Korálkování jsem podlehla asi před třemi lety, když jsem našla v šuplíku "zašité" nedodělané věci z korálků po mamce. Tak jsem se rozhodla, že bych to mohla zkusit dodělat a třeba se i tomu trochu věnovat.
Jenže jak začít?..... Na stole mi ležel jeden nedodělaný ketlovaný náhrdelník z černách korálků( teď už vím, že z ohňovek) v různých velikostech, naušnice co jim chyběly afroháčky a rocailová šitá dečka,co byla na 3 kusy,protože nit,kterou to bylo šité, nevydržela ten čas a steřela. Řekla bych, že ta dečka byla ještě po mojí babičce
Tak jsem se vypravila do obchodu s korálky a nakoupila nějaké ty ketlovací potřeby, korálky a rocail hodně podobný tomu, co jsem chtěla spravit + další moře krásných korálků a s pytlíčkem věcí za několik set korun se vrátila hrdě domů s nadšením jak to opravím a něco si zkusím vyrobit sama
K mému zjištění,že k tomu ketlovaní potřebuji různé nářadíčko, jsem odložila korálky do šuplíčku a nechala je tam ležet
Za týden jsem dostala knížku "Jak si vyrobit šperk z korálků",nějaké to nářadíčko a k tomu jehly a vlasec na rocail. Celá nadšená jsem se do "spravování" projektů vrhla a výsledek?
Ketlovaný náhrdelník z černých ohňovek mamka nosí a každý jí to závidí,takže moje první plus
Naušnice dostala moje kamarádka,ale někde je ztratila,asi veděla proč
A rocailová dečka ještě do dneška není spravená,protože mi ji mamka ukradla na chalupu a leží v šuplíku. No nervy jsem v té době na ni neměla
Moje ponaučení:1) nehrnout se po hlavě do něčeho, k čemu nemám alespoň drobné základy
2) bezhlavě nenakupovat "hafo" korálků a dalšího materiálu
3) nekupovat nekvalitní věci a raději zkusit mrknout na net a počíst si něco o tom
4) naučit se základní techniky a být trpělivá, i když chci všechno hned( můj kámen úrazu,bohužel)
5) nedělat projekt na který nemám
Ale jak tak čtu, tak všechny jsme dělaly stejné chyby......
Chybama se člověk učí