Jak se zaregistrovat?
Kliknutím na odkaz "Registrovat" se dostanete na stránku s podmínkami registrace. Ty si přečtěte a pokud s nimi souhlasíte, odklikněte "souhlas". Dostanete se tak na registrační formulář, který vypadá zhruba takto.
Máte tam několik polí k vyplnění, my si postupně projdeme co do kterých napsat

Uživatelské jméno:
Sem napište přezdívku, pod kterou chcete vystupovat na fóru. Bude uvedena u každého vašeho příspěvku, který sem vložíte. Může obsahovat jen číslice a malá a velká písmena.
Přezdívku lze změnit jen ve výjimečných případech, volte ji tedy s rozvahou. Vyplnění je povinné.
E-mailová adresa:
Zadejte svou funkční e-mailovou adresu. Vyplnění je povinné.
Potvrzení e-mailové adresy:
Sem zadejte znovu tutéž adresu, jako v předchozím poli. Je to kontrola proti překlepům. Vyplnění je povinné.
Heslo:
Tajná informace, která vám slouží k přístupu na fórum. Při dalším přihlášení budete zadávat své jméno a zvolené heslo. Toto heslo musí mít 6 až 30 znaků. Volte takové heslo, které se nedá jednoduše uhodnout. Vyplnění je povinné.
Potvrzení hesla:
Sem napište totéž heslo, jako do předchozího pole. Opět se jedná o kontrolu proti překlepům. Vyplnění je povinné.
Jazyk: Z nabídky si vyberte jazyk, ve kterém chcete mít ovládací prvky fóra. Můžete ponechat původní nastavení.
Časová zóna: Vyberte časovou zónu, ve které se nacházíte. Můžete ponechat původní nastavení.
Úroveň:
Zde napište jaká je vaše úroveň pokročilosti v korálkování. Pole není povinné, ale může vám usnadnit komunikaci se zbytkem fóra. Můžete zde vepsat krátký popis vašich dosavadních znalostí a zkušeností (úplný začátečník, mírně pokročilý, pokročilý ... ), a nebo vypsat techniky, kterým se věnujete.
Uživatel fler.cz:
Nové nepovinné pole v profilu. Mnoho uživatelů tohoto fóra využívá prodejní server zaměřený na rukodělné výrobky Fler.cz. Pokud jste na Fleru registrování, zde můžete vyplnit uživatelské jméno, pod kterým na Fleru vystupujete.
V této části registrace se mohou objevit i další nepovinné otázky.
Potvrzení registrace
Tady musíte splnit jednoduchý úkol - vyčíst zdeformovaný text z obrázku a nebo odpovědět na jednoduchou otázku.
Je to z toho důvodu, abychom si byli jisti tím, že jste doopravdy člověk a nikoliv automat na rozesílání spamu. Do tohoto políčka vepište správnou odpověď na otázku.
V současné době se jedná o jednoduché matematické hádanky s korálkovou tematikou. Odpověď zapište pouze jednoduše, jako číslo (které může být zadáno číslicí i slovně, bez ohledu na velikost znaků).
Například otázka typu "Když mám deset gramů korálků v hodnotě pěti korun a špulku nitě v hodnotě třiceti korun, kolik korun mě to stálo celkem" bude akceptovat odpovědi "35", "třicetpět" a "třicet pět".
Po vyplnění všech polí klikněte na tlačítko "Odeslat"
Dostanete-li po kliknutí na "Odeslat" nějakou chybovou hlášku, zkontrolujte uvedená pole a zkuste znovu.
Po několika neúspěšných pokusech o registraci vám bude možnost registrace dočasně vypnuta - jedná se opět o bezpečnostní opatření, aby nám sem nelezly spamboty.
V případě že budete mít jakékoliv problémy s přihlašováním či registrací, které nebudete schopni sami odstranit, kdykoliv mne kontaktujte na adrese gianelle(at)beadforum(dot)cz
Aktivace
Z bezpečnostních důvodů musí být všechny nově zřízené účty aktivovány.
Po registraci Vám na zadanou e-mailovou adresu přijde aktivační e-mail.
Po kliknutí na aktivační odkaz bude Váš účet plně funkční.
Máte zaregistrováno a váš účet byl aktivován?
Kliknutím na odkaz "Přihlásit se" se dostanete na přihlašovací formulář. Tam vyplňte své uživatelské jméno a heslo zadané při registraci
Co dělat, když vám nepřišel aktivační e-mail?
Možná jste zadali chybnou e-mailovou adresu a nebo e-mail nebyl doručen z technických důvodů. Napište mi a podívám se, co by se s tím dalo dělat. Můžete mě třeba kontaktovat přes můj web http://gianelle.beadforum.cz nebo si napište e-mail na gianelle(at)beadforum(dot)cz a ve zprávě uveďte svůj nick a registrační e-mail. Účet Vám aktivuju ručně
Problémy s přihlášením
Po přihlášení jste opět přesměrování na přihlašovací stránku a jste si jisti že máte jméno i heslo dobře
Smažte cookies z fóra a přihlaste se znovu.
Můžete tak učinit použitím tohoto odkazu ucp.php?mode=delete_cookies, který najdete na každé stránce fóra dole
a nebo přes svůj webový prohlížeč (např. ve Firefoxu -> Nástroje -> Vymazat důvěrná data -> Cookies -> Vymazat)
Zapomněli jste heslo
Nechte si vygenerovat a poslat nové heslo. Odkaz na tuto funkci najdete ve formuláři pro přihlášení. Vyplníte tam svoje uživatelské jméno a e-mail, který máte nastavený ve svém profilu. Obratem vám přijde nové heslo na zadanou e-mailovou adresu.
Pokud jste zapomněli i svůj registrační e-mail, stačí napsat a pošlu Vám ho.
Zapomněli jste heslo a postup z předchozího kroku nefunguje
Napište mi. Můžete mě třeba kontaktovat přes můj web http://gianelle.beadforum.cz nebo si napište e-mail na gianelle(at)beadforum(dot)cz a ve zprávě uveďte svůj nick, registrační e-mail a případně i další informace, které máte vyplněné ve svém uživatelském profilu (abych mohla ověřit vaši identitu) a já vám změním heslo ručně. Toto obvykle trvá několik hodin, pokud mne ale zastihnete na cestách, může to být i několik dní. Buďte trpěliví

Žádný z předchozích kroků nefunguje
Založte si nový účet. Budete-li chtít, po nové registraci vám změním uživatelské jméno zpět na to staré.