Náhodou jsem zjistila, že do korálek-obchodu se vrátilo Nymo. Já to nevěděla a nedávno jsem si objednala z korálkycz.cz.

V korálek-obchodu ho mají na 1 špulce o 10 Kč levnější (ale s polovičním návinem).
Mají i více průměrů.
gianelle píše:Objednala jsem si několik špulek Nyma D z koralek-obchodu a špulky jsou sice trochu menší, ale neřekla bych že poloviční (a možná je to optický klam, protože špulky jsou z průhledného plastu - ne papírové) a navíc na nálepkách na sáčcích byla uvedená úplně jiná délka než na webu
gianelle píše:Objednala jsem si několik špulek Nyma D z koralek-obchodu a špulky jsou sice trochu menší, ale neřekla bych že poloviční (a možná je to optický klam, protože špulky jsou z průhledného plastu - ne papírové) a navíc na nálepkách na sáčcích byla uvedená úplně jiná délka než na webu
Ekyelka píše:Taky jsem se chtěla zeptat - a doufám, že tady jsem správně: začala jssem šít (je to asi měsíc) a protože jsem objednávala rokail v netovém obchůdku, kde neměli nymo, vzala jsem monofil.
Jaký je mezi tím vlastně rozdíl? Monofil se mi občas zacuchne, ale to i obyčejná lurexová nit, když s ní vyšívám, takže to nepovažuju za nějaký velký trabl. Ale je vůbec nějaký rozdíl mezi monofilem a Nymem?
gianelle píše:Ekyelka píše:Taky jsem se chtěla zeptat - a doufám, že tady jsem správně: začala jssem šít (je to asi měsíc) a protože jsem objednávala rokail v netovém obchůdku, kde neměli nymo, vzala jsem monofil.
Jaký je mezi tím vlastně rozdíl? Monofil se mi občas zacuchne, ale to i obyčejná lurexová nit, když s ní vyšívám, takže to nepovažuju za nějaký velký trabl. Ale je vůbec nějaký rozdíl mezi monofilem a Nymem?
Je, a pořádnýNymo je prostě niť, je to nejspíš bavlna s příměsí nějaké uměliny, necuckuje se, netrhá se, je plochá a barevná. Monofil je monofil - cucká se a snadno trhá, je ale průhledný.
Zpět na Komponenty a návlekový materiál
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků