leni píše:my tentokrát měli kuřecí(jak jinak ).Večer ho mamka nakrájela na plátky,naložila, a v poledne jsem je nechala lehce okapat od oleje a hodila na teflonovou pánvičku, když už byly hotový, nebo téměř hotový, přilila jsem vodu(přiměřeně, přiměřeně, ale ona se ještě vypaří a navíc šťávička se hodí) a chvilku dusila. Pak jsem plátky vyndala, dala do toho "výpeku" nastrouhaný sýr, co mi zbyl ze včerejších špaget, nechala rozpustit, cmrndla trochu smetany, kterou mamka dávala do zelnice, přilila vodu, protože to pořád bylo ještě dost slaný, nechala trochu vyvařit a jen tak lehounce přisypala hotovou jíšku. Sice jí nerada dávám, ale něčim jsem to trochu zahustit musela.... a k tomu jsem podávala vařené nové brambory i se šlupkou( prač vyhazovat vitamíny,že?) a přelila jsem je tou šťávičkou. Bráška si mlaskal, takže můžete to zkusit taky. S kuřecm se dá úžasne kouzlit, to na něm mám ráda
S těma bramborama mi mluvíš z duše, akorát nás se kvůli mamce loupat musí, ona holt je zvyklá a vařená šlupka se jí hnusí. A přitom ta šlupka je dobrá! Nové brambory se dají ještě škrábat, tak to teda dělám, ale jak se brambory mají loupat až uvařené, tak ty lepší kousky šlupky rovnou baštím