeden detail. Pokud náhodou pošlete fotek víc, zkusím z nich vybrat, ale pokud fotky vyberete sami, ušetříte mi tím spoustu práce ;)
3) Upravit - pokud se "kamarádíte" s počítačovými úpravami fotek, můžete své fotky rovnou oříznout, provést základní úpravy a zmenšit na rozměr, který se bude pohodlně prohlížet (něco kolem 800 x 800 px). Ušetří to spoustu práce při vystavování soutěžních prací. Pozor - pokud budete upravovat, dbejte na to, aby fotky vašimi zásahy neutrpěly na kvalitě. Pokud mi pošlete fotky neupravené, dáváte mi tím svolení k tomu, abych je vhodným způsobem upravila.
4) Poslat na e-mail ffchallenge(at)seznam.cz

Nezapomeňte, že kvalita vašeho výrobku nejlépe vynikne na dobré fotce!

Fotky svých výrobků prosím nevystavujte na internetu, dokud nebude aktuální kolo soutěže ukončeno.
Hlasování by mělo být co nejvíce anonymní, proto aby hlasující vybírali své favority zejména podle kvality jejich práce a nikoliv podle jména či známosti - a také proto, aby si hlasující užili co nejvíce zábavy při tipování, kdo je autorem kterého díla.

Nesoutěží se o žádné hmotné ceny - jedinou výhrou pro všechny účastníky je spousta zábavy a jako bonus pro vítěze také uznání a nehynoucí sláva.
Uživatelský avatar
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II
 
Příspěvky: 2803
Registrován: úte 09. čer 2009 14:54:44
Bydliště: Šumperk +- 7 km / občas Brno
Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Re: 7. kolo Freeform Challenge

Příspěvekod SnowMirna » úte 21. čer 2016 13:51:46

Juuu, tak jsme se dockaly :D Hura-hura :) *applause*
Uživatelský avatar
SnowMirna
 
Příspěvky: 18
Registrován: úte 25. zář 2012 12:02:55

Re: 7. kolo Freeform Challenge

Příspěvekod haany » úte 21. čer 2016 14:53:28

Heh, zeby som si to vyzdvihla koncom buduceho mesiaca v Prahe? *jump* Kamos ma nahovoril, nech pridem este o den skor, tak ma moze sprevadzat, zmatok jeden *rofl1*
Ozvem sa ;) *thup* *wave*
Uživatelský avatar
haany
Borkyně měsíce |
 
Příspěvky: 1448
Registrován: čtv 20. led 2011 22:30:50
Bydliště: Žilina - Slovensko
Úroveň: Postupne sa rozhliadajúci začiatočník.

Re: 7. kolo Freeform Challenge

Příspěvekod Allia » úte 21. čer 2016 21:23:54

snad to tentokrát stihnu dodělat v termínu :-D
Ne každý kdo bloudí je ztracen.
Uživatelský avatar
Allia
Nový člen fóra
 
Příspěvky: 5
Registrován: pát 27. lis 2015 13:21:20
Bydliště: Karviná, Brno
Úroveň: něco umím, něco znám, něco ukáži i vám :-)

Re: 7. kolo Freeform Challenge

Příspěvekod gianelle » čtv 23. čer 2016 22:41:25

Všem moc děkuji za všechny doposud zaslané přihlášky - už nyní nás je přes čtyřicet - a to nám pořád zbývá týden času na přihlašování ;) Jen tak pro představu ... zatím máte "objednáno" přes 130 balíčků - a to jsou zhruba čtyři kila korálí ;)
Mezi přihlášenými vidím pravidelné účastníky i zcela nová jména a vidím to, že to zase bude pěkná freeformová řežba ;)
Vzhledem k tomu, že nás je fakt celkem dost, bohužel nestíhám na všechny přihlášky odpovídat osobně - ozvu se vám všem hned jak uzavřeme přihlašování, ať to vezmem všechno hezky jedním vrzem ;)
Uživatelský avatar
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II
 
Příspěvky: 2803
Registrován: úte 09. čer 2009 14:54:44
Bydliště: Šumperk +- 7 km / občas Brno
Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Re: 7. kolo Freeform Challenge

Příspěvekod Mayim » pát 24. čer 2016 6:29:06

Taky už se nemůžu dočkat... Přihláška odeslaná.
Loni se mi povedlo (nechápu jak) dokončit tři týdny před koncem, jsem zvědavá, jak to bude vypadat letos. No, jestli to nebylo tím, že jsem byla čerstvě po stěhování a ještě jsem tu neměla všechny korálky - takže mě nemělo co rozptylovat :-D
Jestliže já nejsem pro sebe, kdo je pro mě? A když jsem jenom pro sebe, co jsem? A jestliže ne nyní, pak kdy?
Uživatelský avatar
Mayim
Stálý člen fóra
 
