gelové nehty

Volný pokec na libovolné téma

gelové nehty

Příspěvekod Monna » stř 02. pro 2009 14:30:40

Já vím, že už to tady bylo, ale velmi dávno a ještě na starém fóru...ale nemáte některá zkušenosti? Už jsem se konečně rozhodla, že do toho půjdu, ale bojím se, že se mi tím zničí moje nehty, který mám jinak zdravý a taky že s nima nebudu moc korálkovat, hlavně drátovat...

děkuji
Monna
Stálý člen fóra

Re: gelové nehty

Příspěvekod kiwika » stř 02. pro 2009 14:37:23

no já měla gelový nehty. Krásný byly a dělalo se mi s nimi překvapivě dobře. Ale rostly mi hrozně rychle, takže jsem dávala za doplnění každých 14 dní, jelikož už sem se na ty odrosty nemohla dívat. Pak v těhotenství mi každou chvíli jeden ulítnul, tak jsem si je nechala sundat. PAk máš nějakou dobu nehty ošklivé, ale odrostou a moje vlastní se naopak zpevnily, takže je to asi individuální. Ale musim říct, že mít krásný nehty dodá hodně na vzhledu i na pocitu. *thup*
kiwika
Borkyně měsíce |

Úroveň: mírně pokročilá a přijímám kritiku a dobré rady!

Příspěvekod Monna » stř 02. pro 2009 14:53:17

Kiwi a za jak dlouho ti to potom odrostlo asi celé? tak půl roku třeba? mě právě taky rostou dost rychle, takže to je další věc, že se mi nechce chodit na to doplňování..
Monna
Stálý člen fóra

Příspěvekod jilinka » stř 02. pro 2009 15:44:03

zlatovláska píše:Kiwi a za jak dlouho ti to potom odrostlo asi celé? tak půl roku třeba? mě právě taky rostou dost rychle, takže to je další věc, že se mi nechce chodit na to doplňování..

mi rostou dost rychle, chodím na doplnění cca každý 3 týdny, někdy 3,5. Nikdy jsem nesledovala, za jak dlouho to odroste, ono to totiž pak už upadne,když se nedoplní.
Sama jsem si je nechala udělat proto, že si je pořád ohryzávám, a moje nehty toho tolik nevydržely, co gelovky :)
Bez nich nemohu korálkovat! Takže když jsem jela na dovolenou nebo tak, a přijela po delší době bez nehtů domů, už jsem rychle zas pelášila za manikérkou.
a taky je používám místo šroubováku a dalších nástrojů, no neobejdu se už bez nich. I když moje se mi taky zpevnily
jilinka

Příspěvekod desejka » stř 02. pro 2009 15:49:12

Já mám gelovky už rok a půl na doplnění chodím po 4-5 týdnech. Myslím si, že je to individuální. Svoje nehty si určitě trochu zničíš, ale pokud by ses rozhodla gelovky sundat do 2měsíců Ti poškozený nehet odroste a je to. :D
Jsem něžný, jsem krutý, ale jsem život. Pláčeš? I v slzách je síla, tak jdi a žij!
desejka

Příspěvekod Monna » stř 02. pro 2009 16:12:43

holky, asi do toho půjde, je to sice trapné, ale je to pro mě opravdu velké rozhodnutí.. hrozně nerada se sebou něco dělám - myslím tím teď jako např. barvení vlasů ap... moc vám všem děkuji!

a máte někdo také špatné zkušenosti?
Monna
Stálý člen fóra

Příspěvekod jilinka » stř 02. pro 2009 17:09:11

zlatovláska píše:holky, asi do toho půjde, je to sice trapné, ale je to pro mě opravdu velké rozhodnutí.. hrozně nerada se sebou něco dělám - myslím tím teď jako např. barvení vlasů ap... moc vám všem děkuji!

a máte někdo také špatné zkušenosti?

mám je už asi 6 let s několika menšíma přestávkama, a nic horšího než to, že se mi některý odlepil a musela jsem chodit s jedním či více nevzhlednými krátkými nehty, se mi nestalo...
ale mamka - nevím, co s těma rukama dělá - už dvakrát měla pod nehtem plíseň / podezírám ji z toho, že to měla z nějakýho uklízení prastarých potravin nebo tak něco... stačilo ale odloupnout gelový nehet a umýt si to ...

Však to můžeš zkusit jen jednou a případně pak nechodit dál... To zbroušení původních nehtů taky není tak strašný, že by to vypadalo nějak hnusně, jde to přelakovat třeba bezbarvým lakem, aby byly hladký a počkat na odrost...
Jestli seš ale trochu jako já, tak už je nebudeš chtít sundat.
Jen je třeba počítat s tím, že se musíš naučit některé věci dělat jinak / třeba zapínání náhrdelníku vzadu za krkem bylo pro mě zezačátku dost problém (no a teď si to zas neumím zapnout, když nemám nehty)
jilinka

Příspěvekod Mayim » stř 02. pro 2009 18:48:35

nehty jsem si nechávala dělat v létě kvůli jedné akci. To, že jsem si potom radši nesundávala řetízky, je jedna věc. To, že jsem ještě v létě permanentně nosila čočky, je věc druhá (a nehet pár milimetrů od oka je opravdu zážitek *jump* ). Díky gelovým nehtům jsem taky zjistila, jak rychle mi rostou moje vlastní, když jsem už po 14 dnech potřebovala doplnění. Nehty pak šly dolů po 3 týdnech (poslední kapkou bylo to, že mi jeden uletěl). Zbroušení nehtů bylo celkem v pohodě, jen se mi nehet na jednom prstě trochu štípe, ale to jsem měla už předtím.
Osobně jsem se s nehty moc necítila (i když bylo pěkné být občas za krásku), když jsem měla nehty, musela jsem být i namalovaná, naleštěná a tak, což v některých momentech prostě možné nebylo. Navíc teď vidím zpětně, že u některých činností by mi nehty dost překážely. Takže se k nim možná někdy vrátím, ale teď zatím ne.
Jestliže já nejsem pro sebe, kdo je pro mě? A když jsem jenom pro sebe, co jsem? A jestliže ne nyní, pak kdy?
Mayim
Stálý člen fóra

Úroveň: věčný mírně pokročilý... kritika vítána :-)

Příspěvekod kiwika » stř 02. pro 2009 19:30:14

zlatovláska píše:Kiwi a za jak dlouho ti to potom odrostlo asi celé? tak půl roku třeba? mě právě taky rostou dost rychle, takže to je další věc, že se mi nechce chodit na to doplňování..

Mě rostou opravdu rychle, když mi je sundala, sbrousila je na tenko a zastřihla úplně na krátko, ale ttak asi 3-4 měsíce než mi narostly moje delší nehty to trvalo.
kiwika
Borkyně měsíce |

Příspěvekod psathyrella » stř 02. pro 2009 20:38:07

Já mám hezký nehty už pět let. Nejdřív to byl akryl, ale jelikož mám svoje hodně pevný, po čase se mi začal štípat a nehty odlítávaly. Přešla jsem tedy na gel a jsem naprosto spokojená. Ze začátku jsem chodila na doplnění každých 4-5 týdnů, teď (asi 2,5 roku) jsem si zvykla každých 14 dnů. Jsou pořád hezký, nemusím se o ně starat, vypadaj tak samy od sebe. Nikdy jsem neměla sebemenší problém s plísní, nebo něčím jiným - na začátku jsem se toho taky bála, dost dlouho mi trvalo, než jsem se vůbec odhodlala. Teď už bych si to neuměla představit jinak. Je pravda, že na spoustu běžných denních činností musíš najít novej fígl, ale to je hned. Mnohem důležitější než všechno co jsem vyjmenovala mi připadá tě upozornit na pečlivý výběr nehtařky. Určitě žádná Asie, nejlépe na doporučení od někoho, kdo už chodí. Moje nehtařka dělá každé nehty na míru, zkouší nové materiály, postupy, aby to každé vyhovovalo. Takže až si tohle oběháš, s chutí do toho, a připrav se na to, že tvoje ruce budou všude středem pozornosti :)
psathyrella

Příspěvekod Likra » stř 02. pro 2009 20:41:55

Mám vlastní nehty měkké jako bláto, takže bych bez jejich úpravy a údržby neudělala vůbec nic. Nechávám si tedy dělat také gelové nehty, a mám s nimi takovéto zkušenosti.
- nehty rychleji odrůstají při dorůstajícím měsíci, po stříhání či jejich broušení se mi více třepí a lámou - i pod gelem, takže v tuto dobu na manikúru nechodím (-)
- nehty jsou pevnější při úpravě v době couvajícího měsíce - má běžná návštěva na manikúře (+)
- nehty si nenechávám moc dlouhé, i když se mi líbí, protože potom bych nemohla dělat s korálky a ani jiné věci v domácnosti. Gel je pevný, při odrůstání a tlaku na špičku nehtu se vždy začne částečně odlupovat (nepříjemné období), až pak sám odletí, někdy bohužel i s kouskem nehtu
- pokud hodně máčím ruce - bežně při práci a navím často chodínm plavat - nehty tolik nevydrží a gel se odloupne (-)
Takže když si to vše uvědomím a podle toho se zařídím, užívám si gelové nehty již několik let v plné spokojenosti, na doplnění chodím jedenkrát za 4 týdny.
Samozřejmostí bylo také vybrat si kvalitní manikérku, která dělá pečlivě, čistě, nehty a nářadíčko před prací desinfikuje, aby zabránila plísni či jinému onemocnění nehtů.
Likra
Borkyně měsíce |

Úroveň: nenechám ruce v klidu

Příspěvekod smilegirl » stř 02. pro 2009 21:31:19

Já měla gelovky jednou, asi před rokem. Pak jsem neměla čas jít na doplnění, tak mi odrostly, odlouply se. Půl roku mi odrůstaly ty ošklivé nehty, to jsem překousla s bezbarvým lakem. A od té doby mám pěkné, pevné a zdravé své vlastní nehty, přestože dělám s korálky a pod. Na korálky byly gelovky sice dobré, ale musela jsem je mít dost krátké, takže pořád zabrušovat. Má manikérka byla kvalitní a pečlivá, ale znovu bych do toho už asi nešla. Bylo mi to celkem nepříjemné, každou chvíli jsem s nima někdy škrtla nebo škrábla a to se mi moc nelíbilo, takže radši bez nich :)
smilegirl

Úroveň: Nejraději ketlování - pokročilý a sem tam drátky - začátečník

Příspěvekod TRZ04 » stř 02. pro 2009 21:41:58

Super téma! *thup* zrovna dnes odpoledne jsem nad nehtama přemýšlela. Měla jsem vždycky pekné, pevné a dlouhé nehty. jenže co chodím do práce a co chvíli si ruce máchám ve vodě a v dezinfekci, tak je mám roztřepené a krátké tak, že už skoro nemám kam zabrušovat...Uvažovala jsem nad gelovými na čas, že by se mi mezitím ozdravili ty moje...ale nemám s tím žádný zkušenosti, nesnáším změny, jsem trochu škrt a navíc nevím (podle co tu píšete o odrůstací fázi po sundání nehtů), jestli by mi to vůbec pomohlo...Ještě dotaz: Kolik dáte za udělání nehtů a kolik za doplnění? Díky :lol:
TRZ04
Stálý člen fóra

Příspěvekod Winterie » stř 02. pro 2009 22:01:34

Já mám nehty od Vietnamek a jsem naprosto spokojená. Mám u nich dokonce oblíbenou slečnu ke který chodim a super. je šikovná a nakreslí mi na ně co zrovna chci. Měla jsem pavučiny, karty, Kostičky a jiný. Nelíbí se mi Francie (ten bílej nebo barevnej lem) i když i tu už jsem měla. Jenže na tom je právě strašně vidět jak moc nehty odrůstaj. Takhle na tom mám Airbrushem nastříkanej tělově růžovej podklad pak kresbu a gel. Vypadá to jako bych tu kresbu měla přímo na nehtech a když odrůstaj, není nikde vidět přechod v půlce nehtu. A u lůžka nehtu to dělaj do ztracena, takže tam nemám takovej hrbol jako když mi to dělala češka. Udržuju je v přiměřený velikosti na kterou jsem si zvykla. Začala jsem kratšíma a nechala dorůstat. Pak trochu zkrátit a zase dorůstat. Doplňuju jednou za měsíc. S drátováním mám trochu problém, protože právě nehty na palcích používám jako zarážku takže ty trpí. Jinak s korálkováním vůbec nemám problém. Ostatní činnosti se taky zvládají v klidu. je důležitý nenechat si hned od začátku udělat drápy jako orlice s tim pak nic neuděláš a ještě tě budou ruce bolet. Teda mě kdysi po prvním udělání nehtů, trochu bolely nehty od broušení a lepení a tak. Druhej den už to bylo oukej.
Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl.
A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.
Jan Werich
Winterie

Úroveň: ta co nic neumí ale do všeho kecá

Příspěvekod Lejana » čtv 03. pro 2009 11:30:32

Nad gelovými nehty už taky delší dobu uvažuju, ale pořád nevím jestli jsou pro mě vhodné. Potřebovala bych je mít co nejkratší, protože jsem i keramik a poměrně často mám ruce zabořené v hlíně a při točení mi delší nehty vadí a taky nevím jestli by nehtům hlína nevadila nebo spíš následné mytí rukou, kdy musím na nehtová lůžka vzít kartáček, abych odtud hlínu dostala. Je fakt, že už je mám dost zničené a nějakou úpravu by potřebovaly.
Lejana
Stálý člen fóra

Úroveň: pokročilá, ale pořád se mám co učit a učím.....

Příspěvekod Monna » pát 04. pro 2009 10:39:41

Holky jste skvělý! díky moc! Takže jsem si z toho vzala hlavně to, že je spíš víc důvodů je mít, že je nemám mít dlouhé, což stejně nechci a že i asiatky jsou dobré..

A poradí mi některá konkrétně kam v Praze zajít? Chtěla bych, aby to bylo uděláno opravdu kvalitně, ale zase ne předraženě.

Moc vám všem děkuji
Monna
Stálý člen fóra

Příspěvekod kiwika » pát 04. pro 2009 11:53:26

Já si je nechávala dělat u nás ve městě nové 750 a doplnění 500, to bylo dost a mě se to nevyplatilo.
Ale pak jsem začla chodit ke kámošce za 250 doplnění a za chvíli z ní byl profík. Ale i tak by mě zajímalo kolik to stojí jinde, to je vcelku dobrá otázka. *thup*
kiwika
Borkyně měsíce |

Příspěvekod jilinka » pát 04. pro 2009 17:33:50

BRNO - Chodím za 400 na doplnění, a myslím že teď má nové za 450, ale nevím... dlouho jsem nebyla na fungl nových, stále doplňuju... :D
a je to pokaždé s jinou malůvkou dle přání, někdy razítka, jindy kamínky, třpytky,... měla jsem už i čínský písmena *rofl1* - upozorňuju, že chodím k bělošce - Moravandě :D
jilinka

Příspěvekod Miau » pát 11. pro 2009 17:51:34

holky ja mam gelove nehty snad 5 let. nikdy jsem s tim nemela problem, ze by neco upadlo nebo podobne. je pravda ze mi nehty take rychle rostou, ale doplneni jednou za mesic mi stacilo. naucila jsem se odrosty maskovat bezbarvym lakem abych tolik neutracela za doplnovani.
v posledni dobe mi vsak 2x po sobe zezloutly. nehtarka rika ze gel ani nic nezmenila, ja take nedelam nic navic co bych predtim nedelala, takze jsem se rozhodla ze je sundam
lehce jsem je zpilovala aby nebyl videt odrost a cekam az to odroste abych si sundanim neznicila vlastni nehty, ktere se zatim zdaji byt neznicene a pevne
zadne vysvetleni proc se to stalo jsme bohuzel nenasly.
Miau
Miau

Příspěvekod Miau » pát 11. pro 2009 17:53:24

zlatovláska píše:Holky jste skvělý! díky moc! Takže jsem si z toho vzala hlavně to, že je spíš víc důvodů je mít, že je nemám mít dlouhé, což stejně nechci a že i asiatky jsou dobré..

A poradí mi některá konkrétně kam v Praze zajít? Chtěla bych, aby to bylo uděláno opravdu kvalitně, ale zase ne předraženě.

Moc vám všem děkuji

muzu ti poradit moji nehtarku jestli chces. je sikovna, nedela BABMULE, a doplneni stoji 450. sidli u italske. myslim ze na prahu je to dobra cena
Miau
Miau

Příspěvekod medvedice » pát 11. pro 2009 18:12:18

Holky jak vás tak tady čtu a rejpu si přitom hlínu z pod nehtu, tak si říkám jaké máte krásné starosti :) Vžyt já ani nevím,jak takové gelové nehty vypdají :D Já se o svoje nehty víc starala naposled na gymplu, tedy o své vlastní nehty, malovala jsem si na ně kytičky a jiné zvrhlosti lakem :) Na vysoký mezi kytkama a v práci mezi kytkama by mi to překáželo :) už vidim jak přesazuju s načinčanejma nahtama astry nebo pleju pařník o laborce ani nemluvě :lol:

hoďte prosím nějakou fotečku toho o čem se bavíte, at se můžu pokochat alespoň virtuelně :)
medvedice
Borkyně měsíce ||||| ||

Úroveň: medvěd huňáč, mechem potažený a rosou slabě navlhlý

Příspěvekod barboramon » ned 13. pro 2009 23:59:03

Nedá mi to a musím přidat moji zkušenost.

jsem zahradnice, korálkuju, vyšívám, vařím a v práci se v hlíně hrabu stále a díky gelovkám nemusím mít strach vystrčit na veřejnosti ruce z kapes. Než jsem si je nechala udělat moje vlastní byly polámané, odřené a fuj fuj. I teď si díky vlastní zbrklosti občas některý zlomím, ale klady převažují.
barboramon

Příspěvekod Monna » pon 14. pro 2009 12:06:55

holky díky moc! kontakty určitě pište a foto by potěšilo! Ještě jsem nikde nebyla, stále se trochu bojím..
Monna
Stálý člen fóra

Příspěvekod Ledni-medvidek » sob 19. pro 2009 16:47:15

není se čeho bát, vzdy to mužes nechat odrust *jump*
já jsem si nasla holčinu, která začíná, ale je šikovná, každá návštěva mě stojí 450Kč, a udělá mi na tom co chci, jaký tvar chci. Jsem hodně náročná a štouravá, ale ustojí to a je to ok, ted mám modr-bílé, právě pro odrosty se dělají špičky delší a vydrží to měsíc aniž by byl videt odrost nehtu. Chodím na Praze 6 a mám gelové nehty uz skroro 3 roky :P
Ledni-medvidek

Příspěvekod Mirinda » čtv 04. úno 2010 20:52:16

ahojte,
fakt zajímavá diskuze *thup* upřímně v poslední době nad tím také uvažuju- stal se ze mě pozorovatel :) před stužkovacím večírkem si totiž holky od nás ze třídy nechaly dělat gelovky- aby dobře vypadaly a tehdy jsem se o to začala víc zajímat... zjevně, jak ste už i podotkly, nejvíc záleží na kvalitní manikérce- protože někdo musí chodit na doplnění či přilepení častěji než někdo jiný- jde o práci a lepidlo... když to neumí tak se můžou odlepit hned druhý den... :? blbý je, že některý dobrý manikérky jsou už jak zubaři- neberou další zákazníky protože jich maj až po strop... :( a taky asi zásadní je cena. Holky u nás platí od 400 - 800, což se mi zdá vcelku dost na to, že nejsme výdělečně činné... A představa, že vypláznu 600 a pak se mi to odlepí... navíc já su takové třeštidlo, že já su schopná odlepit i sebekvalitněji udělané gelovky... ;)takže to vidím tak, že zůstanu u mých krátkých nehtů a laků na zpevnění, popř. si zajdu na franc. manikůru...

btw. tak mě napadá- mě se nehty třepí a přijdou mi slabé... nemůžou se mi gelovky odlepit třeba už proto? víte jako že teoreticky kvalitní lepidlo se neodlepí, ale podklad může povolit ne.... :twisted:
Mirinda

Úroveň: pokročilý

Příspěvekod Monna » pát 05. úno 2010 12:14:25

Děvčata, tak jsem se vlastnoručně přesvědčila, jak moc záleží na kvalitní manikérce! šla jsem k jedné, co jsem našla na internetu, měla tam i nějaké foto hotových nehtů a vypadalo to dobře, tak jsem se nebála, ale to co mi udělala vypadá děsně! Použila hodně gelu, takže je mám takové hodně vystouplé a hrbolkaté a už mi i kousek gelu odlítnul po pár dnech, sice mi to spravila, ale už tam nikdy nepůjdu, navíc se mi gel dole u lůžka začíná odchlipovat..děs. Bylo to docela levné, ale kolegyně chodí za 450,- a má to opravdu nádherné a kvalitně udělané, tak půjdu tam. toť mé poznatky
Monna
Stálý člen fóra

Příspěvekod ssari » úte 09. úno 2010 12:30:55

To je pravda, záleží na kvalitní práci. Bohužel jsem svou úžasnou manikérku ztratila, tak jsem si po svatbě našla jinou, je také dobrá, ale té minulé se bohužel nikdy nevyrovná. Byla to nesmírná pohoda. Chodila jsem na nehty k ní domů, dělala i parafínové zábaly a masáže rukou. Dokázala i fantastické úpravy nehtů na nohou. Bohužel se odstěhovala a já na ni ztratila číslo :(
ssari

Příspěvekod Winterie » stř 10. úno 2010 22:09:58

Vietnamky na Sokolovské před viaduktem nemůžu si stěžovat. Tohle mám teď tak trochu pracovní :D cena nějakejch 5-6 stovek podle toho co všechno si navymejšlim. A že já si fákt vymejšlim hodně. Dycky si to co mi udělá vyfotí, protože je to něco novýho :D
Obrázek
Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl.
A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.
Jan Werich
Winterie

Úroveň: ta co nic neumí ale do všeho kecá

Příspěvekod Mayim » čtv 11. úno 2010 13:37:07

Winterie: tak ty jsou dokonalé *rofl1*

stalo se přesně to, co jsem ve svém prosincovém příspěvku předpovídala. Nehty mám znova a tentokrát už jsem neudělala takovou blbost a nechala jsem si je udělat o hodně kratší, bílomodré proužky a třpytky do toho. Uvidíme, jak dlouho mi to odhodlání vydrží tentokrát...
Jestliže já nejsem pro sebe, kdo je pro mě? A když jsem jenom pro sebe, co jsem? A jestliže ne nyní, pak kdy?
Mayim
Stálý člen fóra

Úroveň: věčný mírně pokročilý... kritika vítána :-)

Příspěvekod TRZ04 » čtv 04. bře 2010 15:23:33

oživuji téma :D Nejprve jsem uvažovala, že si pořídím nehtovou sadu a budu se to učit sama. Ale jsem hračička a ráda se učím nové věci, takže se rozhoduji, že zkusím certifikovaný rekvalifikační kurz gelové modeláže. Před chvílí jsem volala s lektorkou a vypadá to velmi slibně. Přestože říkám, že ještě přemýšlím, tak ve skrytu duše vím, že do toho půjdu. Až se vyškolím, tak dám vědět, jak to dopadlo *jump*
TRZ04
Stálý člen fóra

Další

Zpět na Pokec