Punčová roláda
Ingredience: 4 vejce, 70 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 50 g polohrubé mouky
Náplň: 150 g pomletých piškotů, 1 dcl rumu, 30 g rozinek, 30 g mletých ořechů, 50 g moučkového cukru, 40 g kandovaného ovoce, 1 dcl ovocné sťávy (z kompotu, nejlépe višňový, třešňový nebo jahodový)
Poleva: 160 g moučkového cukru, 1 lžíce vařící vody, 3 lžíce rumu
Postup přípravy: Ze všeho nejdřív uděláme náplň. Rozinky a kandované ovoce pokrájíme nadrobno a všechno smícháme. Na plech dáme papír na pečení, pomastíme ho a vysypeme hrubou moukou. Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, přimícháme zlehka mouku, rozetřeme na plech a rychle upečeme (na 210 °C asi 6-7 minut). Upečenou roládu ještě na plechu potřeme náplní a hned srolujeme. Vychladlou potřeme polevou, kterou připravíme důkladným promíchámím přesátého cukru s vařící vodou a rumem. Kdo chce, může ji obarvit narůžovo potravinářskou barvou.