Příspěvky: 504
Registrován: stř 10. čer 2009 13:55:09
Úroveň: věčný mírně pokročilý... kritika vítána :-)

Re: 7. kolo Freeform Challenge

Příspěvekod gianelle » úte 28. čer 2016 9:24:08

Obrázek
Takhle vypadá cca 6,5 kila soutěžního mixu. Tedy dost pro všechny doposud přihlášené + mocná rezerva pro všechny, co se ještě přihlásí v posledních třech dnech + další malá rezerva do volného prodeje. A já si jdu pořádně užít hromadu pytlíkování, souboj s nespolupracujícími zip sáčky, zcela vysušené ruce a další oblíbené kratochvíle spojené s FFCH ;)
Uživatelský avatar
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II
 
Příspěvky: 2803
Registrován: úte 09. čer 2009 14:54:44
Bydliště: Šumperk +- 7 km / občas Brno
Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Re: 7. kolo Freeform Challenge

Příspěvekod sirriah » úte 28. čer 2016 14:24:17

Směska vypadá skvěle! Moc se těším, až ji uvidím na vlastní oči :)
Uživatelský avatar
sirriah
Nový člen fóra
 
Příspěvky: 5
Registrován: stř 22. čer 2016 15:02:55
Úroveň: pokročilá

Re: 7. kolo Freeform Challenge

Příspěvekod Likra » stř 29. čer 2016 12:00:46

Neli, to vypadá zajímavě :)
Uživatelský avatar
Likra
Borkyně měsíce |
 
Příspěvky: 1424
Registrován: úte 09. čer 2009 17:32:01
Bydliště: Valašské Meziříčí
Úroveň: nenechám ruce v klidu

Re: 7. kolo Freeform Challenge

Příspěvekod gianelle » pát 01. črc 2016 0:35:43

A je to tady. Přihlašování skončilo, nechť sranda započne ;)
Pokud jste si objednali směsku poštou, právě jsem vám všem poslala e-mail s pokyny k platbě. Pokud jste se přihlašovali a tento e-mail vám nedorazil, dejte prosím vědět,
Pokud si směsku vyzvedáváte v Brně nebo v Šumperku, můžete si směsku vyzvednout už dnes - ale to už určitě víte, psala jsem vám e-mail ;)
Pokud vyzvedáváte v Praze, balík se směskami je právě na cestě - hnedka jak dostanu echo, že balík je na místě a směsky jsou připraveny k vyzvednutí, pošlu vám e-mail.
Pokud si směsku budete vyzvedávat v sobotu v Pardubicích a nebo za další dva týdny v Ostravě, směsku už pro vás mám nachystanou v batohu ;) Jenom si mě nezapomeňte odlovit a o směsku oloupit ;)

Pokud jste se zapomněli nebo nestihli přihlásit, ale ještě máte o soutěžní směsku zájem, máte následující možnosti:
Odchytněte si mě na kurzu v Pardubicích nebo v Ostravě - budu s sebou mít pár balíčků navíc.
Vyčkejte ;) Směsky, které nebudou do 1.8. zaplaceny a nebo vyzvednuty na výdejních místech, budou nabídnuty do volného prodeje.

Zákulisní drb: Letošní ročník je doopravdy rekordní - je nás skoro sedmdesát! Doufám že i htoové výrobky se nám sejdou v takhle hojném počtu :)
Uživatelský avatar
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II
 
Příspěvky: 2803
Registrován: úte 09. čer 2009 14:54:44
Bydliště: Šumperk +- 7 km / občas Brno
Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Re: 7. kolo Freeform Challenge

Příspěvekod gianelle » pát 01. črc 2016 11:36:20

Hlásím, že balík se směskami úspěšně dorazil do Prahy, můžete začít vyzvedávat!
A přiznejte se - kdo si nepřečetl pokyny a zkoušel to dřív? :D
Uživatelský avatar
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II
 
Příspěvky: 2803
Registrován: úte 09. čer 2009 14:54:44
Bydliště: Šumperk +- 7 km / občas Brno
Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Re: 7. kolo Freeform Challenge

Příspěvekod Hanka72 » pát 01. črc 2016 20:28:32

Do tohoto kola jsem se přihlásila poprvé, moc se na něj těším. Je to super výzva, když vidím kolik je účastníků *applause* ale mám z toho i strach :D
Uživatelský avatar
Hanka72
Nový člen fóra
 
Příspěvky: 6
Registrován: úte 21. čer 2016 18:37:58
Bydliště: Vrutice Ústecký kraj
Úroveň: Už nemůžu bez korálků žít.

Re: 7. kolo Freeform Challenge

Příspěvekod Mayim » sob 02. črc 2016 6:02:11

deadline bude kdy? Jen abych věděla, na co se nastavit :-D
Jestliže já nejsem pro sebe, kdo je pro mě? A když jsem jenom pro sebe, co jsem? A jestliže ne nyní, pak kdy?
Uživatelský avatar
Mayim
Stálý člen fóra
 
Příspěvky: 504
Registrován: stř 10. čer 2009 13:55:09
Úroveň: věčný mírně pokročilý... kritika vítána :-)

Re: 7. kolo Freeform Challenge

Příspěvekod gianelle » sob 02. črc 2016 22:31:24

Končit budeme 15.10. :)
Uživatelský avatar
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II
 
Příspěvky: 2803
Registrován: úte 09. čer 2009 14:54:44
Bydliště: Šumperk +- 7 km / občas Brno
Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Re: 7. kolo Freeform Challenge

Příspěvekod gianelle » ned 03. črc 2016 13:27:16

Takže ještě jednou, pro pořádek
Přihlašování do soutěže již bylo ukončeno.Pokud jste se nestihli přihlásit a přesto byste se soutěže rádi účastnili a nebo byste si rádi objednali směsku pro své osobní využití, prosím počkejte do konce měsíce. Pokud na konci měsíce zbydou nějaké nevyzvednuté/neprodané směsky, ráda je nabídnu dalším zájemcům prostřednictvím výdejních míst a nebo s možností zaslání poštou.. Děkuji za pochopení
Uživatelský avatar
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II
 
Příspěvky: 2803
Registrován: úte 09. čer 2009 14:54:44
Bydliště: Šumperk +- 7 km / občas Brno
Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Re: 7. kolo Freeform Challenge

Příspěvekod gianelle » pon 04. črc 2016 8:48:49

Táákže ;) Jak to vypadá s balíčky? První čtyři už byly úspěšně odeslány, dalších ... ehm ... patnáct :) půjde dneska ;)
Uživatelský avatar
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II
 
Příspěvky: 2803
Registrován: úte 09. čer 2009 14:54:44
Bydliště: Šumperk +- 7 km / občas Brno
Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Re: 7. kolo Freeform Challenge

Příspěvekod Allia » čtv 07. črc 2016 10:11:10

gianelle píše:Táákže ;) Jak to vypadá s balíčky? První čtyři už byly úspěšně odeslány, dalších ... ehm ... patnáct :) půjde dneska ;)

jééé jak já už se těším :-P se nemůžu nové směsky dočkat *jump*
Ne každý kdo bloudí je ztracen.
Uživatelský avatar
Allia
Nový člen fóra
 
Příspěvky: 5
Registrován: pát 27. lis 2015 13:21:20
Bydliště: Karviná, Brno
Úroveň: něco umím, něco znám, něco ukáži i vám :-)

Re: 7. kolo Freeform Challenge

Příspěvekod Hanka72 » čtv 07. črc 2016 18:14:10

*jump* Už mám směsku doma, teď aby mě rychle políbila ta správná můza :D
Uživatelský avatar
Hanka72
Nový člen fóra
 
Příspěvky: 6
Registrován: úte 21. čer 2016 18:37:58
Bydliště: Vrutice Ústecký kraj
Úroveň: Už nemůžu bez korálků žít.

Re: 7. kolo Freeform Challenge

Příspěvekod sirriah » pát 08. črc 2016 12:36:37

Já pořád nic :cry: už jsem se byla ptát i na poště
Uživatelský avatar
sirriah
Nový člen fóra
 
Příspěvky: 5
Registrován: stř 22. čer 2016 15:02:55
Úroveň: pokročilá

Re: 7. kolo Freeform Challenge

Příspěvekod gianelle » pát 08. črc 2016 13:22:18

sirriah, platba dorazila v pondělí, balíček byl odeslán včera. Věřím že brzy dorazí :)
Uživatelský avatar
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II
 
Příspěvky: 2803
Registrován: úte 09. čer 2009 14:54:44
Bydliště: Šumperk +- 7 km / občas Brno
Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Re: 7. kolo Freeform Challenge

Příspěvekod Anelis » sob 09. črc 2016 0:34:45

Těšíííííím séééééééé *applause*
Anelis
 
Příspěvky: 10
Registrován: pon 10. srp 2015 21:47:11
Úroveň: pokročilá

Re: 7. kolo Freeform Challenge

Příspěvekod haany » sob 09. črc 2016 20:00:17

Tak uz len vydrzat, o necele tri tyzdne vyzdvihnem zmesku v Prahe *jump* *jump* *jump*
Uživatelský avatar
haany
Borkyně měsíce |
 
Příspěvky: 1448
Registrován: čtv 20. led 2011 22:30:50
Bydliště: Žilina - Slovensko
Úroveň: Postupne sa rozhliadajúci začiatočník.

Re: 7. kolo Freeform Challenge

Příspěvekod gianelle » ned 10. črc 2016 16:24:44

Blížíme se do finiše ;) Zbývá už jen posledních deset balíčků, z toho šest se vydá na cestu už zítra ;) Poslední čtyři ke svým novým majitelům pofičí hned po úspěšném přijetí platby na účet ;)
Uživatelský avatar
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II
 
Příspěvky: 2803
Registrován: úte 09. čer 2009 14:54:44
Bydliště: Šumperk +- 7 km / občas Brno
Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Re: 7. kolo Freeform Challenge

Příspěvekod pandass » pon 11. črc 2016 13:03:16

Dnes jsem si směsku vyzvedla, moc děkuji! *jump* Už se těším na tvoření ;)
Uživatelský avatar
pandass
Nový člen fóra
 
Příspěvky: 4
Registrován: pon 11. črc 2016 12:46:35
Úroveň: začátečník v zajetí korálků :-)

Re: 7. kolo Freeform Challenge

Příspěvekod gianelle » ned 31. črc 2016 18:06:08

Důležité informace pro všechny opozdilce ;) Pokud jste se do soutěže nestihli přihlásit, ale ještě pořád máte zájem o směsku, máte šanci! Všechny zbylé směsky byly právě vloženy na Fler, kde si je můžete ulovit ;) K dispozici je posledních 16 balení, tak šup šup, ať už je to fuč ;) http://www.fler.cz/shop/gianelle

P.S.: ještě nevím, co udělám se soutěžícími, kteří si směsku objednali, ale nezaplatili a nebo nevyzvedli ... ale hezké to nebude :twisted:
Uživatelský avatar
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II
 
Příspěvky: 2803
Registrován: úte 09. čer 2009 14:54:44
Bydliště: Šumperk +- 7 km / občas Brno
Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Re: 7. kolo Freeform Challenge

Příspěvekod haany » pon 01. srp 2016 16:54:19

Zmesku mam od stvrtka... pani, to bolo prekvapenie, ked mi ju odovzdala Elissa *thup* *jump*
Uživatelský avatar
haany
Borkyně měsíce |
 
Příspěvky: 1448
Registrován: čtv 20. led 2011 22:30:50
Bydliště: Žilina - Slovensko
Úroveň: Postupne sa rozhliadajúci začiatočník.

Re: 7. kolo Freeform Challenge

Příspěvekod AndreaM » stř 10. srp 2016 20:56:41

Poslušně hlásím že už jen upravím zapínání, drobné opravy a hotovo, do konce týdne je na světě můj kousek :))
http://www.fler.cz/cathala
facebook - Korálkový svět
Uživatelský avatar
AndreaM
Borkyně měsíce |
 
Příspěvky: 706
Registrován: pát 15. dub 2011 20:18:02
Bydliště: Brno
Úroveň: Korálkové embryo |

Re: 7. kolo Freeform Challenge

Příspěvekod Mayim » ned 14. srp 2016 8:01:22

AndreaM píše:Poslušně hlásím že už jen upravím zapínání, drobné opravy a hotovo, do konce týdne je na světě můj kousek :))


tak to gratuluju, já ji dostala do ruky teď v pátek (transport přes hranice) a múza se někam schovala...
Jestliže já nejsem pro sebe, kdo je pro mě? A když jsem jenom pro sebe, co jsem? A jestliže ne nyní, pak kdy?
Uživatelský avatar
Mayim
Stálý člen fóra
 
Příspěvky: 504
Registrován: stř 10. čer 2009 13:55:09
Úroveň: věčný mírně pokročilý... kritika vítána :-)

Re: 7. kolo Freeform Challenge

Příspěvekod AndreaM » ned 14. srp 2016 10:52:34

HOTOVO!

nafoceno, odeslano!! Tesim se na vase vytvory devcatka :)
http://www.fler.cz/cathala
facebook - Korálkový svět
Uživatelský avatar
AndreaM
Borkyně měsíce |
 
Příspěvky: 706
Registrován: pát 15. dub 2011 20:18:02
Bydliště: Brno
Úroveň: Korálkové embryo |

Re: 7. kolo Freeform Challenge

Příspěvekod Hanka72 » ned 14. srp 2016 11:04:40

AndreaM píše:HOTOVO!

nafoceno, odeslano!! Tesim se na vase vytvory devcatka :)


Ty jsi rychlík, já jsem teprve v polovině :D
Uživatelský avatar
Hanka72
Nový člen fóra
 
Příspěvky: 6
Registrován: úte 21. čer 2016 18:37:58
Bydliště: Vrutice Ústecký kraj
Úroveň: Už nemůžu bez korálků žít.

Další

Zpět na Freeform Challenge

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků