Zantaraz píše:medvedice píše:hmm, zajímavé téma na červen... obzvlášt ocenuju pravidlo o originalitě, vlastní invenci a nekopírování
což mě mírně štve
neboť se už delší dobu chystám vytvorřit kroužkový svícen, ale jaksi vytvořit z kroužků cokoliv originálního je problém
Já přece nemyslím, že to musí být světoborná novinka
. Jen mi jde o to, aby zájemce něco vytvořil, protože ho to téma nějakým osobním způsobem osloví, aby to neprobíhalo stylem "jo, onehdá jsem si stáhl/a návod od tamtý holčiny z francouzskýho blogu, ten její šperk se sem náhodou hodí, tak to zbastlím a frknu to sem...". Jasně že nemusíš vymýšlet novou techniku nebo tak něco, stačí, když nepoužiješ na ten svícen konkrétní návod s konkrétními ozdobami a předem nadiktovanou barvou kroužků, či co já vím, jen ten svícen vymysli, jakými návody si pomůžeš z hlediska techniky, je přece jedno. Jde o ten nápad, o to, že vydáš něco ze sebe a nebudeš jen předvádět, co ze sebe vydal někdo jiný. Btw na svícen z kroužků jsem zvědavá
A ještě k problematice kroužkové originality - zásadně nesouhlasím! Když to v někom je, dokáže vytvořit originální věc z (s prominutím) kusu ho
na, bylo by smutné nechat se omezit představou o omezenosti
. To víš, že můžeš tvořit originální chainmaille, jen když se do toho pustíš a nebudeš fňukat, že to nejde...