Největší české diskuzní fórum o korálkování. Pozor - registrace nových uživatelů byly dočasně zakázány a fórum je pouze pro čtení. Děkuji za pochopení.
No já bych řekla že to krátký sloupek je. Zřejmě autor tohoto díla každý sloupek začínal jinak, čímž myslím, že jeden sloupek je zachycený za přední nit předchozí řady a druhý zase za zadní nit. Má tento styl háčkování určitý název jenže na ten já si teď nemůžu vzpomenout. Možná že reliéfní, ale nejsem si jistá.
Přjde mi to hodně podobné tomuto popisu : každý druhý krátký sloupek vpichujeme o řadu níž. Je to steh tvořený krátkými soupky v lícových i rubových stranách. Našla jsem to v knížce od Heidi Fuchsové a Marie Natterové - Háčkování
ridaska píše:Roza myslela že 1sloupek píchneš normálním způsobem do předchozí řady a druhý píchneš taky normálním způsobem, ale ještě o jednu řadu níže.
Ano přesně tak Přesně tak jak jsem to napsala je to uvedené v té knížce. Já osobně jsem to nezkoušela, ale připadá mi to hodně podobné. Teď mě ještě napadlo, že ty rukavice budou dělané v kruhových řadách. Jak budu mít čas to vyzkouším.