Kobereček

Dodržujte prosím Pravidla fóra a následující pokyny:
Sem patří výhradně obrázky vašich vlastních prací daného typu či vytvořených danou technikou. Nepatří sem obecná diskuze o technikách!

Kobereček

Příspěvekod mariquita » sob 12. zář 2009 22:46:18

Obrázek

Obrázek
Only dead fish go with the current!
mariquita
Stálý člen fóra

Re: Kobereček

Příspěvekod Meg » sob 12. zář 2009 22:52:34

Jé, ten je hezkej! Body navíc za hranatý zapínání *thup*
Fairytales are more than truth: not because they tell us that dragons exist, but because they tell us that dragons can be defeated.
Meg

Příspěvekod mariquita » sob 12. zář 2009 23:43:59

Meg píše:Jé, ten je hezkej! Body navíc za hranatý zapínání *thup*

děkuju :-) chvíli mi trvalo než jsem to zapínání vymyslela :-)
mariquita
Stálý člen fóra

Příspěvekod navona » čtv 17. zář 2009 21:35:56

jéé, ten je pekný... a to zapínanie je fakt super!
Prečo byť ako ostatní, keď šialenstvo je také oslobodzujúce...
navona

Příspěvekod mariquita » čtv 17. zář 2009 23:39:17

navona píše:jéé, ten je pekný... a to zapínanie je fakt super!

díky!
mariquita
Stálý člen fóra

Příspěvekod ivusa » pát 18. zář 2009 15:56:53

krásný vypadá jako upletený.... *applause* *applause* *applause*
ivusa
Borkyně měsíce ||

Úroveň: no trochu jsem pokročila a momentálně tak nějak přešlapuju na místě

Příspěvekod mariquita » pát 18. zář 2009 16:36:38

ivusa píše:krásný vypadá jako upletený.... *applause* *applause* *applause*

děkuju :P
mariquita
Stálý člen fóra

Příspěvekod Hellsinki » sob 19. zář 2009 7:03:26

Moc hezký! *applause* a měla bych jeden dotaz :oops: první herringbone jsem dělala podle http://tradartco.deviantart.com/art/Ndebele-or-Herringbone-Stitch-35429822 a pak mi bylo řečeno, že se herring dělá i bez těch postranních korálků, jako to máš Ty. Takže jsem to teď zkoušela bez ale ty dvě krajní, podélné řady mi netvoří "V" ale mám je buď ploché, a nebo se mi stáčí do "V" ale v opačném směru. Čím to může být, prosím? :(
Hellsinki

Příspěvekod mariquita » sob 19. zář 2009 8:22:55

Hellsinki píše:Moc hezký! *applause* a měla bych jeden dotaz :oops: první herringbone jsem dělala podle http://tradartco.deviantart.com/art/Ndebele-or-Herringbone-Stitch-35429822 a pak mi bylo řečeno, že se herring dělá i bez těch postranních korálků, jako to máš Ty. Takže jsem to teď zkoušela bez ale ty dvě krajní, podélné řady mi netvoří "V" ale mám je buď ploché, a nebo se mi stáčí do "V" ale v opačném směru. Čím to může být, prosím? :(

díky :-)
no, dělá se stejně jako ten s postranními korálky, tu jehlu vedeš stejně, akorát, že bez těch postanních...Kdybys přiložila foto bylo by to asi jasnější, kde děláš chybu...
mariquita
Stálý člen fóra

Příspěvekod Hellsinki » sob 19. zář 2009 10:57:27

mariquita píše:
Hellsinki píše:Moc hezký! *applause* a měla bych jeden dotaz :oops: první herringbone jsem dělala podle http://tradartco.deviantart.com/art/Ndebele-or-Herringbone-Stitch-35429822 a pak mi bylo řečeno, že se herring dělá i bez těch postranních korálků, jako to máš Ty. Takže jsem to teď zkoušela bez ale ty dvě krajní, podélné řady mi netvoří "V" ale mám je buď ploché, a nebo se mi stáčí do "V" ale v opačném směru. Čím to může být, prosím? :(

no, dělá se stejně jako ten s postranními korálky, tu jehlu vedeš stejně, akorát, že bez těch postanních...Kdybys přiložila foto bylo by to asi jasnější, kde děláš chybu...

takže se nit vede venkem? na youtube.com bylo video s heriingbonem a tam to paní provlíkala - vyjede se dole, provleče se to tím korálkem vedle v druhé již hotové řadě a pak se to kříží do prvního korálku první řady http://www.youtube.com/watch?v=KMe3sJJ_fKA

foto přiložím v neděli večír, teď jsem mimo domov. až se vrátím vyfotím ;) jinak ale díky moc 8-)
Hellsinki

Příspěvekod mariquita » sob 19. zář 2009 11:09:10

Hellsinki píše:
mariquita píše:

takže se nit vede venkem? na youtube.com bylo video s heriingbonem a tam to paní provlíkala - vyjede se dole, provleče se to tím korálkem vedle v druhé již hotové řadě a pak se to kříží do prvního korálku první řady http://www.youtube.com/watch?v=KMe3sJJ_fKA

foto přiložím v neděli večír, teď jsem mimo domov. až se vrátím vyfotím ;) jinak ale díky moc 8-)

aha, no, možná to tak je správně, ale takhle je to jednodušší :mrgreen: a ta nit vidět není 8-)
mariquita
Stálý člen fóra

Příspěvekod Hellsinki » ned 20. zář 2009 19:33:05

Slíbené foto:

Obrázek

Obrázek
Hellsinki

Příspěvekod mariquita » pon 21. zář 2009 9:51:27

jé, ten je hezkej, ale nevím, možná by ti poradil někdo zkušenější líp, ale já bych ti poradila zkusit víst tu nit venkem, když šiješ vlascem nebo nití v barvě korálků nic není vidět...
mariquita
Stálý člen fóra

Příspěvekod Hellsinki » pon 21. zář 2009 14:42:26

mariquita píše:jé, ten je hezkej, ale nevím, možná by ti poradil někdo zkušenější líp, ale já bych ti poradila zkusit víst tu nit venkem, když šiješ vlascem nebo nití v barvě korálků nic není vidět...

děkuji moc! :oops: pochvalu jsem nečekala :lol: no, asi jí příště povedu venkem... a tenhle pravděpodobně ještě předělám. korálky jsou velké tak to přibývalo rychle a stejně mi nevyhovuje zapínání tak budu muset vyšpekulovat jiné... každopádně děkuji i za rady *jump*
Hellsinki

Příspěvekod mariquita » pon 21. zář 2009 18:40:56

Hellsinki píše:
mariquita píše:jé, ten je hezkej, ale nevím, možná by ti poradil někdo zkušenější líp, ale já bych ti poradila zkusit víst tu nit venkem, když šiješ vlascem nebo nití v barvě korálků nic není vidět...

děkuji moc! :oops: pochvalu jsem nečekala :lol: no, asi jí příště povedu venkem... a tenhle pravděpodobně ještě předělám. korálky jsou velké tak to přibývalo rychle a stejně mi nevyhovuje zapínání tak budu muset vyšpekulovat jiné... každopádně děkuji i za rady *jump*

není zač :-)
mariquita
Stálý člen fóra

Příspěvekod Hellsinki » pát 25. zář 2009 9:32:54

Právě mám před sebou nové číslo korálků (měla jsem potíže s dodáním, první pokus o odeslání se kdesi na poště ztratil a zadařilo se až napoodruhé) a na str. 14 a 15 je bílý náramek šitý herinkem a je tam stejný postup na konci řady jako byl v tom videu a taky na foto č. 6 je vidět to zploštění v krajních řadách :|
Hellsinki

Zpět na Náramky