Chlapské hobby aneb co k Vánocům??

Volný pokec na libovolné téma

Chlapské hobby aneb co k Vánocům??

Příspěvekod K.Any » ned 15. lis 2009 0:07:57

Holky pomoooc..
Mám manžela kterého baví všechno. Hlavně je to veelkej kutil a raád vše co může, tak vyrobí a vyhraje si stím. Jenže nevím co tak jako suprovýho mu mám splašit k Vánocům. Nářadí už má všechno co potřebuje, takže to už mám STOPku. Taky už má všechno na RC modely, loni jsem mu koupila detektor kovů, k narozeninám mikro brusku na všechno možný a teďka jsem v koncích. Chtěla bych mu darovat něco, co ho zabaví na nějakou dobu, s čím si pohraje atd. Prostě přijít s nějakým novým koníčkem co by ho chytnul a nepustil..
Co baví Vaše chlapy? Teda krom fobalu a podobně.. Já nemůžu na internetu najít žádné chlapské koníčky.. Všude píšou jen o ženských a fotbalu. Ale nikde nic o tom, co třeba může bavit kutila, nebo prostě normálního chlapa.. Co svému protějšku, nebo tatínkům, dědečkům, kamarádům koupíte Vy? Pro nás ženské je toho milion, vyšívání, šití, pletení, korálkování, výrobky z papíru, pedigu, fima, drátování, decupage apod.. Ale pro ty naše mužský???????
Nikde nic...

Pomozte prosím.. *angel* *idea* *aha*
V každém okamžiku se rozhoduješ kým jsi a kým budeš.. Tvůj život je výsledkem Tvých myšlenek.
Uživatelský avatar
K.Any
 
Příspěvky: 28
Registrován: čtv 11. čer 2009 8:24:21
Bydliště: České Budějovice

Re: Chlapské hobby

Příspěvekod Terezka » ned 15. lis 2009 0:22:58

my děláme geocaching - takže když už moc otravuje tak ho nasměruju k počítači ať luští anebo ho uvrhnu do lesa s GPSkou - a mám zase krásnej klídek na tvoření *rofl1*
Uživatelský avatar
Terezka
Borkyně měsíce |
 
Příspěvky: 243
Registrován: úte 09. čer 2009 19:34:03

Re: Chlapské hobby

Příspěvekod tajemny-poutnik » ned 15. lis 2009 8:44:57

můj taťka jak žil tak chtěl dělat tiffani techniku ale ve velkým jako okna atd. :-D no ale nevím no, já mám doma chlapa do elektra a PC, takže to mám co chvíli rozebraný nějaký počítač nebo jinou ele. věc a těch kabelů a šroubků co po něm uklízím je děs. Jeho taťka zase propadl košikářství takže to není jen ženskou záležitostí a takové drátenictví by taky šlo, v minulosti to přece dělali chlapi ne?

Jinak ten geocaching je taky skvělá věc a pokud budete chodit oba užijete si hodně zábavy.

Jinak ten můj radí koupit mu šipky a nejlíp ho ještě přihlásit do nějakýho šipkařského týmu a má prej o zábavu postaráno ;-) No ale pro kutila nevím jak moc by to bylo zábavný
Ne každý kdo bloudí je ztracen.
Možná bychom mohli dojít skutečné lidskosti skrz porozumění zvířatům
Uživatelský avatar
tajemny-poutnik
Borkyně měsíce |
 
Příspěvky: 248
Registrován: úte 09. čer 2009 17:22:20
Bydliště: Brno, Karviná
Úroveň: do mistra hodně daleko

Re: Chlapské hobby aneb co k Vánocům??

