gianelle píše:Moc chválím fotky, jsou moc pěkně udělané a kvalitní, na některých ale není vidět moc z výrobků ... to ale nemění nic na faktu že vypadají velmi profesionálně, většina z nás si o takové kvalitě může nechat zdát (kéž by mě tak poslouchal ten můj foťák

)
Jenom ty první náuše ... zdá se mi že se trochu kroutí, nějak nesplývají, ale to se mi třeba jenom zdá.
Nejzajímavější mi přijdou ty poslední

Díky, focení mě narozdíl od korálků živí

.
Foťák sám u tohodle typu fotek nepomůže - respektive by se to muselo pak hodně zpracovat v programu. (Tyhle jsou jenom vyvolané z rawu a trochu oříznuté, což je práce asi na pět minut.)
Možná by někomu mohl posloužit menší návod..
Vtip je v tom pomoct trochu dennímu světlu, aby se blýskalo v korálcích a nevytvořilo hluboké stíny a lesky se kterými si automat na foťáku pak neumí poradit.
Dá se použít buď odrazka nebo prostě kus polystyrénu, či krabice na kterou se přilepí bílá čtvrtka, alobal nebo zlatá fólie, matalická látka.. (na šperky bude stačit i formát A3)
Takovou improvizovanou odrazku pak zkoušíš nastavovat a k něčemu ji přikolíčkuješ, když najdeš ten správný úhel, vyfotíš a je to.
Odrazka by měla respektovat barvu světla a foceného.. takže měděným věcem bude slušet zlatá, střírbným spíš bílá příp. stříbrná, u matných korálků, fima a plsti bych použila bílou.
Při troše cviku nedá žádnou práci odhadnout, jak desku nastavit a ušetří to spoustu času při zpracování fotek.