Letná akademia šperku v Bratislavě

Šperky pro které zde není vhodná kategorie - prsteny, brože, spony, oděvní doplňky ...
Dodržujte prosím Pravidla fóra a následující pokyny:
Sem patří výhradně obrázky vašich vlastních prací daného typu či vytvořených danou technikou. Nepatří sem obecná diskuze o technikách!

Letná akademia šperku v Bratislavě

Příspěvekod Lejana » stř 02. zář 2009 10:46:51

V červenci jsem pobývala týden na Letní akademii šperku na Vysoké škole výtvarných umení v Bratislavě, kde Mgr. art. Hany Kašičková pořádá letní kurzy "Základy zlatníctva šperk v kovu". Bylo to hodně dobré, naučila jsem se zacházet s tvrdou pájkou, tepat, patinovat, pájet a ohýbat kovy používané ve šperkařství. Pracovaly (samé baby) jsme s mědí, mosazí a také se stříbrem, které ale nebylo v ceně kurzu. Příští rok jedu stopro znovu. Doporučuju všem, které chtějí zkusit něco nového, není to nic složitého. A tohle jsou moje první výtvory, některé ještě nejsou úplně opracované:
Přívěšek s tulipány
Materiál: měď a mosaz, patinováno a následně leštěno
Obrázek

Prstýnky pro mé dvě dcerky Julinku a Kačenku
Obroučky jsou z mědi, kalíšky z mosazi a v nich vygranulované stříbro 925
Obrázek

Prstýnek pro maminku
Je celý ze stříbra 925, kuličky jsou dělané granulací
Obrázek

Prsteny pro sestru a jejího přítele
Opět stříbro 925, ještě nejsou úplně opracované a vyleštěné
Obrázek

Přívěsky
Původně to měly být náušnice, ale až byly hotové tak jsem zjistila, že jsem je neudělala zrcadlově, tak jsou z nich přívěsky
Obrázek

Náhrdelník
Tepaná, patinovaná a leštěná měď, tady nejsem úplě spokojená s napojením na řetízek, přemýšlím, že ho předělám, ale ještě nevím jak
Obrázek
Lejana
Stálý člen fóra

Úroveň: pokročilá, ale pořád se mám co učit a učím.....

Re: Letná akademia šperku v Bratislavě

Příspěvekod mariquita » stř 02. zář 2009 11:40:04

wow..skvělé!! :shock: *applause* *thup*
Only dead fish go with the current!
mariquita
Stálý člen fóra

Příspěvekod majstrova » stř 02. zář 2009 12:16:08

Fakt paráda, moc se mi to všechno zamlouvá. Určitě sis to tam užila. *thup*
majstrova

Příspěvekod janava » stř 02. zář 2009 13:35:44

Tak to vypadá hodně zajímavě! S tím napojením posledního přívěsku - co provrtat dírky? A na tu akademii se můžou přihlásit i naprostí amatéři (bez uměleckého vzdělání)??
janava

Příspěvekod Ála » stř 02. zář 2009 13:36:15

to je krása - všechno!
Brala bych hlavně ty tulipány! *thup* *applause*
Ála
Stálý člen fóra

Úroveň: Pokročilý, stále se učící a žasnoucí

Příspěvekod Lejana » stř 02. zář 2009 13:46:20

janava píše:Tak to vypadá hodně zajímavě! S tím napojením posledního přívěsku - co provrtat dírky? A na tu akademii se můžou přihlásit i naprostí amatéři (bez uměleckého vzdělání)??

Ano, tyhle kurzy jsou právě určeny pro úplné amatéry, pak na základy navazují další tématické kurzy, tady je odkaz na Haniny stránky:http://www.hanykasickova.com/?wht=sdp&form=1&zoznam=0
Lejana
Stálý člen fóra

Příspěvekod barunka00 » stř 02. zář 2009 15:50:50

tyyyjo tak to je krása!! *jump*
barunka00
Stálý člen fóra

Příspěvekod Monna » stř 02. zář 2009 17:19:31

nádherné věci a super kurz:)
Monna
Stálý člen fóra

Příspěvekod janava » stř 02. zář 2009 18:37:18

Lejana píše:
janava píše:Tak to vypadá hodně zajímavě! S tím napojením posledního přívěsku - co provrtat dírky? A na tu akademii se můžou přihlásit i naprostí amatéři (bez uměleckého vzdělání)??

Ano, tyhle kurzy jsou právě určeny pro úplné amatéry, pak na základy navazují další tématické kurzy, tady je odkaz na Haniny stránky:http://www.hanykasickova.com/?wht=sdp&form=1&zoznam=0

Díky za info!
janava

Příspěvekod amam » stř 02. zář 2009 18:52:25

krásný věcičky *applause* *applause* *applause*
amam
Stálý člen fóra

Příspěvekod lenika » čtv 03. zář 2009 14:45:27

to muselo být fajn, hezké výsledky :)
lenika

Příspěvekod Skipka » pon 07. zář 2009 9:37:31

Kraaasa tesim tesim idem tento vikend na ten kurz, trochu zhusteny, lebo som bohuzial uz neziskala miesto na taky ten tyzdnovy *jump* ale tesim sa riadne!!!
Skipka

Příspěvekod Lejana » pon 07. zář 2009 12:56:25

Skipka píše:Kraaasa tesim tesim idem tento vikend na ten kurz, trochu zhusteny, lebo som bohuzial uz neziskala miesto na taky ten tyzdnovy *jump* ale tesim sa riadne!!!

Tak to ti těžce závidím, taky jsem tam měla být, bohužel jsem nakonec musela odřeknout, Hany i Ála jsou skvělé lektorky, všechno dobře vysvětlí a ukážou, určitě se pochlub výsledky, jsem zvědavá jak opice. :lol:
Lejana
Stálý člen fóra

Příspěvekod Skipka » úte 08. zář 2009 21:59:09

Lejana jasne, ze sa potom pochlubim 8-) no kedze bude iba vikend, tak podla info budeme robit iba privesok a v nedelu asi nausnice alebo prsten. Uz teraz mam navrh na privesok a nad nausnicami este dumam ... chcem sa naucit urobit lozko na kamene, lebo ich mam plne sufliky *rofl1* no a klasika co sa do mna vojde a potrebujem okukat ktore pomocky mi este chybaju. Mama mi uz kupila aj dve knihy, tak snad to pojde. Len rozmyslam, odkial budem brat material...
Skipka

Příspěvekod Lejana » stř 09. zář 2009 7:24:29

Skipka píše:Lejana jasne, ze sa potom pochlubim 8-) no kedze bude iba vikend, tak podla info budeme robit iba privesok a v nedelu asi nausnice alebo prsten. Uz teraz mam navrh na privesok a nad nausnicami este dumam ... chcem sa naucit urobit lozko na kamene, lebo ich mam plne sufliky *rofl1* no a klasika co sa do mna vojde a potrebujem okukat ktore pomocky mi este chybaju. Mama mi uz kupila aj dve knihy, tak snad to pojde. Len rozmyslam, odkial budem brat material...

To lůžko na kameny jsem se nestihla naučit, to mě mrzí, znám přibližně teoretický postup, asi to budu muset zkusit doma s tím, že asi něco materiálu zkazím, a s tím materiálem je to fakt bída, měď a mosaz se ještě sehnat jakžtakž dají v železářství nebo v Bauhausu, Hornbachu a podobně, ale se stříbrem je to na štíru, bez živnosti mi ho nikdo neprodá, prý někde v Praze je prodejna, kde ho prodají i bez živnosťáku, ale adresu nevím, takže mám smůlu.
Lejana
Stálý člen fóra

Příspěvekod Skipka » sob 12. zář 2009 21:11:45

Takze, kto sa chysta na buduci rok na tento kurz, bude asi najpravdepodobnejsie v Kremnici ako som sa dnes dozvedela. Lejana, neviem ako si to vydrzala cely tyzden, ja som sa dnes domov doplazila :lol: som hotova ako loksa, ale bolo to zaujimave. Spravila som medeny privesok s lozkom na kamen, zajtra dokoncim a potom odfotim ... spajka nepresla presne ako som chcela, ale drzi to a to je na uvod asi najdolezitejsie hehe a ze nemam podpalene vlasy. Som spokojna...
Skipka

Zpět na Ostatní šperky