psathyrella píše:Proto jsem si koupila ve Sparkys, ceně nešlo odolat, ale nakonec skončilo bez využití v koši, akorát jsem byla naštvaná.... Ačkoliv nebylo zdaleka prošlé, nešlo kvůli svojí tvrdosti zpracovat, i když jsem ho přemlouvala. Jindy už jsem to nezkusila
gianelle píše:No jelikož se to peče stejně jak fimo, možná by to nebylo marné na vnitřky koulí nebo jiných větších tvarů. Asi to vyzkouším.
gianelle píše:to zní celkem dobře, takže jestli se to za tepla dá zpracovat a při běžné teplotě to trochu víc ztuhne, tak by se potom nemusely deformovat plátky při krájení
waikiki píše:supeeeeeer
ted mi prosim jeste poradte, kde v Praze proto hmotu sezenu:)
gianelle píše:Tak jsem taky zkoušela Proto a jsem s ním moc spokojená
Ještě nemám sice upečeno, ale zkoušela jsem - hlavně "fimošony" s texturama a něco jako "kameje", různé seřezávání ve stylu mokume gane a tak ...
První dojem je hrozný - tvrdé, drolí se, těžko se zpracovává. Chce to teplo a důkladně prohníst a pak honem zpracovat, než to zase začne tuhnout. Při optimální konzistenci se i celkem obstojně míchá.
Nejvíc jsem byla spokojená při tom seřezávání - hmota celkem ztuhla, nedeformovala se, odřezané kousky se nelepily zpátky na podklad, ani se to moc nelepilo k podložce
Co je poměrně nevýhoda je omezená barevná škála, ono je to asi primárně určené pro děti a ty barvy taky tak vypadají, je jich relativně málo a navíc samé "sprostězelené" a "sprostěrůžové" a "sprostějánevímjaké"
BTW já na něj chodím do GabArtu v Brně, za 34 korun, nejlacinější na webu jsem viděla za 25 korun
Zpět na Fimo a jiné modelování
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník