Ahoj Terezko,
s chlapem jedlíkem taky tak trošku bojuju ikdyž to není až zas takovy masozrout, ale občas už jsem zoufalá co uvařit, aby to bylo přesně jak říkáš ty rychle, jednoduché a ještě i nejlépe dobré

)
Jedno z jednoduchých jídel co dělám, je že osmahnu v normálním hrnci cibulku, hodím na to nějaké na kousky nakrajené maso trochu osmahnu, zaliju vodou pridam do toho nějakou nakrájenou papriku a rajčata (anebo i nějakou jinou zeleninu co mám po ruce) a ponecham svemu osudu, nez to všechno změkne, když mám dobrou náladu na to přecedím když ne tak mu trocha zeleniny neuškodí, stejně se skoro rozpadne, zahustím to, něčím ochutím (u nás vede chilli omáčka) a je to. Těstoviny si zvládne uvařit sám, knedlík případně taky umí koupit.
Když to chce pro změnu bez omáčky, naházím maso na pánev, k tomu mu přisypu nějakou zeleninku (klidně i nějakou zmrazenou směs) nebo na změnu oříšky, nějaká semínka, apod. Když mám dobrou náladu udělám k tomu pečené brambory v troubě, když ne tak chleba je taky jedlý.
Ani takové kuře na paprice není moc složité a zvladne se taky bez trouby...
Když mám více času udělám halušky s hromadou uzeného a se zelím, nebo knedlíky plněné uzeným se zelím.
Až budeš mít troubu tak naprosta jednoduchá záležitost je kuře na tisíc způsobu (na pivu, na zelí, nebo jen čistě kuře) nebo různá pečená masa.
Je pravda, že ten můj je sice jedlík, ale není zas až tak náročný. A říká se že když je hlad tak se s ní všechno

Má-li problém řešení nemá smysl dělat si starosti, nemá-li řešení starosti Ti nepomohou.