Co budete dneska vařit?

I korálkářky občas musí jíst ...

Re: Co budete dneska vařit?

Příspěvekod t.tel » sob 11. črc 2009 6:38:55

leni píše:my tentokrát měli kuřecí(jak jinak :twisted: ).Večer ho mamka nakrájela na plátky,naložila, a v poledne jsem je nechala lehce okapat od oleje a hodila na teflonovou pánvičku, když už byly hotový, nebo téměř hotový, přilila jsem vodu(přiměřeně, přiměřeně, ale ona se ještě vypaří a navíc šťávička se hodí) a chvilku dusila. Pak jsem plátky vyndala, dala do toho "výpeku" nastrouhaný sýr, co mi zbyl ze včerejších špaget, nechala rozpustit, cmrndla trochu smetany, kterou mamka dávala do zelnice, přilila vodu, protože to pořád bylo ještě dost slaný, nechala trochu vyvařit a jen tak lehounce přisypala hotovou jíšku. Sice jí nerada dávám, ale něčim jsem to trochu zahustit musela.... a k tomu jsem podávala vařené nové brambory i se šlupkou( prač vyhazovat vitamíny,že?) a přelila jsem je tou šťávičkou. Bráška si mlaskal, takže můžete to zkusit taky. S kuřecm se dá úžasne kouzlit, to na něm mám ráda :lol:

S těma bramborama mi mluvíš z duše, akorát nás se kvůli mamce loupat musí, ona holt je zvyklá a vařená šlupka se jí hnusí. A přitom ta šlupka je dobrá! Nové brambory se dají ještě škrábat, tak to teda dělám, ale jak se brambory mají loupat až uvařené, tak ty lepší kousky šlupky rovnou baštím :-)
Produkty Microsoftu jako jako arogantní gentlemani: myslí si, že ví mnohem lépe než my, co právě potřebujeme, a poskytnou nám to bez předchozího varování.
t.tel

Příspěvekod smilegirl » ned 02. srp 2009 18:34:35

Tak dneska jsem dělala bramboračku - jíška s cibulkou, osmahlé kováře a kozáky, brambory, mrkev, celer, česnek, petrželová nať a samozřejmě majoránka :) myslím, že se povedla :)
smilegirl

Úroveň: Nejraději ketlování - pokročilý a sem tam drátky - začátečník

Příspěvekod zehaz » ned 02. srp 2009 19:04:09

Dnes bylo krůtí stehno na divoko, s houskovým knedlíkem. TEDY dnes a zítra - nevařím každý den, není to moje hoby.....raději dělám FIMO.... *mrk*
zehaz

Příspěvekod Winterie » pon 03. srp 2009 22:33:29

buchtičky s kréééééééémeeeeeem mňam. Jo a taky miláček vařil rejži s rajčatovou majdou podle žlučníkový kuchařky. a zítra u maminky svíčkováááááá
Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl.
A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.
Jan Werich
Winterie

Úroveň: ta co nic neumí ale do všeho kecá

Příspěvekod gianelle » úte 04. srp 2009 22:10:07

Poslušně hlásím že dneska byly palačinky, zítra bude pořádně hustá čočková polívka
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II

Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Příspěvekod Wippa » úte 04. srp 2009 23:56:44

dnes sme mali udene tofu na dusenych paradajkach a paprike s oreganom a bazalkou,uzasne zradlo :D
Wippa

Příspěvekod spuka » stř 05. srp 2009 8:35:26

Tak vzhledem k tomu, že hlídám dvě neteře které milují plněné papriky, tak jim to dopřeju.... : Jen nevím jestli s knedlem, bramborem nebo rýží ... ;)
spuka

Příspěvekod gianelle » stř 12. srp 2009 12:01:50

Bramboráky ... byly super!
gianelle

Příspěvekod Beriija » stř 12. srp 2009 12:13:32

Kuře s bramborem a zelím.. ňamina!
kuřecí nohy se nakoření, nakladou na nakrájenou cibuli do zapékací mísy, trochu podlít vodou, přikrýt alobalem a nechat hodinu na středno péct (praktické :) ) brambory se nakrájí, uvaří i se slupkou, přidat trochu ohřátého bílého zelí v sladkokyselém nálevu. Po hodince z kuřete sundat alobal, nechat trochu propéct kůrčičku... fakt dobrota :)
Beriija

Příspěvekod psathyrella » stř 12. srp 2009 12:18:50

Těstoviny s tuňákem - rychlé a chutné a hlavně, děti to milujou ;)
psathyrella

Příspěvekod amam » stř 12. srp 2009 12:33:52

cuketová omáčka:
Podusit cibulku, na to krájená uzenina, krájená cuketa, papriky rajčata, lisovaný česnek, sůl nebo vegeta a dusí se. Nakonec přidaám zakysanou smetanu a s hl.moukou na zahuštění. Něco jako lečo, ale lepší :P .
amam
Stálý člen fóra

Příspěvekod psathyrella » stř 12. srp 2009 16:40:49

amam píše:cuketová omáčka:
Podusit cibulku, na to krájená uzenina, krájená cuketa, papriky rajčata, lisovaný česnek, sůl nebo vegeta a dusí se. Nakonec přidaám zakysanou smetanu a s hl.moukou na zahuštění. Něco jako lečo, ale lepší :P .

Těstoviny nebo rýži?
psathyrella

Příspěvekod motýlek » čtv 13. srp 2009 7:58:31

psathyrella píše:

Těstoviny nebo rýži?

to já bych si k tomu spíš představila chleba nebo brambory :lol:
motýlek

Příspěvekod amam » čtv 13. srp 2009 8:09:31

motýlek píše:
psathyrella píše:

Těstoviny nebo rýži?

to já bych si k tomu spíš představila chleba nebo brambory :lol:

přesně tak :P máme to vždy s pečivem :P
amam
Stálý člen fóra

Příspěvekod gianelle » ned 30. srp 2009 22:19:33

Tak, v poslední době u nás bylo na talíři následující:

Tvarohové knedlíky se švestkama
Pečené vepřové maso s rýží
Vepřový přírodní steak + opečené brambory (snažím se doma jaksi nenápadně zavést ty neloupané brambory a vypadá to že se to celkem chytlo ;) )
Mexický guláš (s fazolema a chilli papričkou)
a v dohledné době plánuju repete "husté čočkové polívky" a v mražáku máme kilo filé z pangasiusa (či jak se to píše :mrgreen: ) a jsem přesvědčená že táta si zase prosadí že to chce smažené s bramborovou kaší ;)
gianelle

Příspěvekod amam » pon 31. srp 2009 10:32:48

Včera jsem dělala gnocchi s kuřecím masem a špenátovo-sýrovou omáčkou. Bylo to výborný.
amam
Stálý člen fóra

Příspěvekod psathyrella » pon 31. srp 2009 12:21:20

U nás bylo včera pečené kuře s nádivkou z restovaných kuřecích jater a krásnoporky mlynářky, to je taková houba ne zrovna hojně sbíraná http://www.nahuby.sk/atlas-hub/Albatrellus-ovinus/Krasnoporovec-ovci/Krasnoporka-mlynarka/ID222, ale znáte to, když máte doma mykologa dorostence.... :D Ale je to luxusní záležitost!!! *choco*
psathyrella

Příspěvekod setapouch » pon 31. srp 2009 17:54:30

psathyrella píše:U nás bylo včera pečené kuře s nádivkou z restovaných kuřecích jater a krásnoporky mlynářky, to je taková houba ne zrovna hojně sbíraná http://www.nahuby.sk/atlas-hub/Albatrellus-ovinus/Krasnoporovec-ovci/Krasnoporka-mlynarka/ID222, ale znáte to, když máte doma mykologa dorostence.... :D Ale je to luxusní záležitost!!! *choco*

Mlynářka je úžasná, u nás byla vždycky jenom na plátky pokmínovaná na pánvičce opečená...krásně chřupkavá a s chlebíkem...ale už roky jsem žádnou nenašla :|
Furt se něco děje...
http://www.vrbabinka.cz
setapouch
Borkyně měsíce |

Úroveň: pokročilý student, dobře míněné rady a kritiky se přijímají

Příspěvekod setapouch » pon 31. srp 2009 18:04:03

Jo a s tím pangasem, už jsem ho vyzkoušela na spoustu způsobů, ale minule byl nejlepší : nakrájela jsem anglickou na kostičky, veeelkou cibuli na čtvrtkolečka, asi 4 stroužky česneku na plátky. Polovinu jsem nasypala do zapékací misky, na to položila pangase, zasypala tímtéž a trochou kmínu a strčila do trouby.Ani jsem nesolila, on je trošku slaný sám o sobě a ta anglická to dochutila. Chvilku jsem to pekla zakryté a když to začalo krásně vonět, trošinku jsem podlila a dopekla odkryté. S bramborkama a tatarkou, kompot z padaných jablek a švestek...nezbylo nic.
Furt se něco děje...
setapouch
Borkyně měsíce |

Příspěvekod Eiffa » pon 31. srp 2009 19:01:56

setapouch píše:Jo a s tím pangasem, už jsem ho vyzkoušela na spoustu způsobů, ale minule byl nejlepší : nakrájela jsem anglickou na kostičky, veeelkou cibuli na čtvrtkolečka, asi 4 stroužky česneku na plátky. Polovinu jsem nasypala do zapékací misky, na to položila pangase, zasypala tímtéž a trochou kmínu a strčila do trouby.Ani jsem nesolila, on je trošku slaný sám o sobě a ta anglická to dochutila. Chvilku jsem to pekla zakryté a když to začalo krásně vonět, trošinku jsem podlila a dopekla odkryté. S bramborkama a tatarkou, kompot z padaných jablek a švestek...nezbylo nic.

Mňam!! To věřím, že nic nezbylo:)
Eiffa
Stálý člen fóra

Příspěvekod gianelle » pon 31. srp 2009 19:40:55

setapouch: podobně ho připravuju taky, základ je že ty plátky prostě nějak naskládám na pekáč, posypu provensálským kořením nebo podobnou zvrhlostí a přidám pár koleček limetky a šup do trouby. Další obvyklé varianty obsahují buďto slaninu pod a nebo plátek sýra nad ;) A pečené brambory k tomu *thup*

A zítra teda nakonec bude pizza
gianelle

Příspěvekod setapouch » pon 31. srp 2009 19:45:49

gianelle píše:setapouch: podobně ho připravuju taky, základ je že ty plátky prostě nějak naskládám na pekáč, posypu provensálským kořením nebo podobnou zvrhlostí a přidám pár koleček limetky a šup do trouby. Další obvyklé varianty obsahují buďto slaninu pod a nebo plátek sýra nad ;) A pečené brambory k tomu *thup*

tož vidím, že i ty naše chuťové buňky fungují na podobném základu ;)
Furt se něco děje...
setapouch
Borkyně měsíce |

Příspěvekod psathyrella » pon 31. srp 2009 20:22:19

setapouch píše:
psathyrella píše:U nás bylo včera pečené kuře s nádivkou z restovaných kuřecích jater a krásnoporky mlynářky, to je taková houba ne zrovna hojně sbíraná http://www.nahuby.sk/atlas-hub/Albatrellus-ovinus/Krasnoporovec-ovci/Krasnoporka-mlynarka/ID222, ale znáte to, když máte doma mykologa dorostence.... :D Ale je to luxusní záležitost!!! *choco*

Mlynářka je úžasná, u nás byla vždycky jenom na plátky pokmínovaná na pánvičce opečená...krásně chřupkavá a s chlebíkem...ale už roky jsem žádnou nenašla :|

Nevím, kde jsou Vrchy, ale mlynářka roste hodně na Šumavě a Vysočině, tak skoč do lesa, teď je jejich doba :)
psathyrella

Příspěvekod setapouch » pon 31. srp 2009 20:31:02

psathyrella píše:
setapouch píše:

Nevím, kde jsou Vrchy, ale mlynářka roste hodně na Šumavě a Vysočině, tak skoč do lesa, teď je jejich doba :)

To mám trochu z ruky ;) , kolem nás skoro všechny lesy padly za oběť kůrovci a následně větrům...a navíc sucho, sucho a sucho, skoro celé léto nepršelo...ani holubinky nerostou :cry: a to sbírám kdeco
Furt se něco děje...
setapouch
Borkyně měsíce |

Příspěvekod psathyrella » pon 31. srp 2009 20:43:17

To mám trochu z ruky ;) , kolem nás skoro všechny lesy padly za oběť kůrovci a následně větrům...a navíc sucho, sucho a sucho, skoro celé léto nepršelo...ani holubinky nerostou :cry: a to sbírám kdeco[/quote]
Tak co s tebou??? Vidím, že si poradit nedáš, tak ti pro letošek bude muset stačit moje ujištění, že mlynářka je dobrá pořád :D . Byli jsme teď týden v Novohradských horách - sluky, syrovinky, stročky - v množství nevídaném!!! Joooo, to byly žně.... 8-)
psathyrella

Příspěvekod pomeranca » sob 12. zář 2009 19:33:13

včera: jáhlová kaše, dneska játra na cibulce. Na zítra plánuju knedlovepřozelo, což mi připomíná, že musím jít pro to maso *rofl1*
korálky forever
pomeranca

Příspěvekod eriana » ned 13. zář 2009 8:28:03

Já včera dělala zapečenéou mořskou štiku - filé do pekáčku, posolit, pokmínovat mletým kmínem, zakápnout olivovým olejem, trošku podlít vodou a posypat cibulí nakrájenou na čtvrtkolečka. Předpéct, dokud cibule nezměkne a voda se nevydusí, pak poklást spoustou rajčat nakrájených na čtvrtky a pak na plátky, posypat strouhaným sýrem a zalít kelímkem smetany ke šlehání. Péct, dokud povrch nezezlátne. Ňamka.
eriana

Úroveň: pořád a pořád se učím

Příspěvekod Bouřka » ned 13. zář 2009 17:32:09

O víkendu u nás byla podušená zelenina (cibule, cuketa, patizony, papriky, rajčata) s kozím sýrem a těstovinami a plněné papriky (masocuketová směs) s rajskou omáčkou a rýží. Na začátek týdne plánuju zapečené brambory s žitným těstovinami, nějakou zeleninou a trochou uzeného a pak mám v ledničce ještě půlku dýně, tak z ní asi bude polívka.
Bouřka

Příspěvekod Ekyelka » ned 13. zář 2009 21:34:42

Mleté maso s rajčaty (nerada dávám kečup, takže si loupu rajčata) a česnekem, rychlá a jednoduchá omáčka na špagety. Jen se k tomu skutečně hodí víc eidam, parmezán si příště radši schovám k černým olivám a tuňáku. :)
Ekyelka
Borkyně měsíce (srpen 10)

Příspěvekod Bouřka » ned 27. zář 2009 18:37:46

Tak tenhle víkend je jednoduchý, vytáhla jsem z mrazáku kýtu z laně, udělala k ní omáčku z povidel, co se trochu připálily, takže se mi je nechtělo zavařovat, a jako příloha bramborový knedlík. Mám na 3 dny vystaráno než to sníme :P
Bouřka

PředchozíDalší

Zpět na Vaření