Ahoj všichni, ozývám se ze "záhrobí" zvané třeťák výšky!
Přiznám se, že na fóru jsem už dlooouho nebyla kvůli nedostatku času (i na své milované korálky není čas
). Snad se teda nebudete zlobit, že fórum teď chci trochu "zneužít"
Dělám bakalářku na téma, které s korálkama sice nemá nic společného (ostravská neziskovka Centrum pro rodinu a sociální péči -
http://www.prorodiny.cz - podporuje rodinu, handicapované, pořádá interaktivní výstavy a mnoho dalšího), ale napadlo mě, že jako potenciální další příjem organizace by mohl být výtěžek z akce podobné Korálek ke korálku pro domovy Sue Ryder (
http://www.sue-ryder.cz/koralek-ke-koralku.html). Tak jsem se chtěla zeptat, jestli by Ostravačky (popř. i korálkářky/korálkáři, kteří by byli ochotni dojet do Ostravy) měly zájem podílet se na nějaké takové akci...Zatím je to vyloženě ve fázi nápadu (a ani ve fázi promyšleného nápadu), zatím by mě zajímalo jen to, jestli by byl do toho někdo ochotný jít...
Představovala bych si to tak nějak, že by se domluvilo datum a místo srazíku (možná by šlo i přímo v prostorách neziskovky), kde bychom se "slezly" (buď by si každá materiál přinesla nebo by se materiál zkusil získat jinak), něco vyrobily, pokecaly u toho a z věcí, co bychom vyrobily, by výtěžek putoval na činnost organizace... Předpokládám, že nějaký takový srazík by potřeboval docela dost organizace, takže bych něco podobného ráda spáchala až po státnicích (tzn. nejdřív tak ke konci června). Teda, pokud je to realizovatelná myšlenka, možná je to blbost jako hrom, ale zkusit to zkusím
Myslím, že by bylo fajn sejít se s ostatníma korálkářkama, poznat se osobně a, jako krásný bonus, pomoct něčemu smysluplnému...
Přiznám se bez mučení, že kromě toho hřejivého pocitu z pomoci druhým, mi jde také o to, že by mi to v mé bakalářce pomohlo, tak snad se někdo na mě za to nebude zlobit a nebude mi to vyčítat...
Prvotně mě to napadlo kvůli bakalářky, ale potom se mi to začalo líbit čím dál více z té stránky pomoci druhým...
Předem děkuju všem, kteří zareagují - jakkoliv...