Příspěvekod Sigel » ned 15. lis 2009 10:25:56

Taky to řeším... Pro mamku mám vymyšlenou spoustu věcí, ale pro tátu a pro miláčka... Jinak obecně ráda dávám knížky (studuju knižní vazbu, takže mám pro knížky zvláštní slabost), takže pokud ten Tvůj čte, tak proč ne? Ti moji už všechno na svoje hobby mají a kromě toho se já v tom nářadí nevyznám, takže moc podle hobby nedávám, alespoň tátovi. Miláčka potěší nějaké výtvarné potřeby, ale to není moc častý koníček a taky to nejde dávat do nekonečna.
Pokud se budete na mínusy ve svém životě dívat přes vztyčený prostředníček, budou vypadat jako plusy.
Můj blog: http://sungardenkoralky.blogspot.com/
Pinterest: http://www.pinterest.com/sungardenmk/my-bead-creations/
Uživatelský avatar
Sigel
Borkyně měsíce ||||
 
Příspěvky: 1842
Registrován: stř 07. říj 2009 19:19:21
Bydliště: střídavě Praha a Plzeň
Úroveň: Věčný student

Re: Chlapské hobby aneb co k Vánocům??

Příspěvekod gianelle » ned 15. lis 2009 11:49:07

No, táta je taky kutil, ale nářadí má plno, takže to moc dobrý dárek není.
Na druhou stranu ulítává na fajnové psací náčiní, takže nějaká "lepší" propiska ho potěší vždycky. A taky všelijaká elektronické serepetičky.
Taky rád čte, takže by se mu určitě zalíbila nějaká knížka, ale spíš nějakého technického zaměření, případně předplatné nějakého časopisu (kutilství, technika, motorismus ... )
Jo, ještě jedna věc, focení. Baví ho jak samotné focení, tak následné úpravy fotek v počítači, takže kdyby nás nelimitovaly finance, dostal by digitální zrcadlovku
Uživatelský avatar
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II
 
Příspěvky: 2803
Registrován: úte 09. čer 2009 14:54:44
Bydliště: Šumperk +- 7 km / občas Brno
Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Re: Chlapské hobby aneb co k Vánocům??

Příspěvekod Lejana » ned 15. lis 2009 17:33:54

Tohle řeším každoročně, nejen o Vánocích, ale i o narozeninách, co koupit, popř. udělat, aby to udělalo radost a nebyl to dárek do šuplíku nebo skříně.
Můj táta je vášnivý kuchař amatér, takže dobrý, kvalitní nůž mu udělá velkou radost, jednou ode mně dostal takový ten substrát na pěstování žampionů, který je už naočkovaný, takže stačí jen udržovat vlhké a při dané teplotě a žampiony pěkně rostou. A dobrá knížka nikdy nezklame, pokud znáš žánr, který ten tvůj preferuje. Nářadí má taky dost a většinou co potřebuje si koupí sám.
Manžel je taky kutil, takže u nářadí mám taky stop stav, ale mám štěstí, že jeho povolání je mu i koníčkem, takže jako letecký technik má rád letadla a k jeho koníčkům patří modelářství, lepení letadýlek, tak zkus třeba tohle, je tam potřeba dost trpělivosti a taky času, dnes už není problém cokoli k tomu sehnat, když jsem jako dítě lepila letadýlka já, byl občas problém koupit barvičky.
Jo a taky motorová pila, chlapi se s ní dost vyblbnou, když mají kde :mrgreen:
A můj kamarád zase preferuje paintball nebo jak se to píše, takový to běhaní s puškou po lese a střílení barevných kuliček po sobě, jednou jsem to hrála, docela se při tom člověk odreaguje a užije si i srandu, pokud ti nevadí, že máš pak barvu všude.
A ještě ti dávám odkaz na jeden e-shop, maj tam fajn věci i pro chlapy: http://gadgeteshop.cz/.
Uživatelský avatar
Lejana
Stálý člen fóra
 
Příspěvky: 533
Registrován: čtv 11. čer 2009 9:48:48
Bydliště: Třebíč/ Kramolín/ Brno
Úroveň: pokročilá, ale pořád se mám co učit a učím.....

Re: Chlapské hobby aneb co k Vánocům??

Příspěvekod K.Any » ned 15. lis 2009 18:10:24

No týýýjo holky, děkuji všem moc moc moc za rady.. No a abych to shrnula tak ten můj myšan kuchař není a nikdy zaplaťpánbůh nebude, modely dělá a rád, takže jsem mu na Váš tip o modelářství našla spalovací motor no a ať si k němu po večerech postaví komplet RC model, to by mohlo klapnout.. :)) Paintball už mám dlouho v plánu, ale těhotenství mi to trošku zmařilo, ale hnedka teďka k narozeninám, zajistím hlídání na děti (takže jako vždy babička) no a pomažem se trochu zmalovat.. :)
Předpaltné časopisu Udělej si sám jsem už taky darovala (mimochodem fakt dobrej časák), knížky nečte, páč sotva začne číst... USNE. Dělá zedničinu, takže se není ani čemu divit. Já jsem teda jako na mateřské, ale zajímavé je, že mám ten samý problém, jdu dětem večír přečíst pohádku, po první stránce zívám, po druhé mě pálí oči a jsem ráda, že to přečtu. Zvláštní jak ty písmenka působí.....
Focení je bezva, akorát, že tohle hobby je už moje parketa.. :)) S nadšením jsem se hnedka koukla, co je to vlastně ta Tiffany technika, že budu mít tip, mno a to by mi bohužel nedělal..
Geocaching jsem včera taky študovala, co to je, co je třeba, kde všude se hledá.. Jsem naprosto nadšená. A až odrostou děti jdu do toho i s manžou. Jenže teďka s kočárkem po lese.. To mě štve!!!!!
Takže krom motůrku jsem v koncích. A o jednom dárku se mi zůstat nechce, teda o dvou, ještě jsem mu pořídila hlavolamy.

Holky.......... Ještě tipy prosíííííím.. Já vím, je to těžké, ale spoléhám na vás, páč jste všechny holky moc šikovné a určo mi pomůžete něco bomba vymyslet.. *wor*
V každém okamžiku se rozhoduješ kým jsi a kým budeš.. Tvůj život je výsledkem Tvých myšlenek.
Uživatelský avatar
K.Any
 
Příspěvky: 28
Registrován: čtv 11. čer 2009 8:24:21
Bydliště: České Budějovice

Re: Chlapské hobby aneb co k Vánocům??

Příspěvekod Terezka » ned 15. lis 2009 18:40:21

"krabičkovat" lze i s kočárkem - ale většinou to jde jenom po městech a podobně, i když tenhle týden jsem byla na lovu "vyhlídek" v okolí a to sice bylo v lese ale veskrze jenom po takové úhledné cestičce a dokonce okolo byly lavičky ;)
Uživatelský avatar
Terezka
Borkyně měsíce |
 
Příspěvky: 243
Registrován: úte 09. čer 2009 19:34:03

Re: Chlapské hobby aneb co k Vánocům??

Příspěvekod Bouřka » ned 15. lis 2009 19:35:30

Já nemám až tak problém vymyslet něco, co by se mu líbilo, akorát se ale většinou dostanu mimo naše finanční možnosti. Kvůli baráku jsme na tom neslavně, takže doma potěší nějaký ten drobný luxus. Manžel ocení flašku dobrýho pití, nějakou tu dobrotu, co bysme si normálně nekoupili, je zmrzlej - takže nějakou tu vychytávku v oblečení na zahřátí (dražší ponožky, kvalitní funkční prádlo apod., švihácký rukavice). Když jsem s dárky zoufalá, tak třeba kupuju věci běžné potřeby, ale v dražší cenové kategorii a vyšší kvalitě. Jinak oblíbený dárek u chlapů je třeba kvalitní nůž - kapesní nebo i kuchyńský, když vaří. A ten můj by jásal i nad kvalitní sekerou.
Uživatelský avatar
Bouřka
 
Příspěvky: 462
Registrován: úte 09. čer 2009 19:47:41

Re: Chlapské hobby aneb co k Vánocům??

