Jahodová bublaninka

I korálkářky občas musí jíst ...

Jahodová bublaninka

Příspěvekod smilegirl » stř 01. črc 2009 17:45:03

Částečně podle magazínu Albert, částečně podle mě :)
ObrázekObrázek

70 g másla necháme změknout (klidně v mikrovlnce, ale ne úplně tekoucí) a utřeme ho se 70 g cukru a 1/2 vanilkového cukru. Dále vmícháme dva žloutky, bílky ušleháme zvlášť v sníh a poté přidáme k hmotě z másla a cukru. Přisypeme 70 g polohrubé mouky přeseté s 1/2 lžičkou prdopeče a lehce promísíme. Na pečení jsou použila větší zapékací mísu, kterou jsem vymazala máslem a vysypala strouhankou. Do ní jsem těsto nalila/rozetřela a poté tam "nakladla" 300 g jahod (možná by stačilo jen 200 g) zaprášených hladkou moukou, aby se tolik neponořily (stejně se mi ponořily *rofl1* ). Pekla jsem v předehřáté troubě na 180°C 30 minut.

Výsledek je na chuť výborný, vzhled posuďte sami :mrgreen:
Uživatelský avatar
smilegirl
 
Příspěvky: 98
Registrován: úte 09. čer 2009 15:06:20
Bydliště: Liberec
Úroveň: Nejraději ketlování - pokročilý a sem tam drátky - začátečník

Re: Jahodová bublaninka

Příspěvekod crazzi » stř 01. črc 2009 18:21:47

Vzhled luxusní!!
crazzi
 
Příspěvky: 26
Registrován: úte 09. čer 2009 18:39:02


Zpět na Vaření

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron