KatkaB píše:Už jsem si zjišťovala co a jak a musí to udělat na mamku, která jezdí se mnou jako doprovod ... Budu totiž od 1.8. na pracáku - i když pořád marodím a doufám, že budu ještě dalších 9 měsíců Mamka má stálé zaměstnání a tak nebude platit zálohy - hlavně už má živnosťák na nákup a prodej, tak to jenom aktivuje (má ho pozastavený) a případně rozšíří...
caboro píše:Ahoj, já bych se chtěla zeptat zda pokud půjdu jednou za rok někam na jarmark a moje prodané věci nepřekročí 20.000kč, tak živnostťák mít nemusím a na jarmark normálně můžu?
atayela píše:caboro píše:Ahoj, já bych se chtěla zeptat zda pokud půjdu jednou za rok někam na jarmark a moje prodané věci nepřekročí 20.000kč, tak živnostťák mít nemusím a na jarmark normálně můžu?
co se týká účasti na jarmarku, tak třeba u nás pořádá trhy na náměstí magistrát, ten při podávání přihlášek nevyžaduje doložit živnostenský list, ale pozor - v době konání jarmarku chodí po prodejcích kontrola z finančáku a musíš mít kopii živnostáku vystavenou, takže bez živnosťáku tam prodávat nelze
regi.m píše:atayela píše:caboro píše:Ahoj, já bych se chtěla zeptat zda pokud půjdu jednou za rok někam na jarmark a moje prodané věci nepřekročí 20.000kč, tak živnostťák mít nemusím a na jarmark normálně můžu?
co se týká účasti na jarmarku, tak třeba u nás pořádá trhy na náměstí magistrát, ten při podávání přihlášek nevyžaduje doložit živnostenský list, ale pozor - v době konání jarmarku chodí po prodejcích kontrola z finančáku a musíš mít kopii živnostáku vystavenou, takže bez živnosťáku tam prodávat nelze
A co hůř...bavila jsem se s jednou paní, co jezdí na jarmarky, má všechny papíry - dělá to legálně, sice dělá něco jiného (šije hračky), ale taky ruční výroba, ale povídala, že kromě živnosťáku, že může přijít i obchodní inspekce...musí být označený stánek provozovatelem (IČem), musí mít evidenci, co za kolik prodala (měla takové šílené tabulky, co vypisovala), musela mít atesty od použitých materiálů, a jiné věci...
Radka píše:Dobrý den, je tu prosím někdo, kdo se věnuje korálkování a prodeji korálků a komponentů na ŽL? Vážně o tom přemýšlím, ale zajímalo by mě, od jaké hranice příjmů se to vůbec vyplatí. (ohledně pojištění, daní, atd.)
Vesměs jsou tu staré příspěvky, tak bych to i ráda oživila.
Radka
kikina píše:Napadlo mě ještě něco jiného - a bylo by fajn, kdyby tu mezi námi byl nějaký právník a uvedl to na pravou míru - jestli totiž celá tahle debata není zbytečná. Výroba šperků se všeobecně totiž považuje za uměleckou činnost a na tu žádný ŽL není potřeba.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků