Největší české diskuzní fórum o korálkování. Pozor - registrace nových uživatelů byly dočasně zakázány a fórum je pouze pro čtení. Děkuji za pochopení.
Ahoj všichni, prosím můžete mi někdo poradit případně postnout návod na nějaký obojek tohoto stylu? na ten poslední mám toto schémátko, ale totálně se v něm nevyznám... vůbec nevim odkud začít...help please dík
Tyhle věci nedělám, ale tuším že se začíná tam kde je křížek na schématu. Zkusila bych to schéma dokreslit i na druhý straně, provlíknou nit korálkem kde je křížek, na obě strany dát jehlu a jet jednou jehlou po červený a druhou po modrý od křížku. Možná je to hloupost, ale nic jinýho mě nenapadá
Dívala jsem se na to schéma jak píšeš, že tomu vůbec nerozumíš. Něco podobného jsem šila taky. Nejdřív jsem prostě ušila čtyřkorálkem ty středy a postupně je sešívala malým rokailem (v návodu je počet korálků 16) Přikládám obrázek, myslím, že je to hodně podobné.
já jsem nakonec z toho prvního čtyřkorálku šila vlastně každou půlku jakoby jednou jehlou,jedním koncem vlasce, jakože ten čtyřkorálek a pak první sluníčko z toho středovýho čtyřkorálu nad tím, 16 malejch, pak ten další čtyřkorálek zas 16 a zpátky do středu..nebo tak nějak. metodou pokus/omyl ty naušnice jsou parádní, je tu na ně někde návod? nebo můžeš mi ho poslat prosím?
Víš, že ani nevím jak jsem to dělala. Řekla bych, že základ je zase čtyřkorálek a protože mi to připadalo divné jak jsem tam přidala rokail. Vím, že jsem měla 2 nitě, na jednu jsem návlekla o rokail víc a druhou nit jsem tím korálkem navíc protáhla, dělá to takové křížky a kříží se to ve středu čtyřkorálku. Pak navlíkneš další 4 a zkřížíš dole ve čtyřkorálku.
Já jsem se to pokusila nakreslit, ale nějak mě to sem nejde vložit.