Částečně podle magazínu Albert, částečně podle mě
70 g másla necháme změknout (klidně v mikrovlnce, ale ne úplně tekoucí) a utřeme ho se 70 g cukru a 1/2 vanilkového cukru. Dále vmícháme dva žloutky, bílky ušleháme zvlášť v sníh a poté přidáme k hmotě z másla a cukru. Přisypeme 70 g polohrubé mouky přeseté s 1/2 lžičkou prdopeče a lehce promísíme. Na pečení jsou použila větší zapékací mísu, kterou jsem vymazala máslem a vysypala strouhankou. Do ní jsem těsto nalila/rozetřela a poté tam "nakladla" 300 g jahod (možná by stačilo jen 200 g) zaprášených hladkou moukou, aby se tolik neponořily (stejně se mi ponořily ). Pekla jsem v předehřáté troubě na 180°C 30 minut.
Výsledek je na chuť výborný, vzhled posuďte sami