Příspěvekod jusnina » ned 15. lis 2009 21:02:35

Tak bacha, nad kvalitní sekerou jásaj i ženský. Já si několik let přála sekeru Fiskars a loni jsem ji od manžela konečně dostala *applause*
Jinak tatínek si už letos s manželem napůl nadělil nový Zoner (na úpravu fotek), a já mám pro tátu externí disk k PC a manžel dostane volant a pedály k PC. Sice mi leze s formulkama na nervy, ale co neudělat pro miláška :lol: Koukám že to jsou samý PC dárky. A tchánovi něco pořídíme na http://www.cooldarky.cz Nejvíc mi pro něj zaujal minigolf na wc a otvírák na pivo s počítadlem.
jusnina
 
Příspěvky: 151
Registrován: pon 13. črc 2009 9:43:44
Bydliště: Plzeň

Re: Chlapské hobby aneb co k Vánocům??

Příspěvekod TRZ04 » ned 15. lis 2009 23:05:33

Tak ten můj šikulka si kromě krabiček s modelama letadýlek přeje dálniční známku 2010, stativ k foťáku, poklice na zimní kola a nějaký vonítka. Problém je, že technika není moje parketa...takže jsem zvědavá, jestli bude spokojenost. ;) Ještě mě napadlo, že rád nosí do práce trička, tak mu možná nějaký namaluju...
TRZ04
Stálý člen fóra
 
Příspěvky: 525
Registrován: stř 10. čer 2009 10:44:58
Bydliště: Žďár nad Sázavou/Hlinsko v Čechách

Re: Chlapské hobby aneb co k Vánocům??

Příspěvekod jusnina » pon 16. lis 2009 13:09:10

Jo a ještě jeden dárek, ale ten nebude k letošním vánocům. Cosi na dálkový ovládání. Sice to bude "jako pro malýho", ale hrát si s tím bude tatínek. Zatím by to Tomík roztřískal, ale počítám tak v létě k třetím narozeninám by to mohla být lodička (máme chatu u přehrady) a pak už to pojede. Letošní podzím byl ve znamení řevu že malej chce draka, kterýho ale nechtěl zas z ruky pustit tatínek. Voni jsou furt jak malý, tak něčim takovym se dá taky udělat moře radosti.
jusnina
 
Příspěvky: 151
Registrován: pon 13. črc 2009 9:43:44
Bydliště: Plzeň

Re: Chlapské hobby aneb co k Vánocům??

Příspěvekod Elis » pon 16. lis 2009 19:53:47

Tak přítel i taťka modelaří, ale to tak, že skutečně létají s vysílačkou a letadlama. Akorát je to trochu drahá sranda, tak jedině nakoupit nějaké serepetičky k tomu, protože motor klidně vyjde na 20 000 apod.... Případně fólie, lyžičky na zimu nebo časopis RCrevue. Ale oni už lítají nějakou dobu, takže pro začátek by jsi mohla koupit takovou tu "hračko-helikoptéru". Dá se s tím hodně vyblbnout :o) A přítel teď dostal jako recesi takové malé autíčko na ovládání a jak si s tím vyhrál :lol:
Uživatelský avatar
Elis
 
Příspěvky: 81
Registrován: úte 09. čer 2009 15:15:30

Re: Chlapské hobby aneb co k Vánocům??

Příspěvekod ridaska » pon 16. lis 2009 23:11:42

Já osobně jsem měla tento problém taky. Manžel to ovšem vyřešil za mě a pořídil si koníčka - živého!! Takže teď všechny dárky směřuju tímto směrem. Tuhle klobouk, támhle něco westernového a dáreček kobylce je taky dárek pro mužíka, nevím který z nich má z dárku větší radost..... Samozřejmě ve většině případech je to docela nákladné, ale zaplaťpámbů že někdo vymyslel Aukro, tam seženu vždy něco za hodně slušný kačky. Mimochodem taková střelba z luku nebo z kuše je taky moc dobrá záležitost. Nebo obyč. vzduchovka na to jsme ulítlí celá rodina. Dokonce muž vedl donedávna střelecký kroužek pro děti. Šipky taky doporučuju.
Uživatelský avatar
ridaska
 
Příspěvky: 259
Registrován: pát 02. říj 2009 23:44:55
Bydliště: okolo Sy

Re: Chlapské hobby aneb co k Vánocům??

Příspěvekod jilinka » úte 17. lis 2009 13:25:38

a co nejakej ten zazitkovej darek? Jednou jsem manzelovi nadelila let balonem a nadsena jsem byla taky. Prece nebudu kupovat jen jeden listek, ne? *rofl1*
jilinka
 

Re: Chlapské hobby aneb co k Vánocům??

Příspěvekod Terík » stř 18. lis 2009 18:41:12

S dárky pro pánské poloviny rodin mám taky problémy. Taťka je myslivec, takže věci jsou většinou drahé. Nejradši má vyráběné dárky, takže mu většinou něco nakreslím. (Nad takovou srnkou v roští srdce vždy zaplesá :mrgreen: ). Jinak má rád motosport - auta, motorky a tak. Ukázal mi na youtube pár videí a jedno se nám obzvlášť zalíbilo, takže jsem si stáhla pár obrázečků a nechala mu je vytisknout na tričko. Tak snad se bude líbit. Jenže to je dáreček k narozkám, takže nvm, jak budu řešit Vánoce :lol:
Uživatelský avatar
Terík
Borkyně měsíce |||
 
Příspěvky: 521
Registrován: pát 09. říj 2009 13:25:13
Úroveň: Half Beader, half Ninja

Re: Chlapské hobby aneb co k Vánocům??

Příspěvekod Beriija » stř 18. lis 2009 21:04:58

Dobré téma :)
já mám s chlapem problém, neboť téměř nepěstuje žádný koníčky (jen si občas brnká na klávesy) a jeho zálibou je kouření vodní dýmky... takže co kupovat chlapovi, kterej vlastně nic nepotřebuje?
Kosmetiku si kupuje sám, tabáky taky (a to ještě ty nejlepší, takže nejde koupit "lepší")... :(
Jinak na Fleru jsem viděla super vtipnou věcičku, jmenuje se to oteplouch (nebo voteplouch, teď nevím jak to tam přesně bylo nazvané).. sranda dárek jedna radost :D
Beriija
 
Příspěvky: 137
Registrován: pát 03. črc 2009 10:08:39

Re: Chlapské hobby aneb co k Vánocům??

Příspěvekod Leela » stř 18. lis 2009 21:44:07

Beriija píše:Dobré téma :)
já mám s chlapem problém, neboť téměř nepěstuje žádný koníčky (jen si občas brnká na klávesy) a jeho zálibou je kouření vodní dýmky... takže co kupovat chlapovi, kterej vlastně nic nepotřebuje?
Kosmetiku si kupuje sám, tabáky taky (a to ještě ty nejlepší, takže nejde koupit "lepší")... :(
Jinak na Fleru jsem viděla super vtipnou věcičku, jmenuje se to oteplouch (nebo voteplouch, teď nevím jak to tam přesně bylo nazvané).. sranda dárek jedna radost :D


No ten oteplouch mě teda dostal. V rámci své "pubertální zvrhlosti" bych ho preferovala v růžové barvě :lol:
Nyní na nové adrese - http://leelabeads.net - velký dík patří Gi!
a teď už dokonce i fejsbůková! :D http://www.facebook.com/pages/Leela-bea ... 1022287062
Uživatelský avatar
Leela
Borkyně měsíce ||
 
Příspěvky: 394
Registrován: úte 09. čer 2009 15:36:36
Bydliště: kousek od Jičína

Re: Chlapské hobby aneb co k Vánocům??

Příspěvekod Eiffa » čtv 19. lis 2009 19:55:44

Terík píše:S dárky pro pánské poloviny rodin mám taky problémy. Taťka je myslivec, takže věci jsou většinou drahé. Nejradši má vyráběné dárky, takže mu většinou něco nakreslím. (Nad takovou srnkou v roští srdce vždy zaplesá :mrgreen: ). Jinak má rád motosport - auta, motorky a tak. Ukázal mi na youtube pár videí a jedno se nám obzvlášť zalíbilo, takže jsem si stáhla pár obrázečků a nechala mu je vytisknout na tričko. Tak snad se bude líbit. Jenže to je dáreček k narozkám, takže nvm, jak budu řešit Vánoce :lol:


Ale to je pěknej tip!

Minulý Vánoce jsme tatíkovi dávala nakládaný sýry z vánočních trhů. Jijak dostal dostal župan, medovinu.. atd..
Uživatelský avatar
Eiffa
Stálý člen fóra
 
Příspěvky: 938
Registrován: čtv 11. čer 2009 18:58:21

Re: Chlapské hobby aneb co k Vánocům??

Příspěvekod jusnina » čtv 19. lis 2009 20:37:25

Jídlo dávám obvykle tchánovi. Pomaluju sklenici (předlohy beru většinou tady http://www.feldis.de/Malvorlagen/Malvorlagen.htm) a vesele vyrábím a plním. Utopenci, nakládanej hermelín, nakládaný karbanátky, marmeláda.
jusnina
 
Příspěvky: 151
Registrován: pon 13. črc 2009 9:43:44
Bydliště: Plzeň

Re: Chlapské hobby aneb co k Vánocům??

Příspěvekod K.Any » stř 02. pro 2009 13:55:32

TAK TO MÁÁÁM...!!!!
Moc děkuji všem za rady, ale víte co? Po dlouhých hodinách na netu jsem na to kápla. Bude to kuličkodráha.. Sice trošken dražší, ale zase si myslím, že si s tím vyhraje na hodně hodně večerů.. Tak jen moc doufám, že se to tomu mému hračičkovi bude líbit, myslím, že to asi nebude jen tak to dát sice dle fantazie dohromady, ale těžký to bude v tom, aby kuličky nevypadly a vše fungovalo.. ! A když ne, tak to budu stavět sama.

Tady je: http://www.iqhracky.cz/products/kulicko ... vel-5.html

A tady je už vymachrovaná :) : http://www.youtube.com/watch?v=I1skW_d7j6E

Tak co myslíte?
V každém okamžiku se rozhoduješ kým jsi a kým budeš.. Tvůj život je výsledkem Tvých myšlenek.
Uživatelský avatar
K.Any
 
Příspěvky: 28
Registrován: čtv 11. čer 2009 8:24:21
Bydliště: České Budějovice

Re: Chlapské hobby aneb co k Vánocům??

Příspěvekod regi.m » stř 02. pro 2009 14:14:50

K.Any píše:TAK TO MÁÁÁM...!!!!
Moc děkuji všem za rady, ale víte co? Po dlouhých hodinách na netu jsem na to kápla. Bude to kuličkodráha.. Sice trošken dražší, ale zase si myslím, že si s tím vyhraje na hodně hodně večerů.. Tak jen moc doufám, že se to tomu mému hračičkovi bude líbit, myslím, že to asi nebude jen tak to dát sice dle fantazie dohromady, ale těžký to bude v tom, aby kuličky nevypadly a vše fungovalo.. ! A když ne, tak to budu stavět sama.

Tady je: http://www.iqhracky.cz/products/kulicko ... vel-5.html

A tady je už vymachrovaná :) : http://www.youtube.com/watch?v=I1skW_d7j6E

Tak co myslíte?


Tak to je perfektní *thup* . Asi nejsem normální ... *rofl1* ...ale mě by se to taky líbilo....tak popřemýšlím....a asi napíšu....Milý Ježíšku.... *rofl1* *rofl1*
regi.m
 
Příspěvky: 434
Registrován: úte 09. čer 2009 15:50:59
Bydliště: Valašsko

Re: Chlapské hobby aneb co k Vánocům??

Příspěvekod Danielak25 » ned 14. kvě 2017 14:07:05

Svému příteli jsem k Vánocům koupila také stylový náramek. Myslím, že by potěšil každého.
Tip na výběr náramků: https://www.deltimo.com/cz/panske-naramky
Danielak25
Nový člen fóra
 
Příspěvky: 2
Registrován: ned 14. kvě 2017 14:01:40
Úroveň: Dobrá


Zpět na Pokec

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků