Ach, závidím a moc gratuluju!
Mě to teprv čeká (doufám

), ale jako správná ženská už o svatbě přemýšlím od malička...
Já, protože su z Moravy a ještě k tomu původem z vesnice, mám vysněnou tradiční moravskou svatbu... Rituály můžu, když se provádí s citem, a jsem celkově taková moravsky-patriotická, miluju i veškerý zvyky (vánoční, velikonoční a nevím co ještě) a jsem na ně pyšná, tak co bych je nezakomponovala i do svatby. Navíc i tradičním jídlem se zavděčím všem, radši kus masa než nějakou drahou ptákovinu typu platýs v šafránovém velouté... ačkoliv tohle jídlo jsem zrovna měla příležitost jíst a dokonce i částečně vařit a je výborný

A hlavně pánská část naší rodiny by mi nějakýho platýsa stejně hodila na hlavu.
Akorát mám asi lepší podmínky, protože máme v rodině a nejbližších známých květinářku, cukrářku, hned několik zlatníků, majitelku svatebního salonu a dokonce i faráře

A spolíhám na to, že svatební koláčky mi upečou "babky" z dědiny, protože lepší bych jinde nesehnala a já na ty minibuchtičky nemám nervy, kór když jsou se čtyřma náplněma, uf.
Svatební oznámení si asi budu chtít vyrobit sama - moje teta se vdávala před čtyřma rokama a oznámení si sama ručně vyráběla a bylo perfektní a podle mě to i ušetřilo dost peněz, navíc už jsem se pár stránkama jen tak z nudy probírala a nikde jsem neviděla oznámení, který by se mi líbilo - zlatý písmo, kudrlinky a holubičky já prostě nemusím. Ale to už je zas otázka vkusu.
Co do rozpočtu mě zas napadá druhý extrém, kdy dala známá za svatbu 100 000,- ... jenže ta měla šaty dvoje pro sebe (jedny svatební a jedny na převlečení), pak šaty pro mamku, pro svědkyni, oblek pro ženicha, oběd, večerní grilování s rautem, dort, hromadu cukroví, barmanskou show a vlastně ani nevím co ještě

Osobně jsem tam nebyla, mám to od mamky z vyprávění a ta říkala, že nevěsta jela celou dobu podle časového plánu a všechno muselo sedět. Tak si teda taky svatební den nepředstavuju, mít všechno nalajnovaný podle pravítka a akorát se někam honit, brrr.
A taky jsem si hrozně oblíbila stránku
http://www.brides.com ... podle mě úžasná inspirace pro všechno, dovedu v tom listovat hodiny... jestli jsi na to ještě nenarazila, určitě se mrkni, sice je to tam cenově jinde, ale jen tak na koukání super.
(Vypadám teď moc jako úchyl, když se zabývám takovýma věcma a to se ani zdaleka nevdávám?

)
Tak přeju úspěšné přípravy a těším se na fotky! Doufám, že i ostatní se pochlubíte... ať se mám na co koukat... ach jo, asi jsem fakt svatební úchyl.