od jilinka » stř 27. bře 2013 21:07:46
podle mého názoru je dobré absolvovat nějaký kurz, sice se dá naučit i z netu, jak to dokazuje mnoho zdejších šikovných holek, ale kurzy mi připadají skutečně rychlejší na naučení. Ovšem mluvím o kurzech naživo, online věci bych doporučila spíš už pokročilým, když si nevědí rady, jak se dělá něco konkrétního.
Když už bych si ale vybírala kurz, šla bych k někomu, kdo to fakt umí, a jehož výrobky se mi líbí, což bohužel od D.F. říci nemohu.
Nechci úplně radit vhodného "lektora", každému sedí něco jiného, ani nevím, kde bydlíš, ale koho bych mohla bez jakéhokoli uzardění doporučit a věřím, že by se kurz líbil, je tady třeba gianelle (co já vím, tak má kurzy v Brně, Šumperku, někdy i v Praze a příležitostně kdovíkde), Leela (Praha), Terík (Praha, České Budějovice a další jižní kraje..). Nevím, jak jsou na tom holky ze severní Moravy nebo západních Čech s kurzama, ale jistě by se taky daly přemluvit.
Na kurzy pro začátečníky (např. ketlování) bych klidně zvolila nejbližší kamenný korálkový obchod, kde jistě nějaké kurzy budou mít, v takovém případě považuji také zmiňovanou korálkovou školu za vyhozené peníze.