Pomoc s PC

Volný pokec na libovolné téma

Pomoc s PC

Příspěvekod divná » sob 26. zář 2009 19:35:28

Ahojky,
vím, že některé z vás jsou tu kouzelnice přes komp. Leta jsem měla v kompu Windows XP, samozřejmě nelegální. Tak dlouho mne vztekaly, že jsem si místo nich nechala nainstalovat Fedoru, která funguje pro mé účely skvěle. Ale protože se dělím o komp se syny, došlo na problém hraní her. Jak to udělat aby jim chodily hry na kterých je psáno pro OS Win XP?! Nechci tam strkat zas ta nelegální XP, ale pokud to bez nich nepůjde prosím o odkaz na návod pro úplné tupce. Moc děkuji
divná

Re: Pomoc s PC

Příspěvekod gianelle » pon 28. zář 2009 12:54:09

Těžko. Fedora je holt Linux a je to úplně jiný operační systém než Windows a programy pro Windows pod Linuxem nechodí. Existuje program který se jmenuje Wine a dá se nainstalovat normálně přes správce balíčků ve Fedoře - nejspíš. Pomocí tohoto programu lze spouštět i pod Linuxem programy pro Windows - ale ne všechny tam fungujou tak jak by měly. Mimo to samozřejmě existuje hromada her pro Linux, takže by možná nebylo od věci a zapátrat po nich.
Já mám sice Linux, ale1) nemám Fedoru, ale OpenSUSE, 2) nemám tam Wine, protože Windowsí programy prostě nepotřebuju a 3) z her mi stačí LBreakout a o dalších nemám přehled, ale možná zabere když se podíváš nebo poptáš na http://www.root.cz nebo na http://www.abclinuxu.cz - hlavně když tam nějak nenápadně nadhodíš že jsi ženská, chlapi se budou moct přetrhnout, aby ti poradili *rofl1*
Jinak Linux a Windows se celkem dobře snáší vedle sebe - jako že při zapnutí počítače si vybereš jaký systém chceš používat a ten ti potom naběhne - akorát je trochu lepší první instalovat Windows a pak teprve Linux, protože když se to udělá naopak, tak Win přepíšou zavaděč a ty ho pak musíš obnovit, aby to chodilo správně.
Ale jak jsem psala, na výše uvedených serverech ti určitě poradí fundovanější odborníci ;)
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II

Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Re: Pomoc s PC

Příspěvekod divná » úte 29. zář 2009 22:02:35

Moc dík,hlavně za odkazy
...taktiku '' jsem ženská, potřebuju pomoc!'' jsem se díky dvěma manželům už naučila, tak snad zabere i tentokrát ;)
divná

Zpět na Pokec