naše vychytávky při práci s korálky

Obecná diskuze o korálcích a korálkování

naše vychytávky při práci s korálky

Příspěvekod Péťa » pát 10. čer 2011 17:56:52

Napadlo mě, že by mohlo být prima podělit se o různé vychytávky, které korálkářce usnadňují tvoření. Máte takové nějaké?
Já přišla na tyhle svoje.
1.žluté víčko od kinder vajíčka - sbírám do něj rokajl z podložky, dá se krásně ohnout a je to nekonečně jednodušší než je sbírat jednotlivě.
Obrázek
Obrázek
Taky je to pro mě nepostradaelná věc při přesypávání do zkumavek nebo sáčků.
Obrázek
2.Kleštičky na nehty místo obyč kleští - na tvrdý drát to není, ale na nýtky to stačí. Jsou malé skladné a při opotřebení sehnatelné za pakatel.
Obrázek
Obrázek
3.chlupatý drátek na čištení dírek u vinutek
Obrázek
4.vrchní kryt z obalu na DVD/CD na zkumavky (mám v nich Toho)
Obrázek
Obrázek

Třeba to k něčemu někomu pomůže. Co máte za vychytávky vy?
Péťa

Úroveň: pokročilý začátečník, vítám konstruktivní kritiku

Re: naše vychytávky při práci s korálky

Příspěvekod Likra » pát 10. čer 2011 19:25:22

Kleštičky na nehty používám též na lanko, když ukončuji náhrdelník. Přišla jsem na to náhodou, když mi jednoho večera "odešly" kleště a neměla jsem čím lanko uštípnout.
Likra
Borkyně měsíce |

Úroveň: nenechám ruce v klidu

Příspěvekod jilinka » pát 10. čer 2011 21:51:57

kindrvajíček u miňjá nět... na sbírání korálků z podložky si nemůžu vynachválit trojúhelníkové mističky

kdo nemáte prstýnek na kroužky, vřele doporučuju, už bez něj neumím otevřít kroužek
jilinka

Příspěvekod Ťupka » pát 10. čer 2011 22:39:44

Já jsem si koupila tácek se zvednutými okraji a dno polepila flísem. Při šití se korálky dobře napichují a když mi do toho někdo drcne, tak se hned nerozletí po celém stole - nebo podlaze - však to jistě znáte.
Ťupka
Borkyně měsíce ||

Příspěvekod Klára » úte 14. čer 2011 22:13:43

tak já místo kinder jajíčka mám obyč lžičku, páč korálky mám v pytlíčcích... nebo papírové pravítko z koralkycz.cz to se pak ohně a taky to po něm jede
jinak na stole mám mini popelničku na zbytky a bordýlek abych to furt neházela pod stůl do velkýho a při vyšívání mi to nevadilo
no a co vyzkouším jsou asi ty kleštičky na nehty :-)
Klára
Borkyně měsíce |

Příspěvekod Anča:-) » stř 15. čer 2011 8:39:55

Na uskladnění používám bílé krabičky od filmů a korálky znich nevysypávám beruje rukama, pak se mi rychleji navlíkají. Samozřemě to platí u rokajlu. na rozdělení menšího množství větších komponentů používám obaly na vajíčka :D
ví Bůh né výbuch vy popletové popletení ustrašení
http://www.fler.cz/anicka8
https://www.facebook.com/pages/Anbeads/233832643404954
Obrázek
Anča:-)

Úroveň: mírně pokročilý, uvítám rady a tipy, stále zápasím s foťákem :-D A omlouvám se za gramatické chyby

Příspěvekod Ekyelka » pon 20. čer 2011 12:22:25

Při šití používám polystyrenové (?) tácky, do kterých se jinak balí třeba chlazené maso. Pár jsem si jich sehnala čistých a jsou skvělé - můžete do nich napíchat jehly, dobře se z nich bere rokajl, tácky se dají stohovat do sebe, na bílém podkladě jsou dobře vidět všechny odstíny. Když sesypávám rokajl zpátky do sáčků, většinou do jde, jen do těch nejmenších to beru radši přes kornoutek s papíru. :)

A pro přesuny třeba během dovolené mám příruční oboustranný organizér - jednotlivé přihrádky sice netěsní perfektně, ale stejně mám veškerý materiál nasáčkovaný, takže jen do přihrádek nacvakám materiál, potřeby na šití a vercajk a mohu vyrazit. Lidé kolem si už na můj kufřík zvykli, to a ti ve vlaku, ti se většinou diví, že z hromádky korálků může vzniknout listí nebo rovnou celý šperk :)
Ekyelka
Borkyně měsíce (srpen 10)

Příspěvekod romča » čtv 23. čer 2011 13:44:20

jilinka píše:kindrvajíček u miňjá nět... na sbírání korálků z podložky si nemůžu vynachválit trojúhelníkové mističky

kdo nemáte prstýnek na kroužky, vřele doporučuju, už bez něj neumím otevřít kroužek

Obojí je super! Ten prstýnek obzvášť :-) Kinder-vajíčko je taky dobrý *applause*
romča

Úroveň: pokročilý závislák, stále se učící

Příspěvekod Skippka » čtv 23. čer 2011 14:51:10

Toto je prosím od Alla z fléru, ale myslím že se to bude hodit! *thup*

alla17.06.2011 22:14
holky, před časem, už nevím která z vás to byla, jsem psala, že na zašlou bižuterii - na vyčištění, by měla pomoci tabletka na čištění zubních protéz. (Někde jsem to četla.) Dnes jsem si na to vzpoměla a koupila a hned vyzkoušela. Nafotila jsem náušnici před a po čištění. Nechala jsem to máčet 4 hodiny a opravdu se mi náušnice pěkně vyčistily, takže je mohu znovu nosit.
Před
Obrázek
a po
Obrázek
I pád na držku je pohyb vpřed...
Skippka
Moderátor

Úroveň: malý břídil

Příspěvekod atayela » sob 25. čer 2011 19:25:20

Syn chtěl vyhodit krabičky od cd, bylo mně to líto a tak mně napadlo tohle využití, je to přehledné a skladné uložení korálků.

PICT0926.jpg
Mitakyue oyasin.
atayela

Příspěvekod Eiffa » sob 25. čer 2011 19:59:07

atayela píše:Syn chtěl vyhodit krabičky od cd, bylo mně to líto a tak mně napadlo tohle využití, je to přehledné a skladné uložení korálků.

PICT0926.jpg

Sice by mě z těch směsek asi kleplo, ale jinak fajn.
Eiffa
Stálý člen fóra

Příspěvekod Evík » pon 27. čer 2011 12:18:40

já jsem dlouho používala mělký mystičky od paštik, bylo fajn, že se daly stohovat do sebe a přitom to z nich zase šlo hezky přesypávat zpátky do pytlíků, ale teď mám jendu kulatou zavírací mystičku od sluníček, co jsem si kupovala v Jablonexu, tak teď používám tu, ale když potřebuju vysypat větší množství rokajlu, tak stejně zase používám mystičky od paštik a vlastně jsem si vzpomněla ještě na jednu fintu, co používám...mám totiž jednu jehlu vydesignovanou na začišťování konců u obšívaných věcí, takže jsem jí ohla špičku, aby mi líp vykoukla z těch šitých věcí, když tam zašívám konce nití..
nejkratší cesta do srdce chlapa vede mezi žebrama...:)
Evík

Příspěvekod Ťupka » pon 27. čer 2011 16:53:09

Ta ohnutá jehla je dobrý nápad, já si ještě někdy zabrušuji špičku, aby se mi nezapichovala do nití. A Evi, mistička se píše s i.
Ťupka
Borkyně měsíce ||

Příspěvekod Evík » stř 29. čer 2011 22:02:08

nojo, máš pravdu, já většinou takový chyby bijící do očí nedělám, ale když jsem to psala, tak jsem byla lehce mimo, tak se omlouvám :)))
nejkratší cesta do srdce chlapa vede mezi žebrama...:)
Evík

Zpět na Korálky obecně