Majka píše:Toha mají Naspirale a koralky.net, Rooya má jen Delicy, ty jsou podobné jako Toho Treasures - válečky. Typ korálků vybrat asi nejspíš podle určitého návodu, pro volné šití mi stačí bohatě Jablonex. Výhoda japonců jsou ty větší průvlek, obzvlášť u patnáctek se hodí, u českých 11 jsem zatím problém neměla. Terezko, V tom B&B to ovšem byla Jablonexí inzerce
adrienecka píše:Ahojte,
chystám se využít narozeninové slevy na nákup TOHO korálků (Rooya - platí to pořád ještě?).
Peťka píše:adrienecka píše:Ahojte,
chystám se využít narozeninové slevy na nákup TOHO korálků (Rooya - platí to pořád ještě?).
Zeptala bych se přímo v Rooye, ale myslím, že na Delica korálky sleva nebude (stejně jako nebývala na Art Clay a podobné fajnovosti).
Nibiru píše:Holky, možná hloupý dotaz.. Jaký je rozdíl mezi TOHO Round a TOHO Treasures? Jedno je jak klasický rokajl a to druhé jakoby spíše válečky?
Sarlote píše:Tak dnes mi dorazily korálky Toho treasures 11/0 a myslela jsem ,že padnu.....to vás obdivuji, to tak ještě pod lupou a to nosím brýle na čtení,,,,,
setapouch píše:Sarlote píše:Tak dnes mi dorazily korálky Toho treasures 11/0 a myslela jsem ,že padnu.....to vás obdivuji, to tak ještě pod lupou a to nosím brýle na čtení,,,,,
Jsou i menší, děvče...tohle je ještě super velikost!
gianelle píše:Ne, 15/0 je o něco menší než treasures 11/0, takže i dírku bude mít menší.
Treasures 11/0 se na trojúhelníky používají zcela běžně a i 15/0 se běžně používají na spoustu technik.
Jestli chceš něco jiného, budu se opakovat, ale můžeš zkusit třeba větší velikosti TOHO korálků, třeba TOHO Round 11/0 (které má sice "papírově" stejnou velikost, ale je o něco málo větší než treasures) nebo TOHO Round 8/0 (to už je výrazně větší), případně i rokajl Preciosa. Svůj první dutý trojúhelník jsem šila právě z českého rokajlu, protože TOHO tehdy ještě vůbec nebylo k dostání.
(mimochodem jestli pořád tápeš, jak se převádí velikosti rokajlu na milimetry, tak mrkni sem viewtopic.php?f=92&t=5166 - ale ber to s rezervou, u různých výrobců se můžou rozměry o nějakou tu desetinku milimetru lišit)
A až budeš příště objednávat, vem si pravítko a radši se podívej, jak velké korálky ve skutečnosti jsou. Fotky jsou často matoucí a dokud se člověk nepodívá na pravítko, tak většinou nemá představu, jak velké korálky budou všichni to známe, když jsme si jako začátečníci objednali hromadu korálí a pak jsme se divili, jaké "blechy" nám přišly
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků