Náramek přátelství pro autismus

co zrovna není z korálků, ale chcete se s tím pochlubit
Dodržujte prosím Pravidla fóra a následující pokyny:
Sem patří výhradně obrázky vašich vlastních prací daného typu či vytvořených danou technikou. Nepatří sem obecná diskuze o technikách!

Náramek přátelství pro autismus

Příspěvekod medvedice » čtv 18. bře 2010 12:17:56

pro toho,kdo si všiml,že v poslední době nějak zaostávám s korálky nabízím důvod proč tomu tak je :) už tři týdny mi korálky zahálí, protože jsem se pokusila trochu pomoci dobré věci a upletla jsem 3 náramky s motivem puzzle na akci Náramek přátelství pro autismus info: http://www.apla-jm.cz/index.php?ID=113

dneska je budu posílat do Brna a tak jsem si je ještě vyfotila než se vydají na cestu:
Obrázek
medvedice
Borkyně měsíce ||||| ||

Úroveň: medvěd huňáč, mechem potažený a rosou slabě navlhlý

Re: Náramek přátelství pro autismus

Příspěvekod mariquita » čtv 18. bře 2010 14:16:08

*applause*
Only dead fish go with the current!
mariquita
Stálý člen fóra

Příspěvekod pomeranca » čtv 18. bře 2010 14:29:25

*thup* Pěkné ( a záslužné )
korálky forever
pomeranca

Příspěvekod Petulienka » čtv 18. bře 2010 18:13:58

Moc hezké náramky a ještě větší lesk získavají tím, že jdou na dobrou věc *applause* *thup* *applause*
Musí se poslat do 2. dubna nebo kdykoliv?
Má-li problém řešení nemá smysl dělat si starosti, nemá-li řešení starosti Ti nepomohou.
Petulienka

Úroveň: Věčný začátečník, kritiku vítám :)

Příspěvekod medvedice » čtv 18. bře 2010 20:56:48

Petulienko, na lopuchu píše Helča,že je akce časově neomezená,tak bych řekla,že kdykoli :) ( http://lopuch.cz/klub.php?klub=naramky_pratelstvi )
medvedice
Borkyně měsíce ||||| ||

Příspěvekod jilinka » čtv 18. bře 2010 22:13:54

to mě podrž! asi bych to raději ušila peyotem, tohle musí být strašná hokna. Náramky přátelství umím jen jeden jedinej, základní proužkovanej vzor a nemám na to trpělivost ani náhodou, ale to puzzle vypadá hooodně dobře
jilinka

Příspěvekod Likra » pát 19. bře 2010 18:54:19

Krásná, čistá práce *applause* *applause* *applause*
Likra
Borkyně měsíce |

Úroveň: nenechám ruce v klidu

Příspěvekod medvedice » ned 21. bře 2010 18:29:58

jilinka píše:to mě podrž! asi bych to raději ušila peyotem, tohle musí být strašná hokna. Náramky přátelství umím jen jeden jedinej, základní proužkovanej vzor a nemám na to trpělivost ani náhodou, ale to puzzle vypadá hooodně dobře

musím říct,že náramky dělám už (no fíha, nikdy jsem to pořádně nepočítala) zhruba 16 let :) a až ted v posledních dvou letech jsem se dala na korálky a upřímně konstatuji,že korálky jsou sranda :) jde to rychle, šest osum hodinek a máš hotovo :))
tenhle puzzle vzor je ohromně jednoduchý, žádný zpětný uzlíky, a ohromně nudný až otravný :lol: ale co by člověk neudělal pro dobrou věc :) nejhorší, co jsem kdy pletla byl náramek přes dvě spodní nitě - byl s kytičkama - to jsem myslela,že hodim do kouta :)tenhle:
Obrázek
škoda,že většina lidí v nich vidí jen pár smotaných bavlnek ačkoli to dá takový práce

ale to jsem se zas moc rozepsala a koho to zajímá na korálkovém foru,že.. :D mám dneska sdílnou,tak mi to promiňte

všem moc děkuju za komentáře děvčata, každá odezva mě těší :)
medvedice
Borkyně měsíce ||||| ||

Příspěvekod Petulienka » pon 22. bře 2010 9:36:09

medvedice píše:
jilinka píše:to mě podrž! asi bych to raději ušila peyotem, tohle musí být strašná hokna. Náramky přátelství umím jen jeden jedinej, základní proužkovanej vzor a nemám na to trpělivost ani náhodou, ale to puzzle vypadá hooodně dobře

musím říct,že
náramky dělám už (no fíha, nikdy jsem to pořádně nepočítala) zhruba 16 let :) a až ted v posledních dvou letech jsem se dala na korálky a upřímně konstatuji,že korálky jsou sranda :) jde to rychle, šest osum hodinek a máš hotovo :))
tenhle puzzle vzor je ohromně jednoduchý, žádný zpětný uzlíky, a ohromně nudný až otravný :lol: ale co by člověk neudělal pro dobrou věc :) nejhorší, co jsem kdy pletla byl náramek přes dvě spodní nitě - byl s kytičkama - to jsem myslela,že hodim do kouta :)tenhle:
Obrázek
škoda,že většina lidí v nich vidí jen pár smotaných bavlnek ačkoli to dá takový práce

ale to jsem se zas moc rozepsala a koho to zajímá na korálkovém foru,že.. :D mám dneska sdílnou,tak mi to promiňte

všem moc děkuju za komentáře děvčata, každá odezva mě těší :)

Ahojek, květinkový náramek je úžasný s bavlnkama jsem začínala někdy na zakládce, takže už to mám taky pár let za sebou a někdy váhám zda mám raději korálky nebo právě bavlnky.
A jsem moc ráda, že jsem narazila právě na Tebe a můžu se Tě zeptat... :)) Až do doby někdy před týdnem jsem si myslela, že náramky se pletou zleva doprava, anebo do sipky. A pred tydnem jsem objevila stranky, kde se pleta nejdrive zleva doprava a pak zpatky zprava doleva, ale pripada mi, že ten Tvůj květinkový, je pletený ještě jinak. Poradíš jak?
Má-li problém řešení nemá smysl dělat si starosti, nemá-li řešení starosti Ti nepomohou.
Petulienka

Příspěvekod medvedice » pon 22. bře 2010 11:23:59

Petulienko, ten květinkový je speciální :) je celkem náročný, protože místo jedné spodní nitě je pletený přes dvě spodní nitě a musí se hodně utahovat :) jde v něm o to, že místou dvou nití, se kterými pracuješ máš tři - jednu pracovní a dvě spodní a ty v průběhu vzoru různě střídáš :) ale plete se taky zprava do leva a zleva do prava, to je u všech náramků stejné :) jestli tě náramky baví a zajímají,tak koukni na lopuch: http://lopuch.cz/klub.php?klub=naramky_pratelstvi v tom klubu máš na vývěsce i celkem pěknou sbírku stránek o náramkování i s návody :)

dám ti sem návod na ten kytičkový,ale je opravdu náročný na trpělivost a soustředění :) je odtud http://bransoletki.mzocho.eu/porady.php ... i&typ=baza
Obrázek
medvedice
Borkyně měsíce ||||| ||

Příspěvekod Petulienka » pon 22. bře 2010 13:47:17

Medvedice v květnu mě čeká dovolená, kdy nejspíš půl dne prosedím někde na pařezu v lese, korálky tedy nehrozí, ale bavlnky určitě, takže návod vytisknu, dám do folie kdyby v lese bylo mokro a proč to nezkusit a trochu se nad tím nepovztekat *jump*
Petulienka

Zpět na Ostatní tvoření