Laura Levaas

Interweave Press LLC
145 stran
anglicky
Tuhle knížku jsem taky našla na webu Bijoux Components, a mám jí shodou okoloností doma (dárek od sestry), tak jsem si řekla, že vám napíšu nějaké to info.
Kniha je sestavená asi na tomto principu: nakladatelství oslovilo americké "bead shopy", aby jim poslali projekt, který je nejoblíbenější v jejich kurzech apod., sešlo se velké množství projektů, ze kterých pak byly vybrány projekty do knihy.
Výsledkem je tedy kniha, která obsahuje cca 40 velmi rozličných projektů, od náušek přes náramky, náhrdelníky až třeba po korálkový závěs do dveří.
Projekty jsou rozmanité, různých stupňů obtížnosti, od jednoduchého navlékání po šité projekty, ale nic se mi nezdá nějak extra obtížné nebo komplikované.
Dále kniha obsahuje kontakty na snad 100 amerických beadshopů, povídání o korálcích, komponentech a nářadí a, jak už to bývá, tzv. "beading basic" - tzn. nákresy korálkových technik a stehů.
Návody jsou krok za krokem popsané v textu a doprovázené nákresy a schématy.
Doporučuju hlavně korálkářkám, co "už nevědí co by", než začátečnicím, pro ty jsou, myslím, k mání zajímavější knihy.
Podle této knihy jsem dělala třeba toto: