Zatrsej si!

Dodržujte prosím Pravidla fóra a následující pokyny:
Sem patří výhradně obrázky vašich vlastních prací daného typu či vytvořených danou technikou. Nepatří sem obecná diskuze o technikách!

Zatrsej si!

Příspěvekod AndreaM » úte 03. črc 2012 21:33:21

Dostala jsem od kamaráda trsátko a co jsem s ním tak mohla udělat, na poličku prášit? Předtím okorálkovat ;)
A toto je výsledek, je znát, že jsem jehlu nedržela v ruce dlouho.....grrr....
A děkuji Gianelle za pomoc a konzultaci!!

Obrázek
http://www.fler.cz/cathala
facebook - Korálkový svět
AndreaM
Borkyně měsíce |

Úroveň: Korálkové embryo |

Re: Zatrsej si!

Příspěvekod Courtney Flint » stř 04. črc 2012 0:49:01

Mne se to libi remeslne, ale mam pocit, ze to poradne nechapu (Vzhledove, "hlubokeho umeleckeho ducha" v bizuterii nehledam *""* ). "Tradici" noseni trsatek na krku znam, ale pro jejiho vyznavace by tenhle konkretni pripad byl moc zdobny. Pokud mam trsatko od nekoho, kdo me nejakym zpusobem zaujal, tak mi staci vyznam a nehledam formu - Udelam dirku, povesim na kuzicku, nedelam sperk. Pri ubrani se na ten druhy breh, k esteticke forme, hledam neco esteticky zajimaveho - A trsatko je kus plastu pro prakticky ucel, ktery sebou strhne a degraduje vsechnu tu praci okolo nej. Prace s nejakou formou recyklace materialu, posun vyznamu materialu chce napad pro ten konkretni pripad, neni o tom, ze se to "neco" zakomponuje "nekam" a ted se tvarime, ze to tam jaksteziv patrilo, ze to je nedilna soucast.
Pááááf byl super, umis, predstavu mas - Ja ne, optam se, pokud Ti to nebude vadit: "Co tim chtel basnik rict?" Predpokladam, ze pokud to je nejakym zpusobem svesene, neni to urcene k tomu, aby se to valelo na policce a ze to bude "vyvenceno". Jakym zpusobem, k jakemu obleceni?
Courtney Flint

Příspěvekod AndreaM » stř 04. črc 2012 5:40:26

Je to šperk pro mě, dostala jsem trsátko a vznikla otázka a co jako s ním.....

Na poličce jako pracholap? Zahodit? Dát do šperku....

Pověsit na kůžičku?...nelíbí.....obšít? Poměrně technicky náročné vzhledem k placce.... výšivka? Směr cesty...... Je to taky styl recese, dostala jsem trsátko a já si z něj udělám šperk, dám ho na krk, je to bílo černé, já nosím převážně černou.....okorálkovat se dá téměř všechno. Neberu to jako svůj největší umělecký kousek, neberu to jako směr svého tvoření. Měla jsem prostě chvilku času a trsátko :)
http://www.fler.cz/cathala
facebook - Korálkový svět
AndreaM
Borkyně měsíce |

Úroveň: Korálkové embryo |

Příspěvekod Bedromilka » stř 04. črc 2012 6:05:58

Mě osobně to přijde jako docela dobrý nápad... Myslím že propíchnuté na kůžičce bych to teda nenosila( nic proti gustu), ale takhle to může posloužit jako šperk a zároveň jako talisman, třebas... Nedá se to nosit asi všude, ale na nějaký koncert nebo tak proč ne?? ...Já osobně bych si to klidně vzala třebas k šortkám k tomu černobílé tílko a toto.. Takže sama za sebe říkám, jasně, proč ne..;) :)
Bedromilka

Úroveň: Začátečník - samouk

Příspěvekod Stepule » stř 04. črc 2012 6:32:38

Já bych ani neanalyzovala proč, vypadá to dobře - černobílá klasika!
Pokud je to vzpomínka na někoho milého či na hezké chvíle, nevím o lepším způsobu použití!
Obšito kvalitně, to ses musela vyvztekat.
Nositelné téměř k čemukoliv.
Stepule
Borkyně měsíce ||

Příspěvekod martinadk » stř 04. črc 2012 6:47:58

*applause* mě se moc líbí a rozhodně bych nerozebírala uměleckej záměr.... podle mě si každej udělá šperk podle svého vkusu.. a ty keci si k tomu může vymyslet dodatečně :lol:
"neexistuje ideální manžel. ideální manžel je svobodný"
http://martinakotlasova.webnode.cz/
http://www.fler.cz/martinadk
martinadk
Stálý člen fóra

Úroveň: pokročilý? něco umím spoustu ne ;-)

Příspěvekod kajmii » stř 04. črc 2012 9:40:25

Mě se to moc líbí. Zdá se mi to jako dobrej nápad a hezký zpracování. Zároveň si myslim, že to určitě zaujme i lidi, kteří netvoří a šperky nemilují.
Abych řekla pravdu, většina příspěvků Courtney jde úplně mimo mě. Přijdou mi zbytečně "vědecký". Rovnou přiznám, že moje estetické cítění je téměř rovno nule, nemám cit pro kombinaci barev, tvarů ani materiálů. Přesto svoje šperky nosím, i když to nejsou žádná veledíla a za ta léta co korálkuju, jsem se nikam neposunula (krom technik). Umění vůbec nerozumím. Možná proto takové komentáře nechápu. Trsátko je připomínka někoho blízkého, kterou autorka chce mít u sebe. Co víc v tom hledat? A hlavně...proč? Tohle není exponát v ateliéru, ale osobní šperk. Podle mě opravdu povedený a nápaditý.
kajmii

Příspěvekod Margot » stř 04. črc 2012 18:53:47

kajmii píše:Mě se to moc líbí. Zdá se mi to jako dobrej nápad a hezký zpracování. Zároveň si myslim, že to určitě zaujme i lidi, kteří netvoří a šperky nemilují.
Abych řekla pravdu, většina příspěvků Courtney jde úplně mimo mě. Přijdou mi zbytečně "vědecký". Rovnou přiznám, že moje estetické cítění je téměř rovno nule, nemám cit pro kombinaci barev, tvarů ani materiálů. Přesto svoje šperky nosím, i když to nejsou žádná veledíla a za ta léta co korálkuju, jsem se nikam neposunula (krom technik). Umění vůbec nerozumím. Možná proto takové komentáře nechápu. Trsátko je připomínka někoho blízkého, kterou autorka chce mít u sebe. Co víc v tom hledat? A hlavně...proč? Tohle není exponát v ateliéru, ale osobní šperk. Podle mě opravdu povedený a nápaditý.

Jo jo, moje řeč. Myslím, že to je taky ten důvod, proč většina z nás korálkuje... pokud bychom se chtěly věnovat designu a vymýšlet věci, za které bychom si zasloužily Red Dot, tak se určitě nebudeme věnovat šperkům :-)
Myslím, že nemluvím jenom za sebe, když řeknu, že korálkování je především relax, radost z nalezení cesty tam, kde na první pohled žádná nevede, posouvání vlastních hranic a v uchovávání pocitů, vzpomínek, které jsme třeba v období života, ke kterému se šperk váže, měly ;)
Margot
Borkyně měsíce |

Úroveň: skoropokročilá korálkářka :-)

Příspěvekod Kelinci » stř 04. črc 2012 19:05:52

Mně se ten nápad a zpracování líbí moc. Mezi náma - probít hřebíkem a pověsit na šňůrku zvládne každej... Moc dobře si pamatuju svoje telecí léta, kdy jsme nosili na krku kdejakou ptákovinu, a kdybych tehdy něco věděla o korálkách a měla materiál a zdroje (mluvíme o době hluboké totality), tak bych s tímhle slavila obrovskej úspěch. A měla něco „jinýho“ než všichni ostatní. A bylo by to super.
Za mě rovných 100 % a obrovskej potlesk za nápad *thup* , zpracování i vypracování. *applause*
Kelinci
Borkyně měsíce |

Úroveň: začátečník

Příspěvekod Courtney Flint » stř 04. črc 2012 21:27:18

Nerozebiram umelecky zamer. Ostatne chtit ho po bizuterii snad ani nejde, kdyz zapinani se odre po mesici, ketlovaci jehly po tydnu. Bizuterie je trendova sezonni zalezitost (Narozdil treba od sperku zhotoveneho nejakou zlatnickou technikou a z odolnejsiho materialu) a proto vzpominam jenom jeji formu, to jak vypada.

Ano, jsou "kousky", ktere se neodkazuji na formu, ale na obsah. Treba zrovna trsatko - Je to kus plastu, esteticky nezajimavy. Vnitrne ano. Tyhle "kousky" tedy potlacuji formu pro obsah, viz treba ruzne "lecebne kameny" na kuzi apod. Tady nevim, jak to mam chapat - Obsah to ma, ale zaroven se to snazi o estetiku, coz se tluce.
Courtney Flint

Příspěvekod Miss Tattooo » stř 04. črc 2012 22:11:42

Heleď Courtney, nejsi na fóru Tvojí školy, my se tady pokoušíme vymyslet, co ještě z korálků jde a jak to dobře udělat. Pleteš si osobní vkus s celkovým dojmem - já si třeba dokážu představit glamour rockerku, jak tohle nosí - úplně vidím zpěvačku symphonic metalu v róbě, jak má na krku trsátko na kůži *rofl1* Něco ušij a taky nám to ukaž ju?
Miss Tattooo
Borkyně měsíce |||

Úroveň: Lehce pokročilá přátelská osoba nesnášející nevyžádané rady :o)

Příspěvekod Courtney Flint » stř 04. črc 2012 23:12:28

Miss Tattooo píše:Heleď Courtney, nejsi na fóru Tvojí školy, my se tady pokoušíme vymyslet, co ještě z korálků jde a jak to dobře udělat. Pleteš si osobní vkus s celkovým dojmem - já si třeba dokážu představit glamour rockerku, jak tohle nosí - úplně vidím zpěvačku symphonic metalu v róbě, jak má na krku trsátko na kůži *rofl1* Něco ušij a taky nám to ukaž ju?

Tak tohle asi taky neni doplnek k robe :)
Proc je skola problem? Dala mi jenom relativni prehled o zakladnich proudech umeni.
Ja se taky snazim vymyslet co jde a jak to udelat dobre. Proto nevidim duvod proc pred jakoukoli diskuzi couvat s tim ze jsem z jine planety, ze jsem "nic neusila", proc? Proc si jenom bezduse tleskat a palcovat se, kdyz se chceme posunout?

Osobni vkus na celkovy dojem navazuje, nejsou to dve odlisne veci, pokud me vec zaujme dojmem ktery dela - Dava logiku jak tvarove, tak barevne, tak materialove, pak postupuju k vkusu - Pokud mam rada nenapadnou klasiku, nekoupim si ohromnou cervenou masli. A pokud logiku nedava... Neni to skoda prace?

Na pobidku k siti jsem presne cekala :)
Predstav si, ze nejsi kuchar. V restauraci dostanes nedodelane u kosti syrove maso. Ozves se, nebo ho potichu snis, protoze preci nejsi kuchar?
Courtney Flint

Příspěvekod Miss Tattooo » stř 04. črc 2012 23:56:12

Courtney Flint píše:
Miss Tattooo píše:Heleď Courtney, nejsi na fóru Tvojí školy, my se tady pokoušíme vymyslet, co ještě z korálků jde a jak to dobře udělat. Pleteš si osobní vkus s celkovým dojmem - já si třeba dokážu představit glamour rockerku, jak tohle nosí - úplně vidím zpěvačku symphonic metalu v róbě, jak má na krku trsátko na kůži *rofl1* Něco ušij a taky nám to ukaž ju?

Tak tohle asi taky neni doplnek k robe :)
Proc je skola problem? Dala mi jenom relativni prehled o zakladnich proudech umeni.
Ja se taky snazim vymyslet co jde a jak to udelat dobre. Proto nevidim duvod proc pred jakoukoli diskuzi couvat s tim ze jsem z jine planety, ze jsem "nic neusila", proc? Proc si jenom bezduse tleskat a palcovat se, kdyz se chceme posunout?

Osobni vkus na celkovy dojem navazuje, nejsou to dve odlisne veci, pokud me vec zaujme dojmem ktery dela - Dava logiku jak tvarove, tak barevne, tak materialove, pak postupuju k vkusu - Pokud mam rada nenapadnou klasiku, nekoupim si ohromnou cervenou masli. A pokud logiku nedava... Neni to skoda prace?

Na pobidku k siti jsem presne cekala :)
Predstav si, ze nejsi kuchar. V restauraci dostanes nedodelane u kosti syrove maso. Ozves se, nebo ho potichu snis, protoze preci nejsi kuchar?

Samozřejmě se ozvu, protože nedodělané syrové maso A) mi může ublížit, B) není dobře uvařené a za C) někdo bude chtít, abych za takové jídlo zaplatila, což odmítnu. Co to má prosím společného s korálky?
To co píšeš, není kritika, ale subjektivní hodnocení.Nebudu už k tomu nic psát, protože se evidentně míjíme a debata sklouzává jinam.
Miss Tattooo
Borkyně měsíce |||

Úroveň: Lehce pokročilá přátelská osoba nesnášející nevyžádané rady :o)

Příspěvekod kajmii » čtv 05. črc 2012 12:28:14

Z druhýho příspěvku Courtney sice chápu, co tím chtěl básník říci, nicméně pořád nechápu, proč to zkoumat. Kdo to určil, že buď forma nebo obsah a ne obojí v jednom šperku? Já mám ráda kombinaci a nemyslim, že bych byla nějaká vyjímka. Nevidím důvod, proč by nemohl ve středu honosnýho šperku být třeba obyčejnej nehezkej šutrák z dovolený. Proč by ne? Kdo to řekl, ež to musí být každý zvlášť? A proč bych se tím měla řídit?
kajmii

Příspěvekod Courtney Flint » čtv 05. črc 2012 13:37:32

kajmii píše:Z druhýho příspěvku Courtney sice chápu, co tím chtěl básník říci, nicméně pořád nechápu, proč to zkoumat. Kdo to určil, že buď forma nebo obsah a ne obojí v jednom šperku? Já mám ráda kombinaci a nemyslim, že bych byla nějaká vyjímka. Nevidím důvod, proč by nemohl ve středu honosnýho šperku být třeba obyčejnej nehezkej šutrák z dovolený. Proč by ne? Kdo to řekl, ež to musí být každý zvlášť? A proč bych se tím měla řídit?

Jasne ze klidne i oboji, pokud si dovezu treba krasnej kamen z Murana.
A proc ne tady? Protoze to vypada blbe.

@Tattoo:
No fajn. Pokud takove maso bude na foru o vareni, tak nastane co? Vsichni budeme chvalit osobitou a originalni upravu?
Courtney Flint

Příspěvekod kajmii » čtv 05. črc 2012 14:23:30

Courtney Flint píše:
kajmii píše:Z druhýho příspěvku Courtney sice chápu, co tím chtěl básník říci, nicméně pořád nechápu, proč to zkoumat. Kdo to určil, že buď forma nebo obsah a ne obojí v jednom šperku? Já mám ráda kombinaci a nemyslim, že bych byla nějaká vyjímka. Nevidím důvod, proč by nemohl ve středu honosnýho šperku být třeba obyčejnej nehezkej šutrák z dovolený. Proč by ne? Kdo to řekl, ež to musí být každý zvlášť? A proč bych se tím měla řídit?

Jasne ze klidne i oboji, pokud si dovezu treba krasnej kamen z Murana.
A proc ne tady? Protoze to vypada blbe.

@Tattoo:
No fajn. Pokud takove maso bude na foru o vareni, tak nastane co? Vsichni budeme chvalit osobitou a originalni upravu?

No zdá se, že se nikam nedobereme. To, že to vypadá blbě podle Tebe neznamená, že by to ostatní nemohli vyrábět a nosit. S tím masem je to úplná hovadina nad hovadinu a s naším příkladem to nemá nic společnýho.
Výrobek je podle mě krásnej a basta. S bezhlavým chválením taky nesouhlasím, ale tohle rozhodně není ten případ.
kajmii

Příspěvekod Skippka » čtv 05. črc 2012 14:39:45

Každému se líbí něco jiného, fórum slouží jako prezentace prací všech možných nápadů, objektivní kritice. Teď už to sklouzává k diskuzi kdo co proč a jak. Každý je jiný, proto nemá cenu se hádat. Uzamykám.
I pád na držku je pohyb vpřed...
Skippka
Moderátor

Úroveň: malý břídil

Zpět na Náhrdelníky