korálky pro předškolní děti

Volný pokec na libovolné téma

korálky pro předškolní děti

Příspěvekod Monna » čtv 29. říj 2009 14:10:24

Holky, moc prosím o radu. Co dát dětem 4 - 6 let? aby je to bavilo a nebylo to moc drahé? děkuji všem :oops:
Monna
Stálý člen fóra

Re: korálky pro předškolní děti

Příspěvekod Eiffa » čtv 29. říj 2009 14:34:34

barevné plastové kytičky z květinářství:)
Eiffa
Stálý člen fóra

Příspěvekod spuka » čtv 29. říj 2009 17:14:09

A co třeba tohle.... Moje 4-letá to má moc ráda. Buď navléká, nebo skládá a pak zažehlujeme.
http://levnymarket.cz/zazehlovaci-koralky-kone-cr2456091-207901/
spuka

Příspěvekod Monna » pát 30. říj 2009 11:38:32

Holky moc díky, ale asi jsem se vyádřila špatně, jde mi převážně o korálkování...
Monna
Stálý člen fóra

Příspěvekod Lejana » pát 30. říj 2009 15:36:58

Osvědčily se mi hlavně dřevěné korálky, stačí i ty z hračkářství a taky hodně batevné plastové korálky, taky se dají koupit v hračkářství, moje holky je hází do košíku kdykoli tam jsme.
Lejana
Stálý člen fóra

Úroveň: pokročilá, ale pořád se mám co učit a učím.....

Příspěvekod Monna » pát 30. říj 2009 15:44:38

Díky Le:) a co děti s nima dělají? navlékají to na vlesec a pak zauzlovat? nebo jak..
Monna
Stálý člen fóra

Příspěvekod Eiffa » pát 30. říj 2009 18:50:50

no právě, něco takovýho jsem myslela
http://www.koralkycz.cz/CatItem.aspx?id=1017276
a nebo jakýkoliv barevný akrylový,
http://www.koralkycz.cz/CatItem.aspx?id=1006909 ,
http://www.koralky-shop.cz/koralky-akry ... icka-6mm-2 ,
http://www.koralky-shop.cz/koralky-akry ... kostka-8mm
nebo jakýkoliv dětský plasťáky z hračkářství, vše navlíct na pruženku
Eiffa
Stálý člen fóra

Příspěvekod Lejana » pát 30. říj 2009 20:47:37

zlatovláska píše:Díky Le:) a co děti s nima dělají? navlékají to na vlesec a pak zauzlovat? nebo jak..

Ta starší má hodně ráda náramky, takže nejraději navlíká na paměťák, jen ji udělám očko na začátku a po navlečení na konci, dělá s tím velkou parádu a pak i ty paměťáky na prstýnky. A taky hodně používáme pruženku, je na ní ta výhoda, že se dobře přetahuje přes hlavu a i na ty náramky je dobře použitelná. Vlasec se u nás moc neosvědčil, holkám se s ním blbě dělá, na navlíkání ho nechtějí, spíš nějaké šňůrky z galanterie nebo i voskovanou šňůru na ty dřevěné.
Lejana
Stálý člen fóra

Příspěvekod verulina » sob 31. říj 2009 7:26:12

Lejana píše:
zlatovláska píše:Díky Le:) a co děti s nima dělají? navlékají to na vlesec a pak zauzlovat? nebo jak..

Ta starší má hodně ráda náramky, takže nejraději navlíká na paměťák, jen ji udělám očko na začátku a po navlečení na konci, dělá s tím velkou parádu a pak i ty paměťáky na prstýnky. A taky hodně používáme pruženku, je na ní ta výhoda, že se dobře přetahuje přes hlavu a i na ty náramky je dobře použitelná. Vlasec se u nás moc neosvědčil, holkám se s ním blbě dělá, na navlíkání ho nechtějí, spíš nějaké šňůrky z galanterie nebo i voskovanou šňůru na ty dřevěné.

Lejanko jakým způsobem zauzlováváš tu pruženku, aby se hned nerozvázala? A jak silnou používáš, aby se hned neroztrhla? A jak dlouhé náhrdelníky a náramky s holkama děláte? Já mám teď zakázky na dětském korálky, zajela jsem do Jablonce koupit nějaké dětské motivy a teď maturuju nad provedením. Nějaké náhrdelníky jsem udělala i na proplétaném lanku 30-38 cm, snad to přežije.
verulina

Příspěvekod Lejana » sob 31. říj 2009 23:11:08

verulina píše:
Lejana píše:

Lejanko jakým způsobem zauzlováváš tu pruženku, aby se hned nerozvázala? A jak silnou používáš, aby se hned neroztrhla? A jak dlouhé náhrdelníky a náramky s holkama děláte? Já mám teď zakázky na dětském korálky, zajela jsem do Jablonce koupit nějaké dětské motivy a teď maturuju nad provedením. Nějaké náhrdelníky jsem udělala i na proplétaném lanku 30-38 cm, snad to přežije.

Na té pružence dělám takový ten uzel jistící, bývá v základních technikách v Korálki, úplně na konci, funguje dobře, zatím se mi nerozvázal, ani nevím jakou sílu používám a ještě se nám nestalo, že by ji holky přetrhly. S tou délkou je to podle toho, co chtějí, ale většinou je to klasika kolem krku, tak nějak do toho krčního důlku mezi klíční kosti. Lanko je taky fajn, jen tak se nedá přetrhnout, ale už se povedlo dcerce jedné kamarádky ho ukroutit, to jsem zjistila, že jde celkem snadno, když se snažíš :) . Chtěla jsem s nimi zkusit i jednoduché ketlování, ale to je ještě nad jejich síly (6 a 3 roky). Ty náramky děláme tak na tři čtyři otočky, víc ne, je to pak už na ně moc velké a těžké. Mimochodem, holky milujou cloissone korálky, pro tu pestrost a motivy, motýlci, kytičky, ptáčci, sovy a tak ;) .
Lejana
Stálý člen fóra

Příspěvekod spuka » čtv 05. lis 2009 18:53:29

Ahoj, nevím jestli nejdu s křížkem po funuse, ale dneska jsem ještě našla tohle ...
http://www.eclovicek.cz/katalog.php?kategorie=1647 ;)
spuka

Příspěvekod Monna » pát 06. lis 2009 10:26:03

holky díky moc! jste skvělý, tak nějak to vymyslím a ty paměťáky jsou dobrý nápad super a dík
Monna
Stálý člen fóra

Příspěvekod regi.m » pát 06. lis 2009 10:38:42

Já bych taky raději dala vše na pruženku, než vlasec, či lanko. Mě se zase stalo, že děti přeci jen nemají tak zručné prstíky a trpělivost a než aby počkaly, až jim někdo odepne karabinku, či jakékoli zapínání, tak prostě škubly a ono se to vytrhlo z kaloty, nebo se odtrhlo zapínání apod. S tou pruženkou přes hlavu, na ruku, prostě není problém *thup* .
regi.m

Zpět na Pokec