Dragonela píše:taky začínám mít problém. u doktora mi to změřili a řekli, že mám na dálku, což mi příde divný, když mžourám blbě na blízko
tak sem si koupila levný brejle 1 dioptrie v markáči, ale nevím, jesli si tím nepokazím oči ještě víc
Aishule píše:Dragonela píše:taky začínám mít problém. u doktora mi to změřili a řekli, že mám na dálku, což mi příde divný, když mžourám blbě na blízko
tak sem si koupila levný brejle 1 dioptrie v markáči, ale nevím, jesli si tím nepokazím oči ještě víc
No tak pokud chceš mít za chvíli dioptrií ještě víc, tak jsi na správné cestě. Brýle mimo optiku bych si v životě nekoupila.
Já mám sice jedno oko krátkozraký a druhý dalekozraký, nosím kont. čočky ale bez lampičky ani ránu a i tak, když do toho brejlím dýl, tak mám ty oči úplně vypoulený
renda píše:Já šiju stříbrným a průhledným rokajlem jen za dne bílého, když je hezký počasí a za rok a půl korálkování, se mi oči zhoršili docela dost a často mě pálí, zvláště když u toho čumím do kompu či na TV. Naučila jsem se, že v noci jen drátuju a ketluju, šiju jen ve dne, při Mekáčsrazech se překonám k šití pod lustrem a pak si na noc dávám chladivej Optalmo Septonex mast , asi by jsme tu všechny měli začít šetřit na stáří na slepinec, kde budem vzpomínat na šití metalickejma 15kama pod lampou
Aishule píše:Dragonela píše:taky začínám mít problém. u doktora mi to změřili a řekli, že mám na dálku, což mi příde divný, když mžourám blbě na blízko
No tak pokud chceš mít za chvíli dioptrií ještě víc, tak jsi na správné cestě. Brýle mimo optiku bych si v životě nekoupila....
gianelle píše:Tady oči zatím OK, ale netroufám si odhadnout jak to bude vypadat v budoucnu. Oba moji rodiče mají "sbírku"různých sil a druhů brejlí a mně to určitě taky čeká, zatím s tím bojuju dobrým osvětlením a pravidelnou "oční gymnastikou" ... mnohem víc mi ale v současné době vadí všichni ti hodní lidé, kteří chtějí jenom moje dobro (a já si ho nechci nechat vzít ) Nejvíc se to projevuje u babičky, která vždycky chvilku brejlí na hromádku patnáctek a pak mi začne přerývaným hlasem promlouvat do duše: "Nelinko, pro boha svatého, nedělej to, vždyť si zkazíš oči"
Skippka píše:Já jsem asi divná, ale mě se za poslední dva roky oči zlepšili Ale netuším zda na to mělo vliv to moje rozvíjející se šití Každopádně doktor mi řekl při poslední kontrole, že by mi měl dát slabší brýle, ale že nemůže, poněvadž by se mi moc lišili dioptrie a při mých vadách bych potom mohla oslepnout na jedno oko (mozek by ho prostě odstavil)... Blázinec prostě
Mayim píše:nějakou dobu jsem nosila čočky, ale vždycky se mi strašně rychle unavily oči (a to jsem těch značek vyzkoušela docela dost); o operaci tak trochu uvažuju, ale za a) ještě zatím nejsou moc finance a za b) pokud opravdu nemusím, doktory obcházím obloukem...
romča píše:Mayim píše:nějakou dobu jsem nosila čočky, ale vždycky se mi strašně rychle unavily oči (a to jsem těch značek vyzkoušela docela dost); o operaci tak trochu uvažuju, ale za a) ještě zatím nejsou moc finance a za b) pokud opravdu nemusím, doktory obcházím obloukem...
čočky nosím jednorázovky, většinou v létě, abych mohla mít sluneční brýle a pokud neslepnu, tak mě doktoři pod kudlu nedostanou.
Ta lampa s lupou už dorazila a je skvělá, na titěrnou práci dokonalá
Miss Tattooo píše:romča píše:Mayim píše:nějakou dobu jsem nosila čočky, ale vždycky se mi strašně rychle unavily oči (a to jsem těch značek vyzkoušela docela dost); o operaci tak trochu uvažuju, ale za a) ještě zatím nejsou moc finance a za b) pokud opravdu nemusím, doktory obcházím obloukem...
čočky nosím jednorázovky, většinou v létě, abych mohla mít sluneční brýle a pokud neslepnu, tak mě doktoři pod kudlu nedostanou.
Ta lampa s lupou už dorazila a je skvělá, na titěrnou práci dokonalá
Letos jsem si konečně pořídila sluneční dioptrický brejle a můžu jen doporučit, jsou super, jen je občas sranda s přehazováním
Mayim píše:o těch jsem uvažovala jednu dobu taky, ale když mi optik vyčíslil, na kolik by přišly (-7 a -5, tenčené docela hodně), neudělalo se mi dobře, pořídila jsem čočky a obyč sluneční brýle.
romča píše:No já jsem se dneska konečně odhodlala a objednala jsem si stolní led lampu s lupou, i s dopravou cca 1100kč. Když jedu 15ku rokajl, tak oči dostávají pěkný záhul a šiju víceméně po paměti
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků