Jé, moc zajímavé téma

Donutilo mě to, podívat se na staré fotky a zavzpomínat, kdy jsem vlastně s korálky začala.
Úplně největší retro, co ještě doma mám schovaný, je deset let (2001) starý navlíkaný rokajlový náhrdelník. Tenkrát jsem ho dělala z praktického důvodu (aby nebyla vidět čerstvá jizva po operaci), ale ta technika, holky!!! Vůbec jsem tenkrát netušila nic o komponentech, speciálním nářadí na korálkování, měla jsem jen pár pytlíčků rokajlu a obyčejný zapínání, který se daly koupit v galanterii a rybářský vlasec. A tak jsem tenkrát vzala šest metrů toho vlasce, navlíkla na to rokajl a pak to přeložila na půlku a pak zase a takovým nějakým způsobem jsem to dala do podoby náhrdelníku kolem krku a přimotala k tomu vlascem zapínání ... dneska je to skoro k neuvěření

No uznejte, že něco takovýho vyhodit nemůžu

No ale fotku teď nemůžu najít

Dodám, až se vrátím do Brna, tam někde bude

Pak dlouhou dobu nebylo nic nebo podobné výtvory.
V roce
2007 jsem korálky začala objevovat díky starému Rionelinu fóru a internetovým e-shopům pořádně a začala jsem u jednoduchého navlíkání.....

.... objevila jsem lanko ....

.... ketlování ....

(Na ty modrobílé náušnice s hvězdičkama jsem byla hodně pyšná

)
.... a vyrobila jsem pár jednoduchých přívěsků

A pořád mám pocit, že jsem na začátku, i když už vím, že na připevnění zapínání jsou dobré kaloty a zamačkávací rokajl

V době, kdy už to všichni umí, já zkouším první kuličku, freeform a šitou dutinku. Fimo mě jen tak lehce navštívilo, takže to se snad ani nedá považovat za první pokusy

A za ty čtyři roky jsem zjistila, že nejlíp se mi tvoří na přání konkrétnímu člověku, na určité téma nebo ke konkrétnímu oblečení.... a vždycky zjistím, že mi chybí nějaká technika, tak se učím a pořád jsem na začátku, i když už to není tak retro