Jak vymýšlíte jména svým miláčkům?

Pokec pro chovatele ;)

Jak vymýšlíte jména svým miláčkům?

Příspěvekod regi.m » stř 05. srp 2009 17:39:12

Zajímalo by mě, podle čeho dáváte jména svým miláčkům, co je Vám inspirací?

U nás (viz.: viewtopic.php?f=55&t=314) byla první Sára, ani nevím proč, prostě to tak bylo a jiné jméno ani nepadlo. Dcera je Elinka, mělo to být po Elly McBealové (seriál o právničce), ale zdomácněla nám Elinka - Eliška, Elizabet, Eliz,....atd.

A jak je to u Vás?
regi.m

Re: Jak vymýšlíte jména svým miláčkům?

Příspěvekod Enkeli26 » stř 05. srp 2009 17:47:14

U posledních přírůstků hlavně hudba (Až na Máju).. Křeček je Johanna (A ta ženská po který se jmenuje je Johanna Salomaa), morčice Läpsy je po přezdívce Tuomase Holopainena (Ano, závislost na Nightwish)
I pád na držku je pohyb dopředu...
Enkeli26

Příspěvekod Ledni-medvidek » ned 09. srp 2009 10:17:26

My máme psí holku Borgie - protože nás první pes se tak jmenoval a čirou náhodou jsme našli vrh s b, tak jsme ji nechali jmené Borgie (říkáme jí Borginka, Borgi, bobo, bobíku, pískáku, kočička psí... :) znáte to) jinak se jmenuje Bright Borgia Fort Fox, kocour je Bert. Také má jméno po prvním kocourovi, to byl Bert von kravín, byla to obyčejná černá kočka, ale uz se nám nevrátil a nám se stýskalo a nechteli jsme, aby nám už utekl, tak jsme si koupili rádoby chovnou kočku, která je ještě divočejší nez obyčejna (až po 6 letech jsme zjistili, že je zprskaný, ale milujemeho i tak :) a říkáme mu Bet, bertík, bertíček, bertonágl... ale původně jsem chtela aby se kocka 1. jmenovala Salem a nebo Bart :), z toho vznikl bert. Další kočky, které jsme měli se jmenovali: pipina, šmrksa, filípek, cecilka.. a první pes se jmenoval Gim - to byl pekinéz. Jeste jsem kdysi mela morče a to se jmenovalo čapík :)
Ledni-medvidek

Příspěvekod Ála » ned 09. srp 2009 11:10:22

Máme s kámoškou tak nějak dohromady 2 potkanky. Teda spíš ona je má a já jsem takový sponzor na dálku... *rofl1* Jmenujou se Osky a Esme.
Původ jména Osky je pozoruhodný: kámoška říká: "Tady máš potkana, je to teda potkanka, ale říkám jí Oskar" :lol: Tak mi přišlo blbý, říkat potkance Oskar, tak jí říkáme Osky.
Esme se jmenuje podle Esme Zlopočasné, čarodějce z knížek Terryho Pratchetta. NE podle té zelené osoby z telenovely!!!!

Myslím, že to jsou jména pro myšule docela dobrá.
Ála
Stálý člen fóra

Úroveň: Pokročilý, stále se učící a žasnoucí

Příspěvekod Macek.K » sob 31. říj 2009 23:44:39

Inspirace nebyla žádná ;) Kamarádka měla před pěti lety zakrslého králíčka a já jsem se do něj doslova zamilovala. Po čase kamarádka volala, že známí si pořídili králíčka a po půl roce zjistili, že jim "smrdí". Nebudu se rozpovídávat o tom jak nechápu, proč si někdo takový pořizuje zvíře, když po půl roce, kdy ho má v minipřepravce a čistí mu bydlení jednou za uherák, zjistí že mu smrdí. Každopádně jsme si králíčka, který ani po 6měsících nedostal jméno, adoptovali.

Manžel nebyl nikdy zvyklý mít doma nějaké zvířátko. Ne tak já, kdy jsme měli doma kde co :D Kamarádka si našeho mazlíčka přivezla k sobě a já jsem si ho druhý den přijela vyzvednout. Zakrslý nebyl ani omylem :? ale byla to láska na první pohled. A díky našemu mazlíčkovi zjistila kámoška, že nemá samečka, ale samičku :D bohužel malí králíčci z toho nebyli. Manžel inspirován "Dědictvím aneb kurvahoši ...", které zhlédnul den před příchodem našeho miláčka, pojmenoval ho Bohouš. Bohoušek je členem naším domácnosti už pět let. Náš syn přišel na svět rok po této adopci. Když byl úplně malý, Bohouškovi se omezil výběh, aby náhodou malého nechtě neškrábl. Do té doby měl volno jakmile jsme došli z práce a uzavřen byl až když jsme šli spát. Jakmile však syn zvládl své první kroky, prvně se postavil u Bohouškovi klícky :) , vrátil se režim do normálu a teď, když se Bohoušek vyběhná, jsou schopni vedle sebe ležet na gauči.
Macek.K

Příspěvekod caladium » úte 03. lis 2009 11:56:46

K minulým vánocům dostala chameleoní páreček a inspirovala se vánoci tak to je Adam a Eva. Pak naše první leguání slečna byla Princezna. Leguání chlapeček byl tak maličký že dostal jméno Piškot a další leguání slečna dostala jméno Kráska nebyla tak úžasná jako Princezna neměla ocas a měla polámaná žebra minulý majitel s ní praštil o zem a nějakou schodou okolností se dostala k nám. Kočku máme Adélku podle kočky mé kamarádky. A asi před měsícem jsme našli koťata kluka a holku, kluk byl malý tak je cipísek a holka je strašně zvědavá tak je to Julie insirace komisařkou v jednom seriálu. Německý ovčák je Falko jako ten z nekonečného příběhu. Máme 16 morčat a 12 slepic a jednoho kohouta a králíky všechny je má dcera pojmenované a to by se sem už nevešlo a ani si je nepamatuji, ale dcera to má zmáknutý
caladium

Příspěvekod Macek.K » úte 03. lis 2009 11:59:44

caladium, tak to už je slušný zvěřinec *thup*
Macek.K

Příspěvekod Winterie » úte 03. lis 2009 14:05:10

Kočka je trapně Číča,l protože ne mi líbilo na ní volat čiči číčo.. :? No a kocour kterýho jsme jí pořídili na kámošení aby nebyla furt sama doma když jsme v práci (oba jsou kastrovaní a stejně spolu nemluví) je Mikeš. Jako kocour v botách kdo viděl SHREKa s kocourem, umí si představit proč. Stejně roztomile se ten zmetek tvářil přesně do chvíle než jsme si ho vzali z útulku domů a zjistil že už ho nevrátíme. Pavouci byli Kleofášek, Boženka, Žofie a Kleofášek. Takový rozkošný jména pro rozkošný miláčky :D
Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl.
A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.
Jan Werich
Winterie

Úroveň: ta co nic neumí ale do všeho kecá

Příspěvekod caladium » čtv 05. lis 2009 9:08:37

Macek.K píše:caladium, tak to už je slušný zvěřinec *thup*

Jo jo, tak si občas připadám jak v blázinci a to si myslím že ní všemu konec. Moje 10-ti letá dceta chce být už od školky veterinářkou a má u mužskýho velkou podporu. :roll:
caladium

Příspěvekod Sigel » pát 13. lis 2009 18:51:14

První kocour (britský modrý) je Bentley - podle tátova oblíbeného auta; druhý Red Hot Chilli Pepper (říkáme mu Chilli, Čilimníček - pouliční směska, ale děsně roztomilej) - podle obecně oblíbené kapely; třetí Dante (britský černý) - je z vrhu na D a měl nějaký úžasně pitomý jméno, který si ani nepamatuju, tak jsme mu říkali různě jinak, až nakonec vyplynul Dante - podle literáta.
Pokud se budete na mínusy ve svém životě dívat přes vztyčený prostředníček, budou vypadat jako plusy.
Můj blog: http://sungardenkoralky.blogspot.com/
Pinterest: http://www.pinterest.com/sungardenmk/my-bead-creations/
Sigel
Borkyně měsíce ||||

Úroveň: Věčný student

Zpět na Domácí mazlíčci