Našívání - pomůcky

Obecná diskuze o korálcích a korálkování

Našívání - pomůcky

Příspěvekod Bajkiii » úte 27. črc 2010 16:49:14

Ahojky, chtěla jsem si zkusit našívání na filcu, ale nesehnala jsem ho, proto bych se chtěla zeptat, kde tyhle pomůcky nakupujete, jestli mají třeba někde levnější a tak... A také jak jsem se dívala na stránky oceánie, na to schéma, kde právě používá tuhle techniku, a patrně ten kabošon přilepí k základu, tak jaké použít lepidlo? Případně jaký jiný materiál než filc se na tento typ šperků dá použít? Děkuji za odpověďi, těším se, až to zkusím:-) Už mám v hlavě nápad:-)
Bajkiii

Re: Našívání - pomůcky

Příspěvekod desejka » čtv 29. črc 2010 8:50:51

místo filcu můžeš použít tkaloun(seženeš v galanterii), lepidlo chemopren tento http://www.chemopren.cz/produkty/chemopren-transparent/ ;)
Jsem něžný, jsem krutý, ale jsem život. Pláčeš? I v slzách je síla, tak jdi a žij!
desejka

Příspěvekod Beriija » pát 30. črc 2010 7:06:30

já používám plst z hobby obchodu, mají tam k prodeji takové "aršíky" různých barev, dva kousky slepené k sobě. Lepím (i kámen k plsti) lepidlem na látku (ne pracím) co mi tam doporučili.
dá se našívat-obšívat-vyšívat i třeba na satén či jiné látky podlepené vlizelínem (bývala jsem s kámoškou co šije korzety, tak z odstřižků 8-) ), což má tu výhodu že se okraje dají zatavit.
Beriija

Příspěvekod Terík » ned 12. zář 2010 15:04:45

Používám plsť, teď jsem nakoupila úžasnou zásobu u Mateřídoušky na fleru. Chemoprén používám na kabošony, na filc k sobě hercules, ale na větší věci taky chemopren ;)
Terík
Borkyně měsíce |||

Úroveň: Half Beader, half Ninja

Zpět na Korálky obecně