My sme dnes mali spenat, mnaaaaaaaaaaaaaam!
Inak... Za tymto sa idem zabit ja:
Sypany makovy kolac s jablkami
Suroviny:
200g polohrubej muky
200g hladkej muky
300g mleteho maku
200g muckoveho cukru
1 lyzicka sody
1kg jablk, postruhanych
1 sacok vanilinoveho cukru
trochu mletej skorice
250g masla
cerstvo uslahana slahacka
Postup:
Rozpalte ruru na 180-200°C. Zmiesajte obidva druhy muky, mak, cukor a sodu a rozdelte priblizne na 3 diely. Pech s rozmermi 20-30cm vymastite a a vysypte mukou alebo pouzite papier na pecenie (to je este lepsie).
Na plech vysypte jeden diel suchej zmesi, nan rozlozte polovicu postruhanych jablk a posypte ich vanilinovym cukrom a skoricou. Potom jablka celkom prekryte dalsim dielom sypkej zmesi. Postup este raz zopakujeme. Povrch neuhladzujte - jablka a sypka zmes sa pekne spoja.
Uplne roztopte maslo a dokladne nim polejte kolac. Pecte ho v rure asi 30-40 minut, az pokial na povrchu uplne nezozlatne.
Podavajte ozdobene slahackou.