Feline píše:odpoledne to zkusím...
Ťupka píše:No vidíš, že to jde. Jen se nenechat odradit. Mně to taky chvíli trvalo, dokonce jsem si přivodila zánět v rameni, jak jsem to zpočátku utahovala a rvala silou. Zkus si dát i různé velikosti korálků - třeba 4x desítku a 2x osmičku - a uvidíš, jaký ti to udělá pěkný reliéf. A taky ti to pomůže hlídat počet korálků. Takhle se dá napodobit Celliniho spirála, není ani poznat, že je háčkovaná.
Skippka píše: A kolik na tohle padlo korálků?
setapouch píše:Skippka píše: A kolik na tohle padlo korálků?
Mám vyzkoušeno na šňůru ze šesti dokola, asi 40-45 cm dlouhou stačí 30g rokajlu vel.8.
Martinak22 píše:setapouch píše:Skippka píše: A kolik na tohle padlo korálků?
Mám vyzkoušeno na šňůru ze šesti dokola, asi 40-45 cm dlouhou stačí 30g rokajlu vel.8.
Jenom? Já si objednala toho triangle 50g ... No neva, budou i naušničky
...
Kriss píše:Mě se ty háčkované ták strašně líbí, ale háček jsem v životě neměla v ruce a pokud je to podobné jako pletení, tak s tím nejsem moc kamarád
Skippka píše:Fajn, fajn přemluvili jste měKdyž zítra napíšu písemnou část z chemie s dobrým pocitem, sjedu do města pro háček, přízi a korálky
(Ne že bych korálků a příze neměla dost, ale v zájmu učícího zkouškového jsem všechno odvezla domů a nechala to tam
)
Skippka píše:Ha! Konečně. No neřekla bych, že je to fialová fuška, ale v mém případě žlutá sviněAle pokud ten začátek upářu, tak bude i celkem pěkná nakonec
![]()
Jo a nebyla jsem schopná uháčkovat začátek jako to má Stepule v návodu, tak jsem začala normálně řetízek o šesti a korálky vháčkovala rovnou do něj
Skippka píše:No moc jsem ten začátek neutáhla, tak doufám, že to povolím a vytáhnu postupně:) Ale když tak to střihnu, protože těch prvních několik řad je opravdu ošklivých, než jsem se našla
Martinak22 píše:... Hele, a přemýšlela jsem, jak upárat prvních pár řad, když první očko je vlastně pevný na uzlík???
setapouch píše:Martinak22 píše:... Hele, a přemýšlela jsem, jak upárat prvních pár řad, když první očko je vlastně pevný na uzlík???
Ten pevný uzlík si jehlou rozvážeš, jde to docela dobře a zbytek už jde, chytneš korálek a potáhneš...A s tou protikorálkovou terapií...já bych to vzala z opačné strany, co tak se vykašlat na holení nohou? Je zima, nechej si nějakou srst, ať tě má co hřát
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník