setapouch píše:Já si doteď musím začínat tak, že na první dvě řady si navlíknu různobarevné korálky, ale na obě řady ve stejném pořadí ( třeba bílá, žlutá, červená, zelená, modrá, černá)a vím, že když píchnu po první řadě do bílé, musím přiháčkovat zase bílou...po těch dvou řadách už to trochu drží tvar, pak už to jde. Když doháčkuju, ty dvě barevné řady upárám
Martinak22 píše:setapouch píše:Já si doteď musím začínat tak, že na první dvě řady si navlíknu různobarevné korálky, ale na obě řady ve stejném pořadí ( třeba bílá, žlutá, červená, zelená, modrá, černá)a vím, že když píchnu po první řadě do bílé, musím přiháčkovat zase bílou...po těch dvou řadách už to trochu drží tvar, pak už to jde. Když doháčkuju, ty dvě barevné řady upárám
Skvělý, to je naprosto ideální!!! Děkuju mockrááááááát
![]()
![]()
!!! Mě by tohle nenapadlo a přitom je to tak logický
...
Martinak22 píše:Feline děkuju moc .-), jen nevím, jestli zvládnu uháčkovat rovnou spirálu jen z perlovky-dělám rovnou šest korálků a pak je spojím v kolečko a háčkuju druhou řadu, pořád se mi to tam motá, ale určitě vyzkouším podle tebe...
Stepule, tenhle návod jsem zkoumala asi milionkráta po uháčkování těch šesti základních ok mi pak dělá problém se v tom kolečku vyznat, kam ten háček píchnout aby těch oček bylo zase šest a ne dvacet
... Ta příze drží víc tvar, ale perlovka je taková beztvará
... Přitom normálně háčkovat umím, ale tímhle se ne a ne prokousat
...
setapouch píše:Martinak22 píše:setapouch píše:Já si doteď musím začínat tak, že na první dvě řady si navlíknu různobarevné korálky, ale na obě řady ve stejném pořadí ( třeba bílá, žlutá, červená, zelená, modrá, černá)a vím, že když píchnu po první řadě do bílé, musím přiháčkovat zase bílou...po těch dvou řadách už to trochu drží tvar, pak už to jde. Když doháčkuju, ty dvě barevné řady upárám
Skvělý, to je naprosto ideální!!! Děkuju mockrááááááát
![]()
![]()
!!! Mě by tohle nenapadlo a přitom je to tak logický
...
Mě to taky nenapadlo, to jsem okoukala z nějakého háčkovacího videa
Stepule píše:Martinak22 píše:Feline děkuju moc .-), jen nevím, jestli zvládnu uháčkovat rovnou spirálu jen z perlovky-dělám rovnou šest korálků a pak je spojím v kolečko a háčkuju druhou řadu, pořád se mi to tam motá, ale určitě vyzkouším podle tebe...
Stepule, tenhle návod jsem zkoumala asi milionkráta po uháčkování těch šesti základních ok mi pak dělá problém se v tom kolečku vyznat, kam ten háček píchnout aby těch oček bylo zase šest a ne dvacet
... Ta příze drží víc tvar, ale perlovka je taková beztvará
... Přitom normálně háčkovat umím, ale tímhle se ne a ne prokousat
...
Začátek nemusí být nutně na 6 oček, ale potom, když máš už kousek základní dutinky, přidáš nebo sháčkuješ očka tak, aby zbylo 6 oček dokola a potom háčkuješ s korálky.
Ještě tip, pokud se stane, že omylem navlékneš do vzoru o korálek víc - zasuň do něj jehlu a rozmáčkni ho kleštěmi. Pokud naopak korálek chybí, uháčkuj jeho pozici jen bavlnkou a háčkuj dál podle plánu. Chybějící korálek korálek na správné místo nakonec přišij.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků