Sutašky v černé

Dodržujte prosím Pravidla fóra a následující pokyny:
Sem patří výhradně obrázky vašich vlastních prací daného typu či vytvořených danou technikou. Nepatří sem obecná diskuze o technikách!

Sutašky v černé

Příspěvekod Hanina24 » pon 14. led 2013 20:21:42

Tohle jsou moje další dva pokusy (po Listopadové romanci...) o náušnice ze sutašek... nedávám je sem proto, že by to bylo něco extra, ale spíš bych potřebovala poradit... nevím co dělám špatně, ale mám to šíleně křivé :evil: u těch prvních (ale v pořadí výroby poslední ;) ) to tak není vidět (blbá fotka, ale křivé to je...), u těch druhých (v pořadí výroby prostřední ;) ) je to fakt hrozný, a to jsem si s tím dala takové práce... Nevím jak to děláte vy holky, co ze sutašek šijete... já si vždycky sutašky kousek sešiju k sobě, přiložím ke korálku, kouknu jestli to sedí, popošiju dál, zase zkusím... Přemýšlela jsem jestli bych to neměla dělat tak, že ty sutašky budu držet u korálku a budu je sešívat tak aby to sedělo pořádně... Je to děsně nesrozumitelný co? :D Nevím jestli by mi pomohl kurz nebo jde jen o cvik. Teď se chystám na další pokus, tak uvidím jak to dopadne :)
Obrázek
Obrázek
Hanina24
Stálý člen fóra

Úroveň: pokročilý začátečník :-)

Re: Sutašky v černé

Příspěvekod ivanadur » pát 25. led 2013 16:21:48

Ak môžem poradiť, tak treba priložiť cca 4 ks šujtašky vedľa seba a dva - tri krát prešiť (treba dať pozor, aby boli rovnako otočené - jedna hrana je taká oblejšia a lesklejšia a druhá taká rovnejšia a bez lesku), ja potom navlečiem korálku a obtočím ju šujtaškami a prepichnem dva - tri krát, potom spojím pod korálkou všetky šujtašky k sebe a prešijem,
zo začiatku som robila tak, že som okolo celého obvodu korálky zošívala šujtašky a potom ju prišila, ale šujtašky okolo korálky boli potom také hrbolaté, takto ich mám pekné okolo korálky, netreba na to vôbec školenie, ja som skúšala, pár vecí skončilo v koši, ale teraz sú - ak sa môžem pochváliť, pekné, v prípade záujmu pošlem foto, prajem veľa trpezlivosti a chuti, zo mňa sa stala závislá od šujtašky
ivanadur
Nový člen fóra

Úroveň: stredná

Příspěvekod gianelle » pát 25. led 2013 17:03:28

ivanadur - na fotky se určitě moc rádi podíváme - fotky se dají vkládat přímo do fóra podle následujícího návodu - viewtopic.php?f=8&t=26
Děkujeme ;) *wave*
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II

Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Příspěvekod ivanadur » pát 25. led 2013 17:35:23

Tak skúšam niečo vložiť, neviem či to vyjde: Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
ivanadur
Nový člen fóra

Příspěvekod Hanina24 » pát 25. led 2013 20:15:19

jé děkuju moc za radu... ;) ono to opravdu chce asi cvik, jako asi každá korálková technika (i když ty sutašky mi přijdou opravdu náročné, jak se to pořád kroutí, plete a motá :D )
Jen se ještě zeptám... jestli jsem to dobře pochopila, tak musím mít potom ty sutašky na sobě těmi stejnými stranami? hladké, lesklé na jedné na lícu, matné na rubu? A nekloužou potom ty sutašky, když nejsou sešité po celém obvodu korálku? Já jsem to "zkoušela" že jsem to jen přiložila k perličce a přišlo mi, že to bude jezdit... nevím no, teď zkouším jedny náušnice, ty už došiju jak jsem je začala a pak zkusím další s rivoli a uvidím jak to půjde. ještě jednou díky *wave*
Hanina24
Stálý člen fóra

Příspěvekod ivanadur » ned 27. led 2013 8:46:51

Zo začiatku budu tá korálka akoby plávať, ale málokedy sa stane, že sa okolo nej už neobšívajú napr. malé korálky a tým obšitím sa to zpevní, keď tam už nič neprišívam, tak sa vždy dajú dodatočne zošiť aby sa šujtaška nešmýkala, niekto zvykne celé dielo podlepiť, takže sa zabráni pohybu či koráliek alebo šujtašiek.
Tak len skúšať skúšať a skúšať, sama zistíte aký si postup zvolíte, keď som pozerala rôzne postupy, všade sa zošívajú šujtašky a až potom sa vloží korálka, ale ak je korálka väčšia a nebudete zošívať šujtašky do správneho oblúka, budú odstávať okolo korálky a výsledný efekt nebude najkrajší, ak ich chcete zošívať, tak si ich obtočte okolo prsta a tak zošívajte, aby ste zošívali šujtašky do oblúka, alebo skúste postupne šujtašky zošívať, napr. obšijete okolo korálky alebo kabošonu len jednu šujtašku, a potom keď už vidíte aký je oblúk tak ich následne prišijete a nebudú sa ani šmýkať a nebudú odstávať okolo korálky, keď už máte veľkú korálku základnú prišitú a potom chcete (ako na tých vaších čiernych) pridať menšie korálky, prstom si uhlaďte šujtašky, vložte korálku na odskúšanie v akom oblúku musíte prišívať ale pri menších korálkach stačí keď zošijete šujtašky len do polovice korálky, tzn. po dierku, potom vložte korálku cez dierku pár krát prešite, a potom pokračujte v zošívaní šujtašiek a ukončite na zadnej strane, skúste ukončenie robiť tak, že šujtašky prišite o dielo odzadu cez šujtašku naplocho a vpredu medzi šujtašky, aby to odpredu nebolo vidno.
Ak chcete obšívať rivoli, tak si skúste prilepiť rivoli na filc (vystrihnete krúžok z filcu a v prostriedku vystrihnite malú dierku aby sa dobre rivolka uložila) potom obšite jednou šujtaškou, ktorú prišijete tesne popri rivoli s filcom a následne prišijete ostatné šujtašky o tú prvú
ivanadur
Nový člen fóra

Příspěvekod Hanina24 » ned 27. led 2013 20:07:26

Děkuju moc *wave* určitě to vyzkouším, teď jsem dodělala jedny ještě "postaru", až budu začínat další tak to zkusím jinak :) "výsledkem" se pochlubím :D
Hanina24
Stálý člen fóra

Zpět na Náušnice