Takže jsem si usmyslela, že když nebyla příležitost v zimě, třeba bude v létě a uděla další
katka píše:Děkuji za chválu. Klobouk se dělá hlavně dlouho, ale žádné složitosti to nejsou. Dá se koupit základ z plsti, který vypadá asi jako klobouk pro Cipíska. Ten se natahuje na dřevěnou formu, různě se namáčí, napařuje, nahřívá, uhlazuje, mačká, atd. Pak se to jen naškrobí a nechá uschnout. Zdobení je pak již maličkost.
jilinka píše:opravdu krása!katka píše:Děkuji za chválu. Klobouk se dělá hlavně dlouho, ale žádné složitosti to nejsou. Dá se koupit základ z plsti, který vypadá asi jako klobouk pro Cipíska. Ten se natahuje na dřevěnou formu, různě se namáčí, napařuje, nahřívá, uhlazuje, mačká, atd. Pak se to jen naškrobí a nechá uschnout. Zdobení je pak již maličkost.
a nejde koupit polotovar už tvarovaný, ale nenazdobený? to bych snad ještě zvládla
katka píše:Tak tady je můj další výtvor. Klobouk pro babi k 60.narozeninám. Koupila jsem starší klobouk, upravila tvar, velikost, zdobení a výsledek je docela ucházející.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků