Já zatím v korálkování drahé kameny ani minerály nepoužívám... Začala jsem s tím poměrně nedávno a momentálně ještě rozhodně nevím o korálkování zdaleka tolik, abych si na kameny troufla, ale doufám, že někdy v budoucnu se k nim dostanu, už jen proto, jak jsou dokonalé... Nikdy nenajdete stejný kámen, ikdyby jste se sebevíc snažili...
Můj první kámen jsem dostala na skautském táboře v roce 1999, kdy jsme ho měli v závěrečném pokladu... Byl to ametyst na krk, který se ke mě jako k vodnáři údajně velice hodí... Je překrásný, ale i tak to můj oblíbený není... Mám ráda fialovou, ale přes barvu se přece kámen nevybírá...
Asi jsme spolu nenašli společnou řeč a jednoho dne jsem ho ztratila, kdoví kde je mu ted konec... Pak jsem po spousty let na kameny nějak odložila do ústranní... Až v roce 2009 jsem dostala darem zlomek ametystu a nějak jsem se ke kamenům vrátila... Začala jsem je schraňovat a momentálně mám na nočním stolku mezi svíčkama, asi 10 vybraných kousků... Kameny si já vybírám pouze očima... Když přijdu v obchoďáku ke stánku kde je spousta kamenů, koukám, koukám a až teprve když mě nějaký kámen hodně zaujme vezmu ho do ruky a většinou už pak musí jít se mnou, protože ho nedokážu z ruky dát pryč... Nedávno jsem byla v čajovně, kde měli mističku z kamínky... Nahlédla jsem dovnitř a jeden se mi zalíbil... Mistička byla hluboká tak jsem pár kamínků dala na stranu a o jednom jsem byla přesvědčená, že ke mě patří, když v tom byl na spodu mističky ten nejkrásnější kámen na světě... Černý, s mikroskopickýma tečkama a vypadal jako noční obloha... Ano Onyx, nejkrásnější kámen na světě... To víte, z ruky už nešel
Ted se mi tady tyčí mezi ostatními na stolečku...
Bohužel mám i špatnou zkušenost s kameny...Vlastně není to jimi, ale mnou... Beru energii a bohužel ji neumím darovat... Takže když dlouho držím kámen v ruce popraská... Měla jsem jednou veliké bolesti břicha, dala jsem si kámen na břicho, ale on to nevydržel a popraskal...
proto je nenosím u sebe... Mám je moc ráda a nechci aby trpěli tím, že jen beru a neumím dávat...
A na závěr něco pozitivního dostala jsem před pár dny od partnera z výletu nádherný zlomek korálů na kterém jsou solné šupinky a udělal mi moc velkou radost... Hádejte kde se teď nachází? O